Studenti

Nagradni natječaj Fonda Nenada M. Kostića 


 

Natječaj
Prijavnica za natječaj 


Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih pomoći programa „Solidarnost“ Fonda Aleksandar Abramov

Na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljen je Natječaj za dodjelu stipendija i financijskih pomoći programa „Solidarnost“ Fonda Aleksandar Abramov u 2022./2023. akad. god.

Stipendije i financijske pomoći Fonda namijenjene su studentima i studenticama nižeg socio-ekonomskog statusa.

Natječaju možete pristupiti putem poveznice: https://uniri.hr/.../stipendiranje.../stipendije-i-potpore/

Natječaj je otvoren do ponedjeljka, 20. veljače 2023. godine do 12:00 sati.


Women's Scholarship Program


Konzultantska kompanija Kearney već četvrtu godinu provodi Women's Scholarship Program u sklopu kojega dodjeljuje stipendiju u iznosu od 10.000 euraambicioznim i energičnim studenticama na završnim godinama studija i/ili mladim profesionalkama.
 
Osim izdašne financijske pomoći za troškove studija ili obrazovanja, stipendija uključuje

 

 • praksu u trajanju od 10 tjedana

 • 1-na-1 mentorstvo senior konzultantice

 • pristup in-house konzultantskim treninzimau Kearney-u.

 
Prijave su otvorene do 8. siječnja 2023. Više informacija o kriterijma te načinu prijave možete naći ovdje.
 
U slučaju pitanja slobodno se obratite na dorotea.neuberg@kearney.comYUFE jednodnevna jezična radionica o akademskom pisanju

U okviru aktivnosti europske mreže sveučilišta YUFE (Young Universities for the Future of Europe), dana 16. siječnja 2023. održat će se jednodnevna jezična radionica o akademskom pisanju “Kako urediti svoje akademske tekstove kao neizvorni govornik” (eng. Revise, Rewrite, Review: How to edit your academic texts as a non-native speaker) na koju se mogu prijaviti doktorandi te istraživači koji su na samom početku karijere.
 
Na radionici će putem interaktivnih grupnih aktivnosti biti moguće steći nove vještine uređivanja i lekture tekstova kako bi sudionici poboljšali stil, koheziju, jasnoću i interpunkciju svojih znanstvenih i drugih radova. Radionica će ujedno pružiti i informacije o tome kako bolje pripremiti svoj rad za objavljivanje ili recenziju.
 
Organizatori pozivaju sudionike da na radionici predstave uzorke vlastitog akademskog pisanja na engleskom jeziku. To ne moraju biti sasvim uređeni odlomci ili cijeli tekstovi – radovi u tijeku jednako su dobrodošli, čak i prikladniji za isprobavanje novih strategija pisanja.
 
Prijave se otvaraju 19. prosinca 2022. u 0:00h i traju do 8. siječnja 2023. do 23:59h.
 
Broj sudionika je limitiran na 15 sudionika, a jezik održavanja radionice je engleski. Odabir sudionika će se odvijati po redoslijedu prijava, a pritom će se paziti da svako YUFE sveučilište bude zastupljeno. To znači da će prva prijavljena osoba svakog YUFE sveučilišta biti primljena na radionicu.
 
U tjednu nakon održavanja radionice bit će omogućene dodatne individualne konzultacije s predavačem.
 
Sveučilište u Rijeci dio je europske mreže sveučilišta YUFE (Young Universities for the Future of Europe) i zajedno s devet drugih europskih sveučilišta i nekoliko drugih organizacija čini najbolje ocijenjenu mrežu na natječaju Europske komisije. Dugoročni cilj YUFE mreže jest stvaranje Europskog Sveučilišta YUFE koje će na europskoj razini zainteresiranim studentima pružati visoko obrazovanje.
 
Više informacija dostupno je na mrežnim stranicama YUFE virtualnog kampusa, a za sva dodatna pitanja moguće je obratiti se kontakt osobi, gđi Charlotte Simmat na mail adresu charlotte.simmat@vw.uni-bremen.de.
 


EUROGRADUATE ANKETIRANJE 

Obavještavamo vas da je s današnjim danom, 12. prosinca 2022., započelo anketiranje u istraživanju EUROGRADUATE, koje provodi Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Anketiranje se provodi na način da osobe koje su stekle diplomu u akademskim godinama 2016./2017. i 2020./2021. dobiju poveznicu za ulazak u anketu na svoju e-mail adresu. Kako se radi o gotovo 65.000 diplomiranih pozivi će na stizati postupno u narednom razdoblju.
 
Ipak, ako bilo tko među osobama s diplomom iz ciljane skupine želi odmah svoju pristupnicu u istraživanje istu može zatražiti na e-mail: eurograduate@mzo.hr.
 

Platforma Ambassador


Želiš saznati informaciju o životu i studiju na Sveučilištu u Rijeci?
Javi se našim ambasadorima putem TAP sustava za komunikaciju!

Platforma Ambassador omogućuje ti da se direktno povežeš sa studentima koji studiraju na našem Sveučilištu te da iz 'prve ruke'saznaš o aktivnostima Sveučilišta, o njegovim fakultetima te nastavnim programima. Putem platforme možeš sudjelovati u individualnim i/ili grupnim razgovorima. Također, platformu mogu koristiti i sadašnji studenti.

Korištenjem modernog i nekonvencionalnog načina komunikacije putem Platforme Ambassador, Sveučilište u Rijeci želi stvoriti još bolju vezu s budućim/sadašnjim studentima te otvoriti prostor za razgovor iz perspektive samog studenta.
Baci oko na aplikaciju.
 

 


Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske,
znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima

 
Studentski centar Rijeka u suradnji s Povjerenstvom za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova objavio je dana, 10.10.2022. godine Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima. Pozivamo studente pojedince, studentske organizacije i grupe studenata da prijave svoje projekte najkasnije do 10.11.2022. godine.
 
Sve informacije o Javnom pozivu možete pronaći na internetskoj stranici Studentskog centra Rijeka:
 
https://www.scri.uniri.hr/student-servis/studentski-projekti
 
Studentski centar Rijeka će u utorak, 18.10.2022. godine sa početkom u 16 sati u prostoru „Akvarij“ (prizemlje Caffe bara Kampus) održati Radionicu pisanja projekta. Pozivamo studente da se prijave i sudjeluju na radionici kako bi dobili sve potrebne informacije i što kvalitetnije napisali projektnu dokumentaciju za prijavu na Javni poziv.
 
Sve informacije o radionici možete pronaći na facebook stranici Studentskog centra Rijeka:
 
https://hr-hr.facebook.com/sc.rijeka
 
Za sve upite vezane uz Poziv možete se obratiti putem elektroničke pošte na adresu: projekti@scri.hr ili telefonskim putem na broj telefona: +385 99 529 4293.
 Sveučilište u Rijeci 12. rujna2022. raspisuje

Erasmus Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u2022./2024.
u okviru programa Erasmus
(projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706)

 
Sveučilište u Rijeci trenutno ima otvorene sljedeće natječaje:

 

 • Natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs - BIPs) u 2022./2024. (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706)

 • Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru 2022./2023. (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706)
 • Natječaj za mobilnost studenata u svrhu održavanja nastave i stručnog usavršavanja u2022./2023. (projekt 2022-1-HR01-KA131-HED-000051706)

 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/
 
ERASMUS Natječaj za mobilnost studenata
u okviru Blended Intensive Programa (BIP-a)  u 2022./ 2024.
  
 

Sveučilište u Rijeci 12. srpnja2022. raspisujeNatječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs - BIPs) u 2022./2024.u okviru programa Erasmus.
 
Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse, natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravkate natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su otvoreni.
 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/

 


ERASMUS natječaj za mobilnost studenata 2022./2023. 


Sveučilište u Rijeci 16. svibnja2022. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru akademske godine 2022./2023. u okviru programa Erasmus.
 
Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse, natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs / BIP) te natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su trajno otvoreni, još uvijek iz Erasmus proračunske godine 2021./22.
 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/
 Poziv za sudjelovanje u fokus grupamaPsihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra (SSC-a) poziva studentice i studente riječkog Sveučilišta na sudjelovanje u fokus grupama o izlaganjima i javnim nastupima u online okruženju.
Pandemija korona virusa preselila je brojne aktivnosti u online okruženje, tražeći od nas naglu prilagodbu novim uvjetima. Djelatnice Psihološkog savjetovališta SSC-a odlučile su se pozabaviti temom izlaganja i javnih nastupa u online okruženju, o čemu se zasad ne nalazi puno podataka u stručnoj literaturi. Prvi korak u istraživanju i upoznavanju ovog fenomena je provedba fokus grupa koje će se održavati u prostorima Sveučilišnog savjetovališnog centra na Kampusu na Trsatu u dva termina. Jedna grupa sastat će se u petak (6. svibnja) od 12 do 13:30 sati, a druga u srijedu (11. svibnja) od 18 do 19:30 sati. Za sudjelovanje je potrebno ispuniti online obrazac za prijavu: https://forms.gle/oBrVeTKfYzuaVYsR9.
 


YUFE Student Journey program 

Drage studentice i studenti,
Ako volite učiti nove stvari, unaprijeđivati postojeće vještine i kompetencije, a uz to se želite baviti onime što volite te se družiti s mladima diljem Europe, pridružite nam se u novom YUFE Student Journey programu koji nudi sve navedeno! 
Sveučilište u Rijeci i ove godine omogućuje svojim studentima upis u ovaj YUFE program koji vam pruža priliku da u skladu s vlastitim interesom i rasporedom pohađate online kolegije, koristite Erasmus+ mobilnost za razmjenu, učite nove jezike, stručno se usavršavate ili volontirate u zajednici na 9 europskih sveučilišta.
Prijave su otvorene preko YUFE virtualnog kampusa do 24. travnja ili do zaprimanja 60 prijava sa Sveučilišta u Rijeci, a jedini uvjet za prijavu jest da se koristite engleskim jezikom na B2 razini. 
Više informacija o YUFE Student Journey programu dostupno je ovdje, za sva pitanja molimo vas da pažljivo pročitate najčešće postavljena pitanja (FAQ), a u slučaju da su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, pojašnjenja ili upute slobodno nam se javite se na: admission.yufe@uniri.hrERASMUS MOBILNOST 2022./2023.NATJEČAJ  za dodjelu stipendija/financijskih pomoći
Fonda Aleksandar Abramov u 2021./2022. ak. god.


Sveučilište u Rijeci objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija/financijskih pomoći Fonda Aleksandar Abramov u 2021./2022. ak. god. namijenjen studentima slabijeg socioekonomskog statusa.
Krajnji rok za podnošenje prijava na natječaj je petak, 18. veljače 2022. godine u 12:00 sati. 
Natječaj, obrasci i ostale informacije dostupni su sljedećoj poveznici


ERASMUS Natječaj za mobilnost 

Sveučilište u Rijeci 1. veljače 2022. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u zimskom semestru / cijeloj akademskoj godini 2022./2023.u okviru programa Erasmus.
 
Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse, Natječaj za mobilnost studenata u svrhu pohađanja Kombiniranih intenzivnih programa (Blended Intensive Programs – BIP)te Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su trajno otvoreni, još uvijek iz budžeta Erasmus proračunske godine 2021./22.
 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/

 


Još 5 dana traje natječaj za financiranje studentskih projekata u 2022. – SZSUR & SKC

Još je 5 dana otvoren natječaj za financiranje svih studentskih programa na Sveučilištu u Rijeci u 2022. godini!
Studenti i studentice prijavljuju se pristupom aplikaciji na www.natjecaj.uniri.hr koja sadrži sve kategorije projekata, one koje provodi Studentski zbor te Studentski kulturni centar. Natječaj za programe iz kulture i umjetnosti provodi SKC, a sve ostale kategorije provodi SZSUR. Potrebno je pažljivo proučiti kategorije, odabrati kategoriju kojoj pripada vaš projekt i prijaviti se za financiranje.
Detaljnije informacije:SKC i SzSUR.
A za što uspješnije prijave, SKC je jučer održao online edukaciju (snimka i smjernice nalaze se na mrežnoj stranici), dok je za sutra planirana radionica u organizaciji Studentskog zbora (poveznica na najavu te na FB događaj) .


FIDELTINA STUDENTSKA STIPENDIJA

Fidelta, znanstveno-istraživačka institucija s dugom tradicijom istraživanja u područjima biologije, kemije, biomedicine, veterine, farmacije i srodnih znanstvenih područja sa svrhom otkrivanja novih kemijskih i bioloških entiteta namijenjenih liječenju različitih bolesti, otvara prijave za studentske stipendije. Naši znanstvenici rade na projektima u suradnji s vanjskim partnerima kojima je cilj otkriće novog lijeka ili uspostava testnih sustava i platformi koje omogućavaju poboljšanje prediktivnosti istraživačkog procesa.
Više informacija na poveznici: 
Fideltina stipendija može biti baš tvoja! (talentlyft.com)

Saznaj o mogućnostima doktorskog studija na YUFE sveučilištima

YUFE mreža sveučilišta organizira uskoro svoj prvi program (YUFE Graduate Track) upoznavanja sa sustavom studiranja na doktorskim studijima na 10 YUFE sveučilišta.
U sklopu ovog trodnevnog online programa (8. – 10. studenoga) namijenjenog svima zainteresiranima za studiranje na doktorskom studiju, sudionici će


 • dobiti informacije o temeljnim aspektima doktorskih studija (istraživačka tema, mentoriranje, financiranje, životne okolnosti doktoranda, karijerne prilike nakon doktorata)

 • saznati o prilikama za upisivanje doktorskog studija na YUFE sveučilištima (pravila upisa i regulatorni okvir, buduće prilike i otvoreni pozivi, združeni doktorski studiji u partnerstvu više sveučilišta…)
 • upoznati i umrežiti se s drugim budućim ili trenutnim studentima doktorskih studija
 
Detaljan program možete pronaći u priloženom dokumentu, kao i na sljedećoj web stranici:https://www.uantwerpen.be/en/events/yufe-academy-event/, putem koje se također možete i registrirati za sudjelovanje. Rok za prijavu je 4. studenoga 2021.
 
Nadamo se da ćete se pridružiti ovom događaju i upoznati se s važnim informacijama i mogućnostima za vaše potencijalno studiranje na doktorskom studiju!


Natječaj za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je javni natječaj za dodjelu državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, a jedna od skupina su i redoviti studenti kategorizirani sportaši s valjanom kategorizacijom. 

 Sve informacije o natječaju te kako se prijaviti na isti možete pronaći na mrežnoj stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja na sljedećem linku: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/odgoj-i-obrazovanje/visoko-obrazovanje/drzavne-stipendije/drzavne-stipendije-za-posebne-skupine-studenata/2022.

 

 


Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem/joj studentu/ici s invaliditetom

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem/joj studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2020./2021.

Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.
- OBRAZAC

Natječaji za dodjelu državnih stipendija

Ministarstvo znanosti i obrazovanja raspisalo je natječaje za dodjelu državnih stipendija:

1. Natječaj za dodjelu 10.000 državnih stipendija za akademsku godinu 2021./2022. (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu i sredstvima osiguranim u Europskome socijalnom fondu u sklopu Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj
Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4603
Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

2. Natječaj za dodjelu 400 državnih stipendija za posebne skupine studenata za akademsku godinu 2021./2022. redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj
Mrežna stranica: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/4604
Rok za prijavu: 3. studenoga 2021. do 12.00 sati

 

Poziv studentima

na sudjelovanje u online konferenciji "XLIV. Chemistry Lectures - an international conference for young professionals" 26.-28.10.2021., u organizaciji Mađarskog kemijskog društva (Hungarian Chemical Society Group of Csongrád County). Konferencija je namijenjena diplomskim studentima i doktrorandima kemijskih smjerova.
Više informacija na: 
 http://www.staff.u-szeged.hu/~mkecsmcs/ken_eng.html

 

Postani STUDENT-ASISTENT i/ili STUDENT-MENTOR!

Ured za studente s invaliditetom traži studente za pružanje vršnjačke potpore studentima s invaliditetom na sastavnicama Sveučilištu u Rijeci tijekom ak. god. 2021./2022. i to u funkciji STUDENATA-ASISTENATA (studentski posao) i STUDENATA-MENTORA (volonterska pozicija).

Uz STUDENTE-ASISTENTE studenti s invaliditetom mogu prevladati prepreke koje objektivno postoje u sustavu visokog obrazovanja u RH (prostorno, organizacijski, nastavno), a STUDENTI-MENTORI brucošima mogu pomoći u procesu prilagodbe na studij i studentski život. Potpora STUDENATA-ASISTENATA može uključivati potporu pri kretanju, rješavanje administrativnih procedura te pomoć u praćenju nastave, učenju ili ispitima, a sve u skladu s unaprijed definiranim potrebama studenata s invaliditetom. STUDENTI-MENTORI mogu pomoći brucošima u orijentaciji po zgradi fakulteta, uvodu u studij, komunikaciji s nastavnicima, s dodatnim informacijama za studente koji studiraju izvan mjesta prebivališta i sl.

 

Detaljnije informacije kako postati STUDENT-ASISTENT i/ili STUDENT-MENTOR nalaze se u pozivu, a za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu:
 RiBROO - Kamp za brucoše


Dragi brucoši, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i ove vas godine poziva na RiBROO - Kamp za brucoše!
 
Još malo i počinje nastava na fakultetima, a kako bi ti prilagodba na studentski život bila što lakša pozivamo te na Kamp za brucoše – RIBROO, na kojemu ćeš kroz druženje sa studentima viših godina studija svoga fakulteta imati priliku saznati sve što ti treba da uspješno kreneš u svijet studiranja!
 
Kamp je osmišljen kao edukativno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, a vi možete biti dio ovog našeg zajedničkog projekta. Organiziran je tako da ste podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima, a svaki će tim imati svog koordinatora, starijeg studenta, koji će s vama prolaziti unaprijed osmišljeni program. Očekuje vas mnogo aktivnosti, novih znanja, najsvježijih informacija o vašem domu idućih nekoliko godina te prije svega druženje i zabave s vašim fakultetskim suputnicima, kao i upoznavanje starijih studenata koji vam svojim iskustvom i savjetima mogu dati najbolji uvid u ono što vas očekuje u najboljem razdoblju u životu!
Prijaviti se mogu i studenti viših godina studija.
 
Kako bi studentski život  započeo na pravi način, na Kampu te očekuju:
– Radionice o učenju, sveučilištu, studentskim poslovima, studentskim razmjenama i dr.
– Sportske aktivnosti
– Rad u timovima podijeljenim po fakultetima i studijima
– Party, druženje i zabava.
 
Rok za prijavu je 15. rujan 2021.
 
Program Kampa, ovdje.
Više o cijelom kampu i prijavama saznajte na www.ribroo.sz.uniri.hr.

 


Natječaj za ERASMUS mobilnost studenata u svrhu stručne prakse 

Sveučilište u Rijeci 1. srpnja 2021. raspisuje Natječaj za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse u akademskoj godini 2021./2022. u okviru programa Erasmus. 
Trenutno su u tijeku i natječaji za mobilnost osoblja te natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru 2021./2022. Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta: https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/

 


JAVNI POZIV
zainteresiranim kandidatima za podnošenje prijava za posao popisivača
i kontrolora u drugoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstva i stanova
u Republici Hrvatskoj 2021. godine

 

  Druga faza provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine provest će se na području Republike Hrvatske od 27. rujna do 17. listopada 2021. Iznimno Popis će se moći provoditi najdulje do 29. listopada 2021., ako se ustanovi da do 17. listopada nisu popisane sve popisne jedinice. 
Rok za podnošenje prijava: 23. lipnja do 15. srpnja 2021. 
Više detalja i uvjete prijave možete pogledati OVDJE. YUFE - sudjelovanje u aktivnostima za poduzetništvo i inovacije

YUFE je 3. lipnja 2021. službeno otvorio prijave za sudjelovanje u aktivnostima koje promiču poduzetništvo i inovacije usmjerene na studente i osoblje sa sveučilišta iz YUFE mreže, ali i na opće stanovništvo.

Program čine dvije inicijative: YUFE izazovni timovi (engl. YUFE Challenge Teams) i poduzetnički program koji, između ostalog, uključuje niz MOOC-a i talk showove. Ovaj program dio je aktivnosti koje YUFE nudi kako bi ostao predan multidisciplinarnom i multikulturalnom usavršavanju i treningu.
U sklopu YUFE izazovnih timova, institucije i tvrtke iz različitih sektora, kao i šira javnost, predložile su niz stvarnih izazova radnim timovima koje će trebati riješiti i donijeti inovativna rješenja na društvenim, znanstvenim, i tehnološkim razinama. Ova aktivnost odvijat će se u multidisciplinarnim timovima u kojima mogu sudjelovati studenti sa sveučilišta iz YUFE mreže. Studenti se mogu prijaviti za članstvo u timu od 4. do 20. lipnja 2021. Za više informacija kliknite ovdje.

YUFE poduzetnički program nastoji promovirati poduzetničke vještine studenata, osoblja i šire javnosti, i to potičući sudionike da koriste resurse koji će im omogućiti stjecanje novih vještina. U ovom prvom izdanju bit će dostupne dvije vrste resursa:
1. MOOC-ovi su besplatni online otvoreni tečajevi koje nude najbolja sveučilišta i/ili prestižne organizacije čiji će podaci biti dostupni na internetskoj stranici YUFE mreže.
2. Talk Shows Program sastoji se od niza predavanja stručnjaka koji se bave inovacijama. Predavanja će biti dostupna putem interneta tijekom deset mjeseci. Svaka će sesija trajati dva sata, od kojih će prva biti otvorena za javnost, a druga će biti rezervirana za YUFE studente.
Za sudjelovanje u ovim aktivnostima potrebna je registracija. Pozivi za registraciju i nadolazeće događaje mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.

Sudjelovanje u ovim aktivnostima može pomoći studentima da ostvare YUFE Star, posebno YUFE Professional Star.


Natječaji u 2020./2021. akademskoj godini

Sveučilište u Rijeci raspisalo je 5 natječaja za dodjelu rektorovih nagrada: Rektorova nagrada za volontera godine, Rektorova nagrada za studentski aktivizam, Rektorova nagrada za studentski projekt, Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad i Rektorova nagrada za sport.

Prijave na natječaj podnose se isključivo elektroničkim putem zaključno do 12. travnja 2021., u 12:00 sati.

Upute za prijavu i obrasci za prijavu nalaze se na stranici Sveučilišta OVDJEOtvoren Fond SIZIF za znanstveno-istraživačke djelatnosti studenata


 

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci raspisuju natječaj Fonda SIZIF u svrhu poticanja i podupiranja studenata u znanstveno – istraživačkoj djelatnosti. Cilj je pružiti potporu u procesu edukacije i usavršavanja, kao i pripremi za nositelje inovacija.
Fond je otvoren studentima svih znanstvenih razina i područja preddiplomskog, diplomskog, integriranog sveučilišnog ili stručnog studija, te specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci. Fondom se financiraju tri kategorije – provedba znanstvenog istraživanja, znanstveno publiciranje te aktivno sudjelovanje na skupu.
Fond je kontinuirano otvoren za prijavu u provedbenoj godini, odnosno do 1. prosinca 2021. Prijave i prateća dokumentacija dostavljaju se putem Zakladinog e-sustava prijava (www.zaklada.uniri.hr/epp) i zemaljskom poštom u jednom primjerku (zaključana prijava i datum poštanskog žiga).
Cjeloviti tekst natječaja dostupan je OVDJE.
Za sve nejasnoće i upite obratite se putem e-maila zaklada@uniri.hr.
 Natječaj za izradu vizualnog identiteta Alumni mreže UNIRI 
 

Na Natječaju mogu sudjelovati svi studenti Sveučilišta u Rijeci, a otvoren je do 15. travnja 2021. godine.
 
Prijave se vrše putem online obrasca te je potrebno posjedovanje AAI@Edu.Hr elektroničkog identiteta, a poveznica na obrazac se nalazi unutar Natječaja.
 
Natječaj je objavljen na mrežnim stranicama SZSUR na sljedećoj poveznici https://sz.uniri.hr/vijesti/natjecaj-za-vizualni-identitet-alumni-mreze-uniri/?fbclid=IwAR2uXX2Ck3LOk-SzkNenn7EFxPpaKPRn_wa28KMxZpk3UYxoNgEN_9Oj6T0


Stipendija Fonda "Aleksandar Abramov" - privremena lista kandidata


Sveučilište u Rijeci objavljuje privremenu listu kandidata koji su ostvarili pravo na stipendiju/financijsku pomoć iz programa “Solidarnost” Fonda “Aleksandar Abramov” u 2020./2021. akademskoj godini.


Sanitas - Student Congress of Health Protection
 

Otvorene su prijave za sudjelovanje na 4. Studentskom kongresu zaštite zdravlja - Sanitas 2021 koji će se održati 21. i 22. svibnja 2021. Prijaviti se možete pasivno ili aktivno s usmenom prezentacijom ili posterom. Rok za prijavu pasivnog sudjelovanja je nedjelja 4. svibnja 2021. dok je rok za prijavu aktivnog sudjelovanja nedjelja 25. travnja 2021. kada je ujedno i krajnji rok za slanje sažetaka. Obrascu za prijavu možete pristupiti na web stranici kongresa (http://sanitas.uniri.hr/), Facebook stranici kongresa i na Instagram profilu kongresa (https://www.instagram.com/sanitas_congress/).
Obrazac za prijavu: https://forms.gle/5fKLAezPd89PRrU48

 

 

Prezentacija o mobilnosti studenata

U sklopu promocije Erasmus programa studentske mobilnosti Erasmus Student Network Rijeka održat će prezentaciju o mobilnosti studenata u srijedu 10.3.2021. u 19 sati na linku: https://meet.google.com/ifh-gugh-qah

 

 


Sveučilište u Rijeci raspisuje Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz područja pogođenih potresima.

 
 

Prijave na javni poziv zaprimaju se do četvrtka 1. travnja 2021. godine do 12,00 sati.

Upute za online prijavu

Prijave se podnose isključivo elektroničkim putem, ispunjavanjem online prijavnog obrasca zaključno do 1. travnja 2021. godine u 12,00 sati.

Obrascu se pristupa putem sljedeće POVEZNICE upisivanjem korisničkih podataka u sustavu AAI@EduHr (e-adresa povezana s uniri korisničkim imenom npr. peric.pero@uniri.hr). Korisničko ime mora imati nastavak „uniri“, a NE „student.uniri“.

U slučaju da student nije u mogućnosti pristupiti prijavi upisivanjem svojih korisničkih AAI@EduHr podataka ili nema potrebne korisničke podatke, mora se javiti LDAP administratoru na svojoj sastavnici.

Popis i kontakti LDAP administratora za studente.


STEM STIPENDIJE

 
Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.
 
Rang-liste V. krugadodjele dostupne su na poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/.
 
Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.
 
Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/.
 
Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 20. veljače 2021. godine, do 12 satina poveznicihttps://stemstipendije.mzo.hr/,kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
 
Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.
 
U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti(Narodne novine, broj 78/2018., u daljnjem tekstu: Pravilnik) izrađeno je ukupno osam rang-lista, odvojeno za svako područje te u svakom području posebno za studente prve godine, a posebno za studente viših godina.
 
Kreiraju se i dvije zasebne rang-liste (Izdvojenestipendije) za one studente koji su pravo na ovu stipendiju ostvarili na temelju članka 6. stavka 11. Pravilnika u kojem se propisuje da svakom visokom učilištu koje izvodi studijske programe u STEM područjima znanosti pripada najmanje jedna stipendija za studente prve godine i jedna za studente ostalih godina u pojedinom području.
 
Za daljnje obavijesti i više informacija o ovogodišnjoj dodjeli stipendija redovito pratite mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/ te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije
 
Za sve ostale informacije možete se obratiti Ministarstvu znanosti i obrazovanja na stem-stipendije@mzo.hr.Počinje deseta Rijeka psihologije
 
Unatoč izazovnim vremenima od 15. do 21. veljače 2021. godine gradom na Rječini i virtualnim okruženjem poteći će deseta, obljetnička Rijeka psihologije. Dobro uigrani tim organizatora, predstavnika lokalne i akademske zajednice te neprofitnog sektora, i ove je godine pripremio stotinjak aktivnosti koje se bave zanimljivim i aktualnim temama (https://rijekapsihologije.uniri.hr/program). S obzirom na okolnosti koje su nam već jako poznate, većina programa odvijat će se online.
Povodom rođendana održat će se čak tri pozvana predavanja profesorica riječkog Odsjeka za psihologiju, a prvi put će se održati i izložba u otvorenom, vanjskom prostoru na temu suočavanja sa stresom. U humanitarnoj akciji ove će se godine prikupljati sredstva za edukacije psihologa iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije. Osnaživanje i podrška stručnjacima koji pružaju psihološku pomoć i podršku ljudima s područja pogođenima potresima od iznimne su važnosti, a uključiti se možete isključivo putem uplata na žiro-račun. Detaljnije informacije možete pronaći na https://rijekapsihologije.uniri.hr/humanitarna-akcija.
Psihološko savjetovalište SSC-a poziva studente na interaktivno predavanjeStres (NO)koje će se održati u četvrtak (18. veljače) s početkom u 14 sati u online okruženju putem Zoom platforme. Više o samoj aktivnosti možete pročitati u programu na poveznici https://rijekapsihologije.uniri.hr/program/243. Obavezne su prijave na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/2MD0r5e.
Nadamo se da ćete pronaći nešto za sebe u ovogodišnjem programu i uključiti se u humanitarnu akciju. Natječaj za ERASMUS mobilnost 2021./2022.

Sveučilište u Rijeci će 15. veljače 2021. raspisati Natječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u zimskom semestru / cijeloj akademskoj godini 2021./2022. u okviru programa Erasmus. Napominjemo da u okviru ovog natječaja nisu moguće prijave za ljetni semestar 2021./2022.!
 
Natječaji za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse te Natječaj za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja trenutno su trajno otvoreni, još uvijek iz Erasmus proračunske godine 2020./21. 
 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta:

https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/
https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-osoblje/ 

Natječaj za dodjelu stipendija/financijskih pomoći iz programa „Solidarnost“ Fonda „Aleksandar Abramov“ u 2020./2021. ak. god.

Prijave na natječaj otvorene su do petka, 19. veljače 2021. godine do 12:00 sati.
Natječaj i pripadajući obrasci nalaze se na stranici Sveučilišta u Rijeci: https://uniri.hr/.../stipendiranje.../stipendije-i-potpore/


VIRTUALNA ERASMUS+ MOBILNOST
Kreiraj svoju budućnost - Zakorači u virtualni Erasmus+
 


STEM STIPENDIJE

Ministar znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Radovan Fuchs, na prijedlog Povjerenstva za dodjelu državnih stipendija u STEM područjima znanosti u akademskoj godini 2020./2021., donio je Odluku o dodjeli državnih stipendija u STEM područjima znanosti za akademsku godinu 2020./2021. na temelju kvota i rang-lista koje su njezin sastavni dio.
 
Rang-liste dostupne su na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.
 
Studenti svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom pristupaju Sustavu državnih STEM stipendija na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/te svojom identifikacijskom oznakom provjeravaju svoje mjesto na rang-listi.
 
Studenti koji su na rang-listi prema kvoti za određeno područje i godinu studija, odnosno iznad praga za ostvarivanje prava na stipendiju, bit će obaviješteni na adresu elektroničke pošte da su ostvarili pravo na državnu stipendiju. Zaprimanje e-poruke nije preduvjet za ostvarivanje prava na državnu STEM stipendiju te svi studenti, neovisno o zaprimanju predmetne obavijesti, mogu svoje podatke provjeriti na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/.
 
Ako student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, nužno je da do subote, 21. studenoga 2020. godine, do 12 sati na poveznici https://stemstipendije.mzo.hr/, kojoj pristupa prijavom sa svojim AAI@EduHr elektroničkim identitetom, označi izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja, prihvati Uvjete stipendiranja te upiše svoj IBAN žiroračuna. Prihvaćanje uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora.
 
Ako u navedenome roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju te će obavijest o ostvarivanju prava na državnu stipendiju dobiti sljedeći student na rang-listi ispod praga do ispunjenja kvote.


Za daljnje obavijesti i više informacija o ovogodišnjoj dodjeli stipendija pratite mrežnu stranicu Ministarstva znanosti i obrazovanja, mrežnu stranicu projekta http://stem.mzo.hr/, te službenu Facebook stranicu Državne STEM stipendije.


IAESTE natječaj za inozemne prakse

IAESTE poziva sve zainteresirane studente da plaćenom praksom u inozemstvu usavrše svoje znanje, postanu stručnjaci, steknu nezaboravna iskustva, upoznaju nove kulture i putuju diljem svijeta!
Uvjeti prijave i tekst Natječaja dostupni su na iaeste.hr/natjecaj
Natječaj je otvoren od 26. listopada 2020. do 04. prosinca 2020.Anketa "Što želiš raditi u slobodno vrijeme?"


Studentski centar Rijeka u sklopu svoje djelatnosti organizacije slobodnog vremena studenata/ica provodi anketu „Što želiš raditi u slobodno vrijeme?“.  Anketom se želi dobiti uvid u potrebe i želje studenata/ica za aktivnostima slobodnog vremena. Tijekom listopada će se temeljem rezultata ankete kreirati Plan aktivnosti slobodnog vremena za zimski semestar. Cilj ove aktivnosti je aktivno uključiti studente/ice u proces odlučivanja o aktivnostima slobodnog vremena. Ovim putem Studentski centar Rijeka poziva sve studente/ice da izdvoje nekoliko minuta vremena kako bi si osigurali zanimljive aktivnosti ovog semestra. Anketi se može pristupiti najkasnije do 30. rujna 2020. godine.
Anketi možete pristupiti na sljedećoj poveznici:

https://www.scri.uniri.hr/slobodno-vrijeme/anketa-sto-zelis-raditi-u-slobodno-vrijeme


Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaje za potporu znanstvenim i volonterskim aktivnostima studenata, te nagradu za studentsku izvrsnost


Zaklada Sveučilišta u Rijeci s ciljem razvoja društva znanja, raspisala je natječaje za potporu znanstvenim i volonterskim aktivnostima studenata Sveučilišta u Rijeci, te nagrađivanja izvrsnosti u obrazovnom procesu.

Natječaj za financiranje znanstveno - istraživačke djelatnosti studenata Sveučilišta u Rijeci (Fond SIZIF)potiče provedbu znanstvenih istraživanja, objavljivanja znanstvenih i stručnih radova te aktivnog sudjelovanja na skupovima za studente svih znanstvenih razina i područja. Javni poziv Fonda Riječko iskustvo za riječku izvrsnost (Ri za Ri) – Smjer ZAJEDNO raspisan je s ciljem potpore volonterskim aktivnostima koje rješavaju novonastale i dokidaju moguće nove potrebe uslijed situacije nastale pandemijom virusa COVID-19. Prijaviti se mogu inicijative od minimalno tri (3) sudionika pri čemu voditelj/ica inicijative mora imati studentski ili radni status na Sveučilištu u Rijeci. Fond SIZIF i Ri za Ri kontinuirano su otvoreni za prijave do kraja 2020. ili iskorištenja sredstava. Natječaj za dodjelu nagrade Riječko iskustvo za riječku izvrsnost (Ri za Ri) – smjer POTICAJ potiče i nagrađuje studente s izvrsnim postignućima u obrazovnom procesu, ali i drugim oblicima javnog djelovanja. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2020.

Više informacija o natječajnoj prijavi dostupne su na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta u Rijeci (www.zaklada.uniri.hr) ili putem maila zaklada@uniri.hr .RIBROO - Kamp za brucoše

Kamp za brucoše Ribroo provodi se već 7 godina u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci.

Kamp je osmišljen kao uvodno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, vikend prije početka održavanja nastave. Cilj kampa je integracija brucoša u akademsku zajednicu kroz edukativne radionice, sportske i zabavne aktivnosti. Na početku nastavne godine studenti dobiju gomilu informacija o ECTS bodovima, kolokvijima, ispitima i svemu potrebnom za uspješno savladavanje studija, međutim većinu studentskih aktivnosti izvan nastave moraju istražiti sami. Ukoliko dolaze iz druge sredine, upoznavanje svih segmenata studentskog života je sporije i teže, jer treba vremena da se osjećaju kao kod kuće. Ovim kampom želi se ubrzati i pospješiti taj tranzicijski period te upoznavanjem kolega i budućih prijatelja u neformalnom okruženju doprinijet će bržem razvoju njih sami kao studenata i osoba.

Četverodnevni program kampa započinje upoznavanjem Kampusa prilikom čega im se približavaju institucije s kojima će se susretati tijekom studiranja. Nakon obilaska odlaze u turistički obilazak Rijeke i Opatije (uključena vožnja turističkim autobusom). Od petka do nedjelje kamp se provodi u sportsko-rekreativnom centru Platak. Radionice, interaktivna predavanja i okrugli stolovi održavaju se tijekom jutra dok su na programu poslijepodne: planinarska tura, sportske igre (odbojka, nogomet, košarka, disc golf, boćanje, pustolovna utrka), panoramska vožnja žičarom, a u večernjim satima studentima je organiziran zabavni program uz muziku.

Tijekom edukativnog dijela programa studenti su podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima te svaki ima svog koordinatora - starijeg studenta, koji je tijekom kampa svojevrsni mentor. Svaki fakultet za svoje studente organizira program koji je u jutarnjim satima baziran na posebnom informativnom sadržaju za svaki studij, njegove izvannastavne aktivnosti, posebnosti, kako se uključiti u rad pojedini udruga, tijela i sudjelovati u životu samog fakulteta.  Cilj ovoga dijela programa jest pružanje najvažnijih informacija o onome što studente čeka nakon početka nastave, te ih na najbolji način priprema za uspješan početak akademske godine. Poslijepodnevni sati rezervirani su za  zabavne i sportske aktivnosti nakon kojih slijedi zabava za opuštanje i bolje upoznavanje! Osim brucoša na kampu se mogu prijaviti i studenti viših godina kako bi svojim znanjem i iskustvom kroz druženje sa studentima prve godine doprinijeli upoznavanju sa studentskim životom.

Do sada svake godine u projektu sudjeluju 100tinjak brucoša, koordinatora, voditelja, volontera, a cilj je kamp približiti većem broju studenata koji upisuju fakultete u Rijeci kako bi im prijelaz u novu fazu života bio što jednostavniji i brži. Uz Vašu podršku smatramo da bi informiranje o projektu mogli proširiti na druge dijelove Hrvatske iz kojih se upisuje veći broj studenata (prvenstveno Istra) jer bi voljeli da se studenti koji ne žive u Rijeci tu osjećaju dobrodošlo i pripadajuće od početka svog preseljenja.

Program je subvencioniran od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, tako da za sudionike četverodnevni program (s uključenim prijevozom, smještajem, obrocima te svim aktivnostima) iznosi 350 kn.

Projekt se održava pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Rijeci, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Prijava
Plakat
Brošura


 


3. ZORH - Susret znanstvenika, djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u RH

Studenti Kemijsko - tehnološkog fakulteta zajedno sa Studentskom sekcijom HDKI organiziraju 3. Susret znanstvenika, djelatnika i studenata na temu zaštite okoliša u Republici Hrvatskoj koji će biti u trajanju 2 dana (17. i 18. travnja 2020. godine), a održati će se na Kemijsko - tehnološkom fakultetu u Splitu.
Cilj 3. ZORH Susreta je povezati akademsku zajednicu s privredom kako bi se raspravilo o ključnim problemima i kako bi se javnost dodatno potakla na veću zainteresiranost zaštite okoliša.

Napominjemo da kao i prethodnih godina kotizacije neće biti.

Ovdje se trebate registrirati ukoliko želite aktivno ili pasivno sudjelovati. Aktivno sudjelovanje podrazumijeva usmeno izlaganje rada PowerPoint prezentacijom ili izlaganje posterskim priopćenjem.

Prijave su otvorene do 30.03.2020.

Svi aktivni sudionici moraju poslati svoje sažetke do 30.03.2020. Dokument (Word) s Vašim sažetkom učitajte također prilikom prijave. Predložak za pisanje sažetka se nalazi uz ovu objavu na našoj Facebook stranici.

PozivRijeka psihologije 2020.
 

Rijeka psihologije 2020. i ove godine teče od 17. do 23. veljače i donosi više od 110 programskih aktivnosti. Održat će se brojne radionice, predavanja, dani otvorenih vrata, okrugli stolovi, tribine, promocije, konferencija i pub-kviz.
U sklopu manifestacije Sveučilišni savjetovališni centar organizira dvije aktivnosti namijenjene studentima:
1.      Psihološko savjetovalište održat će predavanje „Upomoć, moram izlagati! - strah od javnog nastupa“ na kojem će studenti imati priliku čuti što je to strah od javnog nastupa, kako nastaje i kako se nositi s njim. Aktivnost će se održati u srijedu 19. veljače s početkom u 15 sati na Filozofskom fakultetu u Rijeci u predavaoni F-107, a namijenjena je studentima i srednjoškolcima.
2.      Ured za karijere treću godinu za redom organizira „Practice caffe“, tribinu namijenjenu studentima psihologije i srodnih struka s ciljem upoznavanja studenata s radom mladih psihologa u praksi. Aktivnost će se održati u srijedu 19. veljače u 18 sati u Caffe baru Kampus (Akvarij).
Nezaobilazni dio manifestacije je i humanitarna akcija u sklopu koje se prikupljaju sredstva za Podcentar predškolskog odgoja „Maestral“ za nabavu opreme za rad s djecom s poremećajima iz spektra autizma.
Osim gore navedenih aktivnosti, psiholozi su za studente pripremili nekoliko aktivnosti o profesionalnom usmjeravanju, predstavljanju poslodavcima i poduzetništvu. Nadalje, razgovarat će se o specifičnostima rada psihologa u policiji i u vrtiću, zatim o perfekcionizmu, terapiji uz pomoć životinja, utjecaju prekomjernog korištenja pametnih telefona, važnosti prvog dojma, ljubavi itd.
Za učenje u opuštajućoj i zabavnoj atmosferi pozivamo studente da se prijave na pub kviz „Sve je to u mojoj glavi“.
Sve detalje možete pogledati na https://www.rijekapsihologije.org/program.
 
Vidimo se i ove godine na Rijeci psihologije!

Treći kongres studenata biotehnologije s međunarodnom suradnjom – „In research we believe“

Treći kongres studenata biotehnologije s međunarodnom suradnjom – „In research we believe“
organizira Udruga studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta PROBION u suradnji s dvjema udrugama kao partnerima u organizaciji, Udrugom studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci i Študentskom organizacijom Biotehniške fakultete Sveučilišta u Ljubljani. Kroz tri dana predavanja, radionica i izlaganja, cilj nam je stvoriti i ojačati kontakt između samih studenata biotehnologije, stručnjaka te potencijalnih budućih poslodavaca. Također, žele se utvrditi, razmijeniti postojeća i steći dodatna znanja i vještine, te time pridonijeti razvoju STEM područja u Republici Hrvatskoj.
Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže 27.-29.03.2020 godine na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu (Pierottijeva 6, Zagreb). Obrasci za online prijavu za sudjelovanje na Kongresu bit će dostupni 3.-24. veljače na Facebook stranici Kongresa, Organizacijskog odbora, te naših partnera na ovom linku: https://forms.gle/4yhu98zbQ1oXt2zq8
Poziv studentima na volontiranje na 9. Rijeci psihologije!
 

Pridruži se organizacijskom timu na već tradicionalno uspješnoj manifestaciji Rijeka psihologije i pomogni je učiniti još boljom!
 
Pozivaju se sve zainteresirane studentice i studenti na uključivanje:
 • u radu promotivno-prodajnog štanda na Korzu ili ZTC-u
 • sudjelovanjem u promidžbi manifestacije na društvenim mrežama ili kroz dijeljenje letaka
 • sudjelovanjem na svečanom otvaranju manifestacije 17. veljače 2020.
 • sudjelovanjem u organizaciji predstave „U mojoj glavi“ koja će se održati 18. veljače 2020.
 
Prijave se vrše izravno putem ove poveznice.
 
Volonterski se sati se naravno upisuju u volontersku knjižicu!
 
 
O Rijeci psihologije
 
Rijeka psihologije je manifestacija koja se već devetu godinu zaredom obilježava u Rijeci i okolici u sklopu Tjedna psihologije. Ove godine se družimo s ljubiteljima psihologije od 17. do 23. veljače koji će moći sudjelovati u više od 100 aktivnosti na gotovo 70 lokacija u Rijeci i još 19 gradova/mjesta u Primorsko-goranskoj županiji.
Cilj manifestacije jest prikazati široke i različite mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu pridonijeti poboljšanju kvalitete života pojedinca i zajednice, a manifestacija i ove godine ima humanitarni karakter, pri čemu će se prikupljati sredstva za nabavu opreme za djecu s teškoćama iz spektra autizma koja pohađaju Podcentar predškolskog odgoja Maestral Dječjeg vrtića Rijeka.
U organizaciju manifestacije uključeni su Odsjek za psihologiju i Centar za primijenjenu psihologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Grad Rijeka, Sveučilišni savjetovališni centar, Ri Psi Alumni klub, Udruga studenata psihologije „Psirius“, Društvo psihologa Primorsko-goranske županije te Udruga SOS Rijeka –  centar za nenasilje i ljudska prava.
 
 
Sve informacije o prošlim i budućim Rijekama psihologije možete pronaći na našim službenim mrežnim stranicama www.rijekapsihologije.orgili https://www.facebook.com/rijekapsihologije/ gdje ćemo vrlo rado odgovoriti na Vaše upite!
 


Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2019./2020. ak. godini.

Na temelju odluke Senata od 17. prosinca 2019. godine, Sveučilište u Rijeci objavljuje Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2019./2020. ak. godini.

Prijave na natječaj otvorene su do ponedjeljka, 3. veljače 2020. godine do 12:00 sati.
Više: https://uniri.hr/studiranje/stipendiranje-i-financiranje/stipendije-i-potpore/

Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima
 

Na temelju članka 14. stavka 4. Zakona o obavljanju studentskih poslova (Narodne novine 96/18), Studentski centar Rijeka u suradnji s Povjerenstvom za raspodjelu naknade za posredovanje pri obavljanju studentskih poslova objavio je Javni poziv za prijavu projekata koji se odnose na kulturne, sportske, znanstvene i edukacijske aktivnosti koje su isključivo namijenjene studentima (dalje u tekstu: Poziv).
 
Sve informacije o Pozivu možete pronaći na web stranici Studentskog centra Rijeka: http://www.scri.uniri.hr/obavijesti.html
 
Mole se studenti i studentske organizacije da sve upite vezane uz Poziv upute na email adresu: projekti@scri.hr


Otvorene prijave studentima za Realizator 2019. edukacije


Zaklada Sveučilišta u Rijeci uspješno je otvorila četvrtu ediciju case study natjecanja Realizator 2019. Uključilo se čak 95 studenata u 39 timova čime natjecanje službeno ulazi u drugu programsku fazu.
SUPPORT modul pruža podršku u izradi rješenja. Kroz dvije praktične edukacije studenti će imati priliku naučiti kako generirati ideje i formirati najbolja rješenja poslovnih slučajeva. Prijave su otvorene za sve studente/ice (dakle i one koji se ne natječu u Realizatoru).
Generiranje poslovnih ideja: Tehnike & alati
Step Ri, 7. studenog 2019. od 10 do 13 sati
Na edukaciji sudionici će se upoznati s različitim tehnikama generiranja ideja i njihovom primjenom na konkretnim primjerima. Imat će priliku saznati o dostupnim izvorima poslovnih ideja, o različitim pristupima u razvoju poslovnih ideja i oblicima zaštite rezultata razvijenih ideja.
Tips and tricks za pripremu i pisanje poslovnih rješenja
Step Ri, 12. studenog 2019. od 17 do 19 sati
Vrlo praktična radionica tijekom koje će polaznici naučiti kako definirati problem, analizirati situaciju, ponuditi odgovor, razraditi ideju te usvojiti formu pisanja poslovnih rješenja.
Edukacije će voditi mag. oec. Neven Tamarut,  direktor za razvoj poslovanja i savjetnik za pokretanje poduzetničkog pothvata i strategiju zaštite intelektualnog vlasništva na Step Ri znanstveno-tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci.
Prijavu na SUPPORT modul možete izvršiti OVDJE, a rok je 5. studenog 2019.
Vrijedi podsjetiti kako je u sklopu SUPPORT modula partner projekta Step Ri svim sudionicima za vrijeme trajanja case study natjecanja Realizator 2019. omogućio i korištenje njihovih prostora za rad, kao i povremena savjetovanja u vezi slučaja.ERASMUS stručna praksa na UNIRI

Obzirom da je nakon provedenih Erasmus natječaja za studentsku mobilnost u 2019./2020. ostalo neutrošenih sredstava, Sveučilište u Rijeci ima trajno otvoren natječaj za mobilnosti u svrhu Erasmus stručne prakse (https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/).
LETAK


Otvorene prijave za studentsko natjecanje Realizator 2019.
Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave na četvrtu ediciju studentskog case study natjecanja Realizator 2019.  Dosadašnjih 220 uključenih studenata u 84 tima s 11 sveučilišnih sastavnica, te 13 poduzeća i institucija potvrđuju uspješnost Realizatora kao primjeradobre prakse povezivanja sveučilišne i poslovne zajednice.
Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima, studenti dobivaju mogućnost primijeniti stečeno znanje i razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Uz edukativnu i mentorsku podršku, mladi istražuju, formiraju i prezentiraju inovativna rješenja na zadani izazov dok bogati popratni program potiče umrežavanje i stvaranje prvih poslovnih poznanstava.
Ovogodišnji partneri i slučajevi su: Arriva Hrvatska – „Osmisliti razvoj loyalty programa“, Dogma nekretnine - „Primjena novih tehnologija u prometu nekretninama“, Grad Kastav – „Vandalizam u Gradu Kastvu“, Jadran galenski laboratorij - „Zaštita prava intelektualnog vlasništva“, MEP – „Analiza isplativosti razvoja proizvoda 3D SIMULATOR ZA SIGURNO UPRAVLJANJE PROMETOM LNG TANKERA  u nastavi i edukaciji pomoraca“ i Njivice Hoteli – „Sustav nagrađivanja zaposlenika u hotelskoj industriji“. Novitet četvrte edicije je i Secret case, poslovni slučaj manje zahtijevnosti čija tema ostaje tajna do početka natjecanja, a pobjedničko rješenje realizirat će se u praksi.   
Realizator 2019. program podijeljen je u pet modula: START (Otvorenje natjecanja i predstavljanje poslovnih slučajeva i partnera), SUPPORT (radionice generiranja inovativnih ideja i pripreme rješenja), LEARN & MINGLE (interaktivne edukcije i umrežavanje s poduzetnicima, kreativcima i inovatorima), PLAY (priprema pitch-a, izlaganja rješenja u tri minute) i WIN (Završnica natjecanja Pitching Day Competition, prezentiranje poslovnih rješenja stručnom žiriju i proglašenje pobjednika).
Prva tri najbolja rješenjasvakog poslovnog slučaja novčano se nagrađuju u iznosu 3.000 kuna za prvo mjesto, 2.000 kuna za drugo mjesto te 1.000 kuna za treće mjesto. Osim novčanih nagrada, bit će uručena i nagrada za najaktivniji tim, a pobjedničkim timovima osiguran je i službeni razgovor za pristup programu besplatne podrške razvoja inovativnih poslovnih ideja.
Otvorenje i predstavljanje poslovnih partnera i slučajeva zakazano je za 22. listopada 2019. u 17 sati u Step Ri-u (Radmile Matejčić 10, Rijeka). Natjecanje je otvoreno svim studentima u Rijeci, a mogu sudjelovati u timovima od dva do četiri člana. Prijave se vrše online na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta u Rijeci (www.zaklada.uniri.hr) do 27. listopad 2019.
Natjecanje od 2016. godine provodi Zaklada Sveučilišta u Rijeci u suradnji sa Znanstveno tehnologijskim parkom Step Ri i uz potporu Primorsko-goranske Županije kao aktivnost fonda Studenti za društvo znanja.TEČAJ ZA PREVLADAVANJE STRAHA OD JAVNOG NASTUPA

Psihološko savjetovalište SSC-a organizira besplatni tečaj za studente riječkog Sveučilišta s ciljem poučavanja studenata kako prevladati strah od javnog izlaganja.

Tečaj uključuje 6 susreta, jednom tjedno, koji će se održati u studenom i prosincu 2019. prostorijama SSC-a (Kampus na Trsatu). Točni termin održavanja uskladiti ćemo s rasporedom sudionika. Broj sudionika je ograničen te molimo da se jave samo oni studenti koji u tom periodu mogu prisustvovati tečaju.  
Prije uključivanja zainteresirani studenti moraju doći na jedan individualni razgovor s jednom od voditeljica. Cilj ovog razgovora je da voditeljice prikupe podatke o problemu i daju potencijalnim članovima detaljnije informacije o tečaju kako bi zajedno odlučili je li ovaj oblik tretmana prikladan za njihov problem.

Ako izbjegavate izlaganje seminara i održavanje prezentacija pred kolegama ili ih odradite, ali uz teške muke, ovo je tečaj za vas. Ispunite prijavnicu za sudjelovanje (https://goo.gl/forms/cgfwJblUlNWpBWeT2) do srijede, 16. listopada 2019. i i spremno dočekajte buduća javna izlaganja!
Za dodatne informacije nazovite 051/265-843 ili pošaljite mail na ssc@ssc.uniri.hr

Poziv za odabir studentata-asistenata za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u Rijeci

Ured za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra angažira
studente za pružanje vršnjačke potpore studentima s invaliditetom na
sastavnicama Sveučilišta u Rijeci tijekom ak. god. 2019./20. Više detalja možete pronaći ovdje   , na mrežnoj stranici
 Ureda za studente s invaliditetom i Facebook stranici Sveučilišnog savjetovališnog centra.


Psihološko savjetovalište SSC-a organizira besplatni intenzivirani tečaj za studente riječkog Sveučilišta
s ciljem poučavanja studenata kako prevladati strah od javnog izlaganja.

Tečaj uključuje 6 susreta koji se održavaju od 16. do 28. rujna 2019. u terminimaponedjeljkom, srijedom i petkom od10 do12h u prostorijama SSC-a (Kampus na Trsatu). Broj sudionika je ograničen te molimo da se jave samo oni studenti koji u tom periodu mogu prisustvovati tečaju.  

Prije uključivanja zainteresirani studenti moraju doći na jedan individualni razgovor s jednom od voditeljica. Cilj ovog razgovora je da voditeljice prikupe podatke o problemu i daju potencijalnim članovima detaljnije informacije o tečaju kako bi zajedno odlučili je li ovaj oblik tretmana prikladan za njihov problem.

Ako izbjegavate izlaganje seminara i održavanje prezentacija pred kolegama ili ih odradite, ali uz teške muke, ovo je tečaj za vas. Ispunite prijavnicu za sudjelovanje (https://goo.gl/forms/cgfwJblUlNWpBWeT2) do srijede, 11. rujna 2019. i pripremite se za javna izlaganja prije početka nove akademske godine!

Za dodatne informacije nazovite 051/265-843 ili pošaljite mail na ssc@ssc.uniri.hr


RIBROO - Kamp za brucoše

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci već 7. godinu za redom organizira RIBROO - Kamp za brucoše koji se ove godine održava od 26. do 29. rujna.

26. rujna brucoše očekuje program organiziran po gradu Rijeci, a od 27. do 29. rujna organizirane su radionice i aktivnosti u hotelskom naselju Uvala Scott u Kraljevici.

Za cijenu od 300 HRK osigurani su:
• prijevoz autobusom Rijeka – Kraljevica (Uvala Scott) – Rijeka,
• smještaj s 2 noćenja u hotelskom naselju Uvala Scott (puni pansion),
• materijali za sudionike kampa (majice, blokovi, kemijske…),
• pristup na sva organizirana događanja
U programu Kampa uključene su:
• radionice o učenju, sveučilištu, studentskim poslovima, studentskim razmjenama i dr.
• sportske aktivnosti
• rad u timovima podijeljenim po fakultetima i studijima
Više informacija i novosti o Kampu mogu se pronaći na www.ribroo.sz-ri.com i Facebook stranici Kampa https://www.facebook.com/ribrookamp/

Prijave traju do 18.rujna 2019., a poveznica za prijavu na Kamp može se pronaći na: http://ribroo.sz-ri.com/prijava/


Sveučilište u Rijeci 3. lipnja2019. raspisuje II.ErasmusNatječaj za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka u ljetnom semestru ak. godine2019./2020.

 
Rok za prijavu studenata je 17. rujna2019. 
 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom O Sveučilištu, Međunarodna suradnja i ERASMUS, Natječaj za studente. Popis ustanova na kojima se može ostvariti mobilnost bit će objavljen 3.6.2019.


Bioetička konferencija „Urbana bioetika: Od pametnih gradova do gradova etike života“

U Rijeci, na Medicinskom fakultetu i Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, od 17. do 18. svibnja 2019. u okviru 21. Riječkih dana bioetike bit će održana konferencija „Urbana bioetika: Od pametnih gradova do gradova etike života“. Konferencija naglasak stavlja na grad kao živo tijelo, nadilazi tradicionalne teme urbane bioetike, te uvodi nove kategorije poput arhitekture, kulture, energije, okoliša, zdravlja, prometa i sl.
Konferencija je međunarodnog karaktera, te će osim domaćih stručnjaka i stručnjakinja iz područja bioetike, sudjelovati znanstvenici iz Singapura, Tajvana, SAD-a, Grčke, Velike Britanije, Južne Koreje, Ukrajine itd. Kroz 16 izlaganja obuhvatit će se teme i studije etičkih pitanja urbanog razvoja, pametnih gradova i inovacija, umjetne inteligencije, privatnosti, građanske participacije i dr.
U sklopu 21. dana bioetike održat će se i svečanost dodjele Nagrade Fritz Jahr za istraživanje i promociju europske bioetike, a sudionici konferencije imat će priliku i za studijski posjet Istri, te boravak u „najmanjem gradu na svijetu“.
Konferencija se realizira kroz donaciju dobrotvornog fonda Schwab (Schwab Charitable, SAD) s ciljem potpore interdisciplinarnosti i trans-sektorskog pristupa suvremenim bioetičkim temama. Glavni organizator konferencije je Zaklada Sveučilišta u Rijeci, u partnerstvu s Katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Katedrom za javno zdravstvo Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, UNESCO-vom katedrom za društvene i humanističke znanosti u medicini, Dokumentacijsko-istraživačkim centrom za integrativnu bioetiku „Fritz Jahr“ Sveučilišta u Rijeci i Znanstvenim centrom izvrsnosti za integrativnu bioetiku.
Cjeloviti program dostupan je na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta i poveznici
Obavijest o Grupi za pomoć studentima sa socijalnom anksioznosti

 Psihološko savjetovalište SSC-a organizira besplatni grupni tretman za studente riječkog Sveučilišta sa socijalnom anksioznosti. 

Što je socijalna anksioznost? Socijalna anksioznost je pretjerani strah u različitim socijalnim situacijama u kojima postoji mogućnost procjenjivanja od strane drugih ljudi primjerice razgovori s drugima, izlaganje seminara, izražavanje svojih stavova i mišljenja, jedenje u društvu…
 
Ako ti je teško započeti i održati razgovor s drugim ljudima, ako se stalno opterećuješ time što će drugi ljudi misliti o tebi, ako se ustručavaš reći svoje mišljenje i/ili odbiti nečiji zahtjev, ako ti je problem ići sam/a u menzu ili hodati gradom, ako izbjegavaš neke situacije zato što misliš da ćeš ispasti glup/a ili čudan/na, možda je ova grupa pravo rješenje za tebe! 
 
Grupa se sastaje jednom tjedno u trajanju od 2h, ukupno 8 susreta. Susreti se održavaju u prostorijama SSC-a (zgrada Građevinskog fakulteta, Kampus na Trsatu). Prvi susret se planira tijekom travnja 2019.
 
Više informacija o grupi na: http://www.ssc.uniri.hr/hr/psiholosko-savjetovaliste/aktivnosti-2/grupno-savjetovanje2/socijalna-fobija.html

Prijavi se do 25.3.2019.
Steel2Pack natječaj


ArcelorMittal iz Luksemburga organizira Steel2Pack natječaj.
Tema je smišljanje novih, inovativnih metoda za korištenje čelika u pakiranju prehrambenih proizvoda. Kao što je poznato, čelik je široko rasprostranjen kao jedan od glavnih materijala koji se koriste u prehrambenoj industriji za pakiranje hrane i proizvoda (limenke, konzerve, itd). Koristi se zato što se lako reciklira, zato što je nevjerojatno izdržljiv i s lakoćom održava hranu svježom i sigurnom.
Cilj takmičenja je da zamislite budućnost upotrebe čelika u prehrambenoj idustriji i kreirate pakiranje koje će biti inovativno, originalno, praktično i ostvarljivo u realnoj proizvodnji.
NAGRADE:
1. Putovanje u London
2. 3D printer
3. Tablet
POTREBNO JE:
1. Biti student na osnovnim akademskim studijama bilo kojeg fakulteta u regiji
2. Poznavanje engleskog jezika
3. Formirati tim koji će imati 2-3 učesnika
4. Kreirati prezentaciju od 5 slajdova gde ćete predstaviti proizvod i ideju
Sve dodatne informacije, kao i link za prijavu, možete dobiti putem e-maila: isidora.ciric2014@gmail.com.
ROK ZA PRIJAVU JE 3. TRAVANJ 2019.!


"Iskustvo zlata vrijedi"

Poslovni dnevnik već tradicionalno putem društveno odgovornog projekta "Iskustvo zlata vrijedi" spaja partnere poslodavce sa studentima s invaliditetom i studentima slabijega materijalnog statusa, s ciljem omogućavanja prakse s radi lakšeg zapošljavanja u budućnosti.
Kroz projekt "Iskustvo zlata vrijedi" proširuje se svijest u poslovnoj i široj zajednici te se problematizira pitanje zapošljavanja onih koji do posla zbog osobnih razloga i trenutačne gospodarske situacije ne mogu doći lako.
Organizatori s posebnim senzibilitetom i sviješću o težoj zapošljivosti navedene skupine studenata iz godine u godinu razvijaju ovaj projekt u suradnji s uglednim hrvatskim kompanijama - vrijednim partnerima projekta  koje prepoznaju njegovu važnost te svojim sudjelovanjem aktivno sudjeluju u omogućavanju studentske prakse s jedne strane, ali i stvaranju pozitivnog ozračja i nužnosti progovaranja o navedenoj problematici.
Do sada je kroz projekt omogućena radna praksa za više od 100 studenata s invaliditetom te studenata slabijega materijalnog statusa. Ponosno ističemo da je više od 10 studenata, nakon odrađene prakse, dobilo i stalan posao u istoj tvrtki!
Poslovni dnevnik i ove godine želi svima kojima život nije pružio jednaku startnu poziciju pomoći da se lakše uključe na tržište rada te jednog dana ravnopravno sudjeluju u tržišnoj utakmici.
Uvjete natječaja pročitajte ovdje http://www.poslovni.hr/promo/iskustvo-zlata-vrijedi-2019-uvjeti-natjecaja-pravilnik-350434
Zainteresirani studenti se za sudjelovanje mogu prijaviti ispunjavanjem prijavnice najkasnije do 28. ožujka 2019.
Prijavnica je dostupna na http://www.poslovni.hr/promo/iskustvo-zlata-vrijedi-2019-prijavite-se-350435
 
Za sve daljnje informacije možete nas kontaktirati na iskustvozlatavrijedi@poslovni.hr  ili na broj 01/ 6326 033.


Radionica o slici tijela za studente

 
Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira za studente radionicu pod nazivom „Ogledalce, ogledalce... tko je najljepši na svijetu?“. Radionica će se održati u četvrtak, 22. veljače 2019., od 14 do 16 sati u prostoriji G-141 Građevinskog fakulteta u sklopu Rijeke psihologije. Na radionici će se razgovarati o definiciji slike tijela, o idealu mršavosti i o tome kako se formira slika tijela. Sudionici će proći vježbice za kritičko procjenjivanje ideala mršavosti te će dobiti smjernice za prihvaćanje onih dijelova tijela kojima ljudi često nisu zadovoljni.
Broj sudionika je ograničen, a zainteresirani studenti moraju se prijaviti putem e-pošte na adresu: jasna.borbeljceko@uniri.hr. Prijava mora sadržavati ime i prezime studenta, fakultet/odjel i godinu studija.
Informacije o drugim aktivnostima koje se provode u sklopu Rijeke psihologije potražite na: http://rijekapsihologije.org/program.
 


Natječaj za dodjelu stipendija Republike Turske za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij te istraživački boravak za akademsku godinu 2019./2020.


U sklopu programa „Türkiye Scholarships“ objavljen je natječaj za dodjelu stipendija za preddiplomski, diplomski i poslijediplomski studij te istraživački boravak u Turskoj za akademsku godinu 2019./2020.

Natječaj je otvoren od 15. siječnja do 20. veljače 2019. godine, a više informacija o samom natječaju te uvjetima i načinu prijave svi zainteresirani mogu pronaći na mrežnim stranicama:

https://www.turkiyeburslari.gov.tr/

Prijave se podnose isključivo on-line na mrežnoj stranici:

https://tbbs.turkiyeburslari.gov.tr/

Za dodatne informacije o natječaju i načinu prijave možete se obratiti na adresu elektroničke pošte: info@turkiyeburslari.gov.tr.Natječaj Studentskog kulturnog centra za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti

Otvoren je natječaj Studentskog kulturnog centra za financiranje studentskih projekata iz kulture i umjetnosti u 2019. godini.
Prijave, koje se vrše ispunjavanjem obrazaca koji se nalaze na mrežnoj stranici SKC-a (www.skc.uniri.hr), zaprimaju se do 31. siječnja 2019. putem e-pošte na skc@uniri.hr.
Na natječaj se mogu prijaviti studentice i studenti Sveučilišta u Rijeci ili studentske udruge upisane u Registar studentskih udruga i drugih organizacija na Sveučilištu u Rijeci.
 
Detaljnije u privitku i na službenim stranicama.

Mrežna poveznica.


Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2018./2019. ak. god.

Temeljem odluke Senata Sveučilišta u Rijeci od 18. prosinca 2018. godine (KLASA:003-01/18-03/02, URBROJ: 2170-57-01-18-494, Sveučilište u Rijeci raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2018./2019. ak. god. 
 
Na Natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti preddiplomskog ili diplomskog ili integriranog (preddiplomskog i diplomskog) sveučilišnog studija ili preddiplomskog  stručnog ili specijalističkog diplomskog stručnog studija Sveučilišta u Rijeci odnosno njegovih sastavnica, a državljani su RH/EU ili državljani trećih zemalja kojima je izdano rješenje o stalnom boravku u RH.

Krajnji rok za podnošenje online prijava na natječaj je ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine do 12:00 sati.

VIŠE


Najava tribine (Ne)uspjeh: Moja priča

Zaklada Sveučilišta u Rijeci u novom kulturnom centru Ri Hub, 22. studenog 2018. u 19 sati, organizira tribinu (Ne)uspjeh: Moja priča, koja će okupiti mlade riječke inovatore i poduzetnike u priči o njihovom poslovnom (ne)uspjehu. Razmjena znanja i iskustva u ležernoj atmosferi pružit će studentima, ali i svima zainteresiranima, vrijedne lekcije i inspiracije u razvijanju samostalnog puta. Gosti tribine su Alenka Tvrtković (First in the Raw), Ana Kovačević (Špajza) i Marin Trošelj (STEMI), a otvorena je za sve zainteresirane. Više

Tečaj za prevladavanje straha od javnog nastupaPsihološko savjetovalište SSC-a organizirabesplatni tečaj za studente riječkog Sveučilišta za prevladavanje straha od javnog izlaganja.
Ako izbjegavate izlaganje seminara i održavanje prezentacija pred kolegama ili ih odradite, ali uz teške muke, ovo je tečaj za vas!

Tečaj uključuje 6 dvosatnih susreta. Prvi susret planiramo za početak 12. mjeseca (točan termin uskladiti ćemo s rasporedom sudionika).
Tečaj će se održavati u prostorijama SSC-a (Građevinski fakultet, Kampus na Trsatu). Broj sudionika je ograničen. Prijave se primaju do popunjenja tečaja.

Prije uključivanja u tečaj, studenti moraju doći na jedan individualni razgovor u svrhu bolje procjene problema te kako bi dobili detaljnije informacije o sudjelovanju u tečaju.

Ispunite prijavnicu za sudjelovanje (https://goo.gl/forms/cgfwJblUlNWpBWeT2) i spremno dočekajte buduća javna izlaganja!

Za dodatne informacije nazovite 051/265-843 ili pošaljite mail na ssc@ssc.uniri.hrFORUM Mladi u poduzetništvu

Forum Mladi u poduzetništvu održat će se u četvrtak, 15. studenog 2018., od 10:00 do 12:30 u prostoru CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje).
Koji su poticaji, usluge i infrastruktura mladima na raspolaganju govorit će predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske banke za obnovu i razvitak, Riječke razvojne agencije Porin, Znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci, društva Rijeka 2020 i CTK Rijeka. Više
raspored 


Otvorene prijave Realizator 2018. edukacijski LEARN modul


Nakon predstavljanja poslovnih slučajeva šest poduzeća i institucija case study natjecanja Realizator 2018., te rekordnog broja prijava na natjecanje (86 studenata i studentica s 11 sastavnica Sveučilišta u Rijeci), Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za edukacijski LEARN modul. Sudjelovanje je otvoreno svim studentima i studenticama stoga se mogu prijaviti i sudjelovati i oni koji se ne natječu na Realizatoru 2018.
U LEARN modulu će studenti i studentice imati priliku kroz praktične edukacije, te u neformalnoj atmosferi naučiti od stručnjaka kako kreirati i napisati najbolja rješenja svojih odabranih poslovnih slučajeva.  Dodatno iznenađenje je da najaktivniji timovi ulaze u konkurenciju za posebnu nagradu na kraju natjecanja.
LEARN modul sastoji se od tri edukacije:
Kreiranje poslovnih ideja(30. listopada 2018., 10:00 sati) Neven Tamarut
Tips & Tricks za pisanje poslovnih slučajeva(09. studenog 2018., 16:30)     Neven Tamarut
Stvaranje uspješnih inovacija(19. studenog 2018., 17:00) Boris Golob
Studenti će se upoznati s različitim tehnikama kreiranja poslovnih ideja za konkretne primjere, naučiti analizirati probleme, ponuditi odgovore i usvojiti formu pisanja poslovnih rješenja, te će usvojiti postupke koncipiranja i uspješne primjene inovacija u praksi. Sve navedene edukacije održat će se u prostorima partnera projekta Realizator 2018. - Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci Step Ri (Ul. Radmile Matejčić 10, Kampus, Rijeka).
 Prijave na edukativni modul dostupne su putem sljedećeg ONLINE OBRASCA, a sva dodatna pitanja možete dostaviti na realizator@uniri.hr ili pratiti informacije o projektu putem Facebook i Instagram stranica Zaklade.


RADIONICA "VRIJEME JE ZA POKRET"


Petu godinu za redom CTK Rijeka je uključen u europsku kampanju „Time to move“ u sklopu koje se u listopadu organiziraju brojna događanja za tebe kako bi saznao sve potrebne informacije o programu Erasmus +, najvećem europskom programu za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport.


Ukoliko želiš steći nova iskustva, upoznati nove prijatelje, nove kulture, navike i životne stilove kroz vršnjačko učenje, naučiti novi jezik ili izraziti svoju predanost kroz volonterski rad u stranoj državi dođi na događanje Vrijeme je za pokret na kojem se možeš upoznati s mogućnostima za odlazak u inozemstvo i sudjelovanje u međunarodnim projektima, istraživanje Europe ili stjecanje potrebnog iskustva za budućnost, odnosno saznati kako kreirati svoju europsku avanturu.
U petak, 26. listopada u prostorijama CTK Rijeka (Školjić 6, prizemlje) od 14 do 17 sati održat će se događanje Vrijeme je za pokret gdje ćeš se moći kroz formu žive knjižnice informirati o mogućnostima za mobilnost.
Žive knjige ovog puta bit će mlade osobe koje su koristile mogućnosti za mobilnost u svrhu učenja ili volontiranja, kao i organizatori razmjena mladih, predstavnici organizacija akreditiranih za provedbu Europske volonterske službe, Europskih snaga solidarnosti, Erasmus koordinator s Ekonomskog fakulteta u Rijeci Maja Grdinić, predstavnici ESN Rijeka te predstavnici Udruge Žmergo iz Opatije. No, to nije sve! Istovremeno će se odvijati i kulinarska akcija Recept: Aktiviraj se koja će sve sudionike ovog događanja potaknuti na suradnju u pripremi zanimljivih i egzotičnih jela a koje će pripremiti riječki Kreativni kolektiv Kombinat.
Za sudjelovanje na radionici, potrebno je ispuniti prijavnicu i biti spreman za sjeckanje, miješanje i isprobavanje namirnica.
Aktivnosti se provodi u sklopu europske kampanje Time to move, a financijski je podržana sredstvima programa Erasmus+, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Primorsko-goranske županije.STARTUP INKUBATOR RIJEKA


Projekt Grada Rijeke Startup inkubator Rijeka kreće s novim ciklusom prijava desete generacije te će se sukladno tome održati kratko predstavljanje Startup inkubatora Rijeka  24. listopada 2018. godine u 12.00 sati, u predavaonici O-030, za studente i sve zainteresirane. Prezentacija bi trajala oko 15 minuta, a poželjno bi bilo da prisustvuju studenti završnih godina studija.
Korisnici Startup-a su svi zainteresirani, fizičke osobe, koji posjeduju znanja i ideje s područja produkt dizajna, različitih znanstvenih i stručnih područja, informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija i raznih drugih područja. Startup inkubator im osigurava korištenje prostora i infrastrukture, stručnu pomoć pri realizaciji vlastite ideje od strane mentora te pomoć u komercijalizaciji i pristupu mogućim izvorima financiranja. Usluga je za korisnike u razdoblju predinkubacije (8 mjeseci) u potpunosti besplatna.  Mladi  koji imaju poslovnu ideju i žele raditi na njenoj realizaciji, imaju priliku napraviti to u Startup inkubatoru.
Javni poziv za podnošenje prijava za ulazak u 10. generaciju korisnika je otvoren od 1. listopada do 28. listopada 2018. godine te se prijave podnose putem http://startup.rijeka.hr/prijava/.
 
Više informacija možete vidjeti na poveznici: http://startup.rijeka.hr/,   kao i na Facebook stranici https://www.facebook.com/startuprijeka


SAJAM IDEJA 2018.

Studentska sekcija Hrvatskog društva kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) poziva studente Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci da se uključe u projekt ‘’Sajam ideja 2018.’’ u kojem sudjeluje kao suorganizator s Fakultetom kemijskog inženjerstva i tehnologije u Zagrebu, a koji će se održati 18. listopada 2018. na Marulićevom trgu 19, 10000 Zagreb.

Studentska sekcija usmjerena je prema povezivanju studenata kemijsko-inženjerskih studija s gospodarstvom, znanosti i studentima drugih visokih učilišta u Republici Hrvatskoj. Od svojeg osnutka, Sekcija je održala niz predavanja i projekata otvorenih za sve studente Sveučilišta u Zagrebu i širu javnost te treću akademsku godinu zaredom svaki mjesec izdaje znanstveno-popularni časopis ‘’Reaktor ideja’’ koji je priznat kao posebno vrijedno djelo u promicanju znanosti, posebice među mladima, čak i od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja. Više o ‘’Reaktoru ideja’’ pročitajte na: https://www.hdki.hr/hdki/casopisi/reaktor_ideja.

Na ovogodišnjem Sajmu ideja studenti će moći predstaviti svoje znanstveno-stručne radove te će najboljim radovima biti dodijeljena novčana nagrada. 

Ovogodišnji Sajam ideja, osim što će predstaviti radove studenata, namijenjen je i povezivanju studenata kemije i kemijskog inženjerstva te općenito studenata STEM fakulteta s tvrtkama u tom području. U sklopu Sajma, organiziramo aktivnost pod nazivom "Posao za 5!" čiji je cilj približiti i upoznati studente prirodnih i tehničkih, odnosno STEM, znanosti s njihovim potencijalnim budućim poslodavcima. Studenti sudionici će u sklopu aktivnosti predstaviti sebe, svoje stručne interese i dostignuća u petominutnom usmenom izlaganju pred predstavnicima tvrtki. PLIVA, INA, Fidelta, Petrokemija Kutina, Genos neke su od tvrtki koje su dosada potvrdile svoje aktivno sudjelovanje te još čekamo potvrdu sudjelovanja od još nekoliko tvrtki. Predstavnici tvrtki odabrat će studente čije ih je izlaganje posebno dojmilo te koje prepoznaju kao moguće buduće djelatnike svoje tvrtke. "Posao za 5!" organizira se s ciljem obostrano korisne suradnje između studenata i sudionika gospodarskog sektora. Tvrtke će studentima koje odaberu, ovisno o svojim mogućnostima, ponuditi mogućnost studentskog posla, prakse ili izrade završnog/diplomskog rada ili mogućnost zaposlenja po završetku studija u samoj tvrtki. 

Kako bi se studenti dobro pripremili za razgovore, 11. listopada bit će održana radionica  ''Kako napisati dobar životopis i motivacijsko pismo? pod vodstvom mag. psych. Božidara Nikše Tarabića. Stoga, pozivamo studente Odjela za biotehnologiju da se uključe u ovogodišnji Sajam ideja kao važni sudionici. Molimo Vas, ukoliko ste u mogućnosti, da proslijedite obavijest studentima Vašeg fakulteta.

Prijavu za radionicu i ''Posao za 5!'' studenti mogu ispuniti na sljedećoj poveznici:https://goo.gl/forms/kCK98pebbeNivM4w2
Važna je napomenuti kako je uvjet za sudjelovanje na aktivnosti ''Posao za 5!'' je sudjelovanje na radionici ''Kako napisati dobar životopis i motivacijsko pismo?''. Rok za prijavu je 8. listopada 2018.

Prijavu posterskih radova moguće je ispuniti sljedećoj poveznici:https://goo.gl/forms/w8bqY8saPb0Ffjc82
Rok za prijavu posterkih radova je 11. listopada 2018.
Natječaj za odabir studenta-asistenta za potporu studentima s invaliditetom

Ured za studente s invaliditetom traži redovite studente za pružanje vršnjačke potpore studentima s invaliditetom na Kampusu Sveučilištu u Rijeci tijekom zimskog semestra ak. god. 2018./2019. Uz vršnjačku potporu studenti s invaliditetom mogu prevladati prepreke koje objektivno postoje u sustavu visokog obrazovanja u RH (prostorno, organizacijski, nastavno). Detaljnije informacije nalaze se u natječaju.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu do 23. rujna 2018. u 23:59h i pričekati povratnu informaciju. VišeSimpozij studenata kemičara - SiSK

Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva organizira peti Simpozij studenata kemičara (SiSK) pod pokroviteljstvom Hrvatskog kemijskog društva i Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu.

Simpozij će se održati 27. listopada 2018. na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Svi koje zanima studentski znanstveni rad na području kemije pozvani su nazočiti i sudjelovati u radu Simpozija.

Za više informacija i prijavu na skup posjetite službenu stranicu SiSK-a http://www.hkd.hr/sisk/index.htmlRIBROO – kamp za brucoše 2018

Prijavite se na RIBROO kamp za brucoše koji će se održati od 27. do 30. rujna.
U četiri dana kroz radionice i neformalna druženja s kolegama s viših godina studija, upoznajte Rijeku i saznajte što Vas sve očekuje tijekom studija.
Iznos od 300,00 kn uključuje smještaj (puni pansion), gradski prijevoz u trajanju od tjedan dana, pristup radionicama i još mnogo toga.
Sudjelovati mogu i studenti viših godina studija.
Više možete saznati na mrežnim stranicama Kampa klikom ovdje ili Facebook stranici ovdje.

"Iskustvo zlata vrijedi"

Projekt "Iskustvo zlata vrijedi" spaja poslodavce sa studentima slabijega materijalnog statusa i sa studentima s invaliditetom, sa ciljem omogućavanja prakse koja će im omogućiti lakše zapošljavanje u budućnosti.
Zainteresirani studenti se mogu prijaviti najkasnije do 15. lipnja 2018. 

Više


'Mala radionica financijske pismenosti'


U utorak 8. svibnja 2018. od 14 do 16 sati u predavaonici O-030 USBRi u suradnji sa Erste bankom organizira radionicu namijenjenu svim studentima Sveučilišta kojoj je cilj studentima približiti i objasniti svijet osobnih financija. Prijave se mogu izvršiti na: https://docs.google.com/…/1FAIpQLScPJ_mvJNcXfSQYvn…/viewformPokreni posao i karijeru – Inspire Me dolazi u Rijeku Nakon šest konferencija u kojima je sudjelovalo 2.300 sudionika i 155 predavača, u Rijeci se nastavlja nova sezona Inspire Me konferencije. Govornici će podijeliti svoje uspješne karijerne i poduzetničke priče, radionice održati vrhunski profesionalci, a sudionici doznati o mogućnostima za pokretanje vlastitog posla i karijere.
 
Inspire Me u Rijeci imat će tri sesije: govori, radionice, pokreni posao i karijeru. Okupit će 30 govornika i predavača,  50 kompanija i poduzetnika, a održat će se i 8 specijaliziranih radionica iz područja poput marketinga, financija, event managementa, poduzetništva, IT, fitnessa, prehrane i dr.
Ovo će biti najveća konferencija do sada, pa će sudionici moći i naučiti kako programirati, doznati sve o 3D printerima, informirati se o mogućnostima za pokretanje posla, rada i studija u inozemstvu te o prilikama koje nude EU fondovi.
Na Inspire Me u Rijeci dolaze brojni poznati govornici i predavači: Sandro Mur, osnivač najpoznatijeg startupa Bellabeat, Kristina Ercegović, serijska poduzetnica i pokretačica Business Caffea, Ivana Mišerić, voditeljica, Domagoj Ostović, vlasnik Lloyds Design Studia, Aleks Curać Šarić, komičar, Dušan Bučan, glumac, Tedi Chiavalon, svjetski poznat proizvođač maslinovog ulja, Dino Dedić, CRANE, Ivana Berišić, vlasnica portala poduzetna.com, Mihovil Španja, proslavljeni paraolimpijac, Anja Zambelli Čolak, vlasnica Zambelli design, Tanja Džido, osnivačica Shhhefice, Goran Čandrlić, suosnivač Kishe, Kristijan Rotim, Knapp studio, Filip Trezner, Filip Jakovac…
U sklopu konferencije brojne kompanije će predstaviti mogućnosti zapošljavanja, a institucije mogućnosti za pokretanje posla, rada i studija u inozemstvu te prilike koje nude EU fondovi. Sudionici će se moći upoznati i sa najnovijim trendovima u području tehnologije, od čega vrijedi posebno izdvojiti prezentaciju i radionicu o 3D printerima.
Domaćin Inspire Me u Rijeci 20. travnja biti će Ekonomski fakultet u Rijeci, a konferencija se održava u organizaciji Start-Up udruge, portala eCroatia.info, Ekonomskog fakulteta u Rijeci i Centra za karijere EFRI.
Za sudionike je odlična prilika za učenje i usavršavanje, poslušati  inspirativne priče uspješnih pojedinaca, upoznavanje s novim tehnologijama te povezivanje s poduzetnicima i profesionalcima.
Inspire Me predstavlja jedinstvenu konferenciju u kojoj uspješni pojedinci iz različitih područja sa sudionicima dijele svoje ideje, znanja te životna i poslovna iskustva.
Više informacija o konferenciji možete pratiti na portalu inspireme.hr te facebook stranicama. Ulaznice su dostupne preko linka.
Inspire Me konferencija održana je do sada u pet gradova – Zagrebu, Rijeci, Puli, Osijeku i Zadru, a sudjelovalo je 2.350 sudionika. Neki od najpoznatijih govornika bili su Lada Tedeschi Fiorio, Boris Žgomba, Nikola Žinić, Rob Anderson, Miroslav Ćiro Blažević, Davor Pavuna, Korado Korlević, Antonija Blaće, Andrea Andrassy, Ingrid Divković. Govori se mogu pogledati na You Tube stranici konferencije.
 


 

Natječaj za dodjelu Xellia stipendija

 

Prijavu na natječaj mogu poslati redovni studenti koji akademske godine 2018./2019. upisuju 1. ili 2. godinu diplomskog studija (studenti 4. ili 5. godine integriranog preddiplomskog i diplomskog studija). U obzir će se uzeti samo prijave s potpunom dokumentacijom (popunjavanje svih traženih podataka u aplikaciji + prilaganje životopisa i preporuke profesora s matičnog fakulteta na za to predviđeno mjesto u aplikaciji) ispunjene isključivo elektronskim putem  preko linka (https://career5.successfactors.eu/sfcareer/jobreqcareer?jobId=2001&company=xelliapharma&username=). U životopisu navedite i evetualno sudjelovanje na projektima, konferencijama i natjecanjima. Potvrdu o upisu i ovjereni prosjek ocjena dostavit će kandidati koji uđu u najuži izbor.

Dobitnici stipendije s kompanijom Xelia d.o.o. sklapaju ugovor o stipendiranju u kojem stipendiju primaju tijekom diplomskog studija pod uvjetom redovnog polaganja ispita i upisivanja naredne godine. Za studente apsolventske godine stipendija se isplaćuje do polaganja diplomskog rada, a najkasnije do kraja kalendarske godine posljednjeg redovno upisanog semestra. Stipendija se isplaćuje na račun studenta redovnim mjesečnim uplatama (3.000 kn).

Svaki stipendist mora redovito izvršavati obveze na fakultetu te završiti studij najkasnije do kraja kalendarske godine posljednjeg redovno upisanog semestra. Po završetku svake nastavne godine potrebno je predočiti uvjerenje o postignutom uspjehu, tj. ovjereni prijepis ocjena i potvrdu o upisu u višu godinu studija. Ukoliko stipendist neće ispunjavati gore navedene obveze, sukladno ugovoru o stipendiranju, izgubit će pravo na stipendiju. Za sva dodatna pitanja studenti se mogu obratiti na email: zagreb.support@xellia.com s naznakom u Subjectu „Stipendije Xellia“.

Psihološko savjetovalište SSC-a organizira besplatni tečaj za studente riječkog Sveučilišta za prevladavanje straha od javnog izlaganja.

Tečaj uključuje 6 dvosatnih susreta koji će se održavati četvrtkom od 15 do 17 h, započevši od 19.4.2018. Tečaj će se održavati u prostorijama SSC-a (Građevinski fakultet, Kampus na Trsatu). Broj sudionika je ograničen te molimo da se jave samo oni studenti kojima odgovara termin tečaja. 

Prije uključivanja u tečaj, studenti moraju doći na jedan individualni razgovor u svrhu bolje procjene problema te kako bi dobili detaljnije informacije o sudjelovanju u tečaju.

Ako izbjegavate izlaganje seminara i održavanje prezentacija pred kolegama ili ih odradite, ali uz teške muke, ovo je tečaj za vas. Ispunite prijavnicu za sudjelovanje (https://goo.gl/forms/tGGfcXBuJnxmPs5Q2) do 9. 4. 2018. i spremno dočekajte buduća javna izlaganja!

Za dodatne informacije nazovite 051/265-843 ili pošaljite mail na ssc@ssc.uniri.hrNatječaji za Rektorovu nagradu

Sveučilište u Rijeci 15. ožujka 2018. godine raspisalo je četiri natječaja za dodjelu Rektorovih nagrada u 2017./2018. akademskoj godini.

Rektorova nagrada za studenta volontera godine
Rektorova nagrada za studentski aktivizam
Rektorova nagrada za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad
Rektorova nagrada za sport

Prijave na natječaje zaprimaju se zaključno s 5. travnja 2018. godine u 12:00 sati.  Više


Poziv na radionicu „Kako napisati životopis i molbu za posao?“

Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra organizira radionicu za studente riječkog  Sveučilišta koja će se održati 16. ožujka 2018. od 14 do 16 sati u zgradi Građevinskog fakulteta (prostorija 210, 2.kat) na Kampusu.
Ukoliko želite naučiti o osnovnim elementima životopisa i molbe te izbjeći najčešće pogreške prilikom prijave na natječaje za posao/stipendije/studentske razmjene ovo je radionica za Vas! Broj sudionika je ograničen, a za sudjelovanje se možete prijaviti do 14. ožujka 2018. putem
obrasca.

Za dodatne informacije nazovite 051/584-757 ili pošaljite mail na karijere@uniri.hrSimpozij studenata - SISB4

Udruga studenata biologije BIUS  sa Prirodoslovno- matematičkog fakulteta u Zagrebu već četvrtu godinu za redom sudjeluje u organizaciji Simpozija studenata bioloških usmjerenja (SISB4). Cilj simpozija je uspostavljanje novih poznanstava, razmjena ideja, upoznavanje sa rezultatima istraživanja i novostima u svijetu biologije i srodnih znanosti. Osim studenata koji izlažu svoje radove i postere, svake godine plenarno predavanje održi i jedno od značajnijih imena iz svijeta znanosti. Bilo bi nam drago kada biste se prijavili za sudjelovanje, bilo kao izlagači ili pasivni sudionici.
Četvrti simpozij studenata biologije održati će se u subotu 2.lipnja 2018. na Kemijskom odsjeku PMF-a (Horvatovac 102 a). Za više pojedinosti i daljnje obavijesti možete pratiti mrežnu i Facebook stranicu simpozija.Najava akcije darivanja krvi na Kampusu
više

Produljen rok za prijavu na Natječaj SZSUR za financiranje studentskih programa u  2018. godini

Drage kolegice i kolege studenti,
Imate ideju, a nemate je kako ostvariti?
Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci produljila je rok za prijavu na Natječaj Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2018. godini, prijavite se.
Rok za prijavu je 12. veljače 2018. godine u 23:59:59 sati.
Prijave se predaju na www.natjecaj.sz-ri.com.
Fonda sredstava veći je od 500.000,00 kn!
Natječaj za programe u domeni sporta je u pripremi, pratite naše obavijesti.
Odluka o produljenju, ovdje..


Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov"

Sveučilište u Rijeci raspisuje Javni poziv za dodjelu potpora programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov".

Potpore programa "Solidarnost" Fonda "Aleksandar Abramov" namijenjene su redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog sta​​nja za pokriće participacije u troškovima studija u prethodnoj, 2016./2017. akademskoj godini i kao potpora studentima zbog izrazito slabog socio-ekonomskog statusa.

Prijave se podnose online, putem SharePointportala.
Krajnji rok za dostavljanje elektroničkih prijava na Javni poziv je srijeda, 7. veljače 2018. godine do 12,00 sati.

VišeNacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“

L'Oreal ADRIA i Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO pri Ministarstvu kulture otvorili su dvanaestu godinu zaredom natječaj za Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“. Pojedinačnim stipendijama u vrijednosti od 5.000 € (u kunskoj protuvrijednosti) nagradit će se četiri mlade hrvatske znanstvenice iz područja prirodnih znanosti, uključujući i interdisciplinarna područja. Stipendije su svojevrsna nagrada za njihova postignuća i doprinose u kreiranju društva znanja, a ujedno služe i kako bi ih se dodatno motiviralo i inspiriralo u njihovoj daljnjoj znanstvenoj karijeri. Krajnji rok za predaju natječajne dokumentacije je 8. prosinca 2017., a o najboljima među izvrsnima će već tradicionalno odlučiti Izborno povjerenstvo, sam vrh hrvatske znanstvene elite, na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem.
 
Prema pravilniku natječaja kandidatkinje za nacionalnu stipendiju „Za žene u znanosti“ moraju biti hrvatske državljanke sa stalnim prebivalištem u Republici Hrvatskoj, svoj istraživački rad moraju obavljati u znanstvenim institucijama Republike Hrvatske te biti u završnoj godini izrade doktorske disertacije. Također, na dan zatvaranja natječaja prijavljene kandidatkinje ne mogu biti starije od 35 godina, a preporuka mentora je obavezna i uvjetuje valjanost prijave.
 
O dobitnicama stipendija među prijavljenim kandidatkinjama odlučuje Izborno povjerenstvo sastavljeno od vodećih hrvatskih znanstvenika na čelu s akademikom Zvonkom Kusićem, predsjednikom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti te predsjednikom Izbornog povjerenstva „Za žene u znanosti“. Cijenjeni dugogodišnji članovi Izbornog povjerenstva ovog programa stipendiranja dugog više od jednog desetljeća su i akademici Vida Demarin, Sibila Jelaska, Krešimir Nemec i Vladimir Paar te prof. dr. sc. Ivan Vicković, dr. sc. Katica Biljaković i prof. dr. sc. Helena Jasna Mencer.
 
Nacionalni program stipendiranja „Za žene u znanosti“ nastavlja osvještavati javnost o značaju rada i veličini doprinosa žena znanstvenica na nacionalnoj i svjetskoj razini te predstavlja afirmaciju hrvatske znanosti i hrvatskih znanstvenica i, možda najvažnije, mijenja predodžbu o ulozi i doprinosu žena u društvu u cijelosti. Svake godine ovaj program stipendiranja nastavlja ispunjavati svoju zadaću odgovornije nego ikada prije – osvještavati javnost o ulozi, doprinosu i izvanrednim sposobnostima žena znanstvenica u Hrvatskoj i svijetu.
 
Prijave za ovu prestižnu stipendiju traju od 8. studenoga do 8. prosinca 2017.
Svi detalji natječaja dostupni su na službenim stranicama Ministarstva kulture: http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=19124


Peti forum Mladi u poduzetništvu
 
 
Pozivaju se sve mlade osobe koje razmišljaju o pokretanju poduzeća, žele se educirati ili jednostavno informirati o mogućnostima koje se pružaju za pokretanje poduzeća na forum Mladi u poduzetništvu, što će se održati u petak, 17. studenog 2017, u CTK Rijeka (Školjić 6, 1. kat) od 12 do 15 sati, kojim se petu godinu za redom CTK Rijeka zajedno s drugim potpornim institucijama iz zajednice uključuje u Međunarodni tjedan poduzetništva koji se ove godine obilježava od 13. do 19. studenog. 

Škola "Osnove znanstvenog istraživanja"


Društvo za kliničku primjenu neuroznanosti organiziralo je dvodnevnu školu "Osnove znanstvenog istraživanja" u cilju edukacije mladih stručnjaka i studenata o pisanju znanstvenih radova za znanstvene publikacije i edukacije o prezentaciji rezultata na znanstvenim i stručnim događanjima. Škola će se održati u terminima 10. - 11. studenog 2017. i 17.-18. studenog 2017. u Zagrebu. Više o školi i program edukacije možete pogledati ovdje

Otvorene prijave za drugu ediciju case study natjecanja Realizator                                                                         

Zaklada Sveučilišta u Rijeci otvorila je prijave za drugu ediciju sveučilišnog case study natjecanja Realizator 2017.
Natjecanje je osmišljeno i pokrenuto kako bi se približili studentima izazovi s kojima se susreću poduzeća u realnom sektoru. Radeći na stvarnim poslovnim slučajevima i razvijajući najbolja rješenja za poduzeća, riječki studenti i studentice dobivaju mogućnost prethodno stečeno znanje prenijeti u praksu te razviti konkretne vještine potrebne na tržištu rada. Više 
Poslovni slučajevi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Zaklade Sveučilišta, te predstavljani na otvorenju Realizatora 2. studenog 2017. s početkom u 17 sati u Step Ri znanstveno tehnologijskom parku Sveučilišta u Rijeci (Radmile Matejčić 10, Rijeka).
Prijaviti se možete OVDJE, a sve dodatne informacije, kao i program dostupni su na web stranici Zaklade Sveučilišta.
ProgramTime to move Rijeka 2017.
Doživi Europu uz učenje, volontiranje ili rad
Pod motom „Otkrij kako doživjeti Europu“ Centar tehničke kulture Rijeka, jedan od 17 hrvatskih Eurodesk multiplikatora, poziva sve mlade osobe koje žele putovati te usput učiti, volontirati ili raditi na informativnu radionicu u Rijeci koja će se održati u srijedu, 11. listopada, s početkom u 13 sati.
Četvrtu godinu za radom CTK Rijeka uključuje se u europsku kampanju Time to move kako bi mlade informirao o mogućnostima za mobilnost koje im se pružaju kroz europske programe. Mladi će tako tijekom listopada moći dobiti informacije o programu Erasmus+, najvećem europskom programu za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, u sklopu kojeg mogu otići na studentsku razmjenu, razmjenu mladih ili volontersku službu.
U srijedu, 11. listopada, informativno događanje započinje s predavanjem Erasmus+ mogućnosti za pojedince koje će okupljenima pružiti uvid u program Erasmus+, točnije razmjene mladih, Europsku volontersku službu i Europske snage solidarnosti. U 14 sati predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje predstavit će projekt Your First EURES Job koji omogućuje mladoj osobi da pronađe posao u europskoj tvrtki te daje financijsku potporu pri selidbi, prijevodu diplome ili učenju jezika zemlje u kojoj je pronađen poslodavac. Trideset minuta kasnije počinje radionica Zgrabi svoju priliku! na kojoj će prisutni moći saznati kako se što bolje predstaviti svoja znanja i vještine kroz životopis ili molbu. Druženje u Rijeci završava radionicom Strukturirani dijalog – što i kako? koju će održati predstavnice udruge Delta, a tijekom te radionice mlade osobe će moći saznati kako i oni mogu sudjelovati u donošenju odluka koje se tiču baš njih. Prijave za radionicu vrše se putem internetske stranice CTK Rijeka, a više informacija o riječkom događanju saznajte u Facebook eventu Time to move 2017 Rijeka.
Sudjelovanje na radionici je besplatno za sve sudionike.
Cilj europske kampanje Time to move je povećanje svijesti mladih o mogućnostima i dobrobitima koje im donosi mobilnost. Provedbu informativnih radionice financijski podupiru Primorsko-goranska županija, Agencija za mobilnost i programe EU te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.PLIVA stipendijaAnketa o studentskoj prehrani

molimo Vas da ispunjavanjem anonimne ankete iskažete svoje stavove o restoranima studentske prehrane, raznolikosti ponude, cijeni, veličini porcije i čistoći. Rezultate upitnika studentski predstavici Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci prezentirat će upravi Studentskog centra te će isti biti objavljeni na službenim internetskim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci. Svi rezultati bit će korišteni u svrhu poboljšavanja kvalitete, a sukladno tome i Vašeg zadovoljstva.

NAPOMENA: Popunjavanjem ankete možete sudjelovati u nagradnoj igri SZSUR-a i otputovati u Gardaland  Ukoliko želite, možete na dnu ankete ostaviti vaše kontakt podatke, kako bismo vas u slučaju osvajanja nagrade mogli kontaktirati. Vaši podaci ostati će tajni prilikom cijelog procesa obrade i prikaza podataka te se vaše ime neće spominjati prilikom objave razultata anketa. Ukoliko ne želite sudjelovati, polja ostavite neispunjena. Dobitnik/ica putovanja odabrati će se slučajnim odabirom. U nagradnoj igri ne mogu sudjelovati studentski predstavnici u SZSUR i studentskih zborova sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Anketu možete popuniti samo jednom, a sve dodatne prijave s istim kontakt podacima će se isključiti iz nagradne igre.

1. krug nagradne igre traje do 21. lipnja 2017. - nagradno putovanje i ulaznica za Gardaland za dvije osobe

2. krug nagradne igre traje do 10. srpnja 2017. - nagradna večera za dvoje

Link na anketu


Volonteri za Međunarodni filmski festival STIFF

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci traži kreativne, poduzetne i vrijedne studentice i studente koji će postati dio tima STIFF festivala. Riječ je o četvrtom izdanju Međunarodnog studentskog filmskog festivala koji se od 19. do 22. listopada 2017. odvija u Rijeci.
Otvorene su volonterske pozicije za prevođenje, žiri, web administraciju, fotografiranje te organizaciju gostiju festivala. Detaljniji opis poslova, kao i prijavnica dostupni su na službenoj mrežnoj stranici SKC-a. Prijave su moguće do 8. lipnja 2017. (ispunjene prijavnice šalju se na e-mail skc@uniri.hr).
STIFF organiziraju SKC i udruga Filmaktiv.

Europski tjedan mladih u Rijeci: Status Go!

Počeo je Europski tjedan mladih, čiji se osmo izdanje bavi solidarnošću i društvenim angažmanom mladih u Europi, a pružit će informacije o programu Erasmus+ koji ove godine slavi 30 rođendan te dati priliku mladima da iznesu svoje ideje o tome kako oblikovati budućnost politika EU-a za mlade. Riječki Eurodesk multiplikatori Centar tehničke kulture Rijeka i Regionalni info-centar za mlade Rijeka - UMKI zajednički organiziraju druženje i događaj pod nazivom "Status Go!" ovog četvrtka, 4. svibnja, u Klubu Bačva s početkom u 18 sati. Više informacija o događanju možete pronaći u Facebook eventu Europski tjedan mladih: Status Go!

RIJEČKI MATEMATIČKI SUSRETI

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci već treću godinu zaredom organizira skup naslova Riječki matematički susreti koji je namijenjen nastavnicima i učiteljima matematike, prvenstveno članovima Alumni kluba Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci i učenicima srednjih škola. Ove godine djelatnici Zavoda za algebru i teoriju brojeva organiziraju Riječke matematičke susrete čije će glavne teme predavanja bit pet od sedam takozvanih Milenijskih problema koje je Matematički Institut Clay postavio 2000.-te godine i od kojih je samo jedan do danas riješen.

Riječki matematički susreti održat će se 19. travnja 2017. godine u 9h u prostorijama Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci, Radmile Matejčić 2, 51000 Rijeka. Više o skupu kao i raspored svih predavanja i radionica možete pogledati ovdjeJEZIČNI TANDEM: UČENJE JEZIKA U PARU
 

Želite usavršiti znanje stranog jezika i pritom steći nova poznanstva?
 
U okviru programa učenja stranih jezika Jezični tandem sparit ćemo Vas s osobom koja govori jezik koji želite usavršiti, a koja želi usavršiti jezik koji Vi govorite. Sastajat ćete se svaki tjedan te polovicu vremena razgovarati na svakom od jezika.
Jezični je tandem besplatan i ne zahtijeva iskustvo u poučavanju stranog jezika – samo dobru volju! Na svakom susretu prisutan je moderator koji predlaže aktivnosti i stoji na raspolaganju tandem partnerima.
Više informacija o Jezičnom tandemu i načinu prijave možete pronaći na našoj web-stranici: www.bmri.uniri.hr


Natječaj za financiranje studentskih programa u 2017. godini


Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci raspisuje natječaj za financiranje studentskih programa u 2017. godini.
Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2017. godine u 23:59:59 sati.

Natječaj je namijenjen svim studentima Sveučilišta u Rijeci (neovisno o razini i vrsti studija), studentskim organizacijama (studentski zborovi sastavnica Sveučilišta u Rijeci, studentske udruge i druge organizacije studenata upisane u Registar studentskih udruga i drugih studentskih organizacija Sveučilišta u Rijeci), grupe studenata koje djeluju na sveučilišnoj razini, uz prethodnu registraciju u online sustavu SZSuR-a za predaju projekata.

Tekst Natječaja preuzmite ovdje.

Online sustavu SZSUR za predaju projekata možete pristupiti ovdje.Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u akademskoj godini 2016./2017.

Sveučilište u Rijeci raspisuje Natječaj za dodjelu stipendija za izvrsnost u 2016./2017. ak. god. 

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti državljani RH koji studiraju na preddiplomskim, diplomskim i integriranim sveučilišnim studijima te preddiplomskim stručnim studijima Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica i ispunjavaju osnovne kriterije uspješnosti za dodjelu stipendija za izvrsnost utvrđene „Pravilnikom o dodjeli stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci“ od 6. veljače 2015. godine.  

Krajnji rok za online prijave na natječaj je petak, 27. siječnja 2017. do 12:00 sati.
Više na poveznici:  https://www.uniri.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=6091%3Anatjeaj-za-dodjelu-stipendija-za-izvrsnost-u-20162017-ak-god-&catid=26%3Anovosti&Itemid=12&lang=hr


Natječaj za stipendije Vlade Mađarske

Ministarstvo  znanosti i obrazovanja i Agencija za mobilnost i programe EU objavili su natječaj za stipendije Vlade Mađarske za akademsku godinu 2017./2018., temeljem kojega se hrvatskim državljanima dodjeljuju stipendije za:
 *        semestralni/djelomičan studij (3 do 10 mjeseci)
 *        cjelokupni studij
 *        istraživački boravak (3 dana do 10 mjeseci)
Detaljnije informacije o stipendijama i postupku prijave dostupne su na našim mrežnim stranicama:
http://www.mobilnost.hr/hr/natjecaji/natjecaj-za-dodjelu-stipendija-vlade-madarske-u-akademskoj-godini-2017-2018-/
te na mrežnim stranicama organizacije Tempus Public Foundation:
http://tka.hu/international-programmes/4133/information-for-applicants.
Za sve se dodatne informacije zainteresirani kandidati mogu obratiti na bilaterala@mobilnost.hrBesplatan online TOEFL tečaj za sve studente Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Institutom za razvoj obrazovanja (IRO), za svoje studente organizira besplatni online pripremni tečaj za polaganje TOEFL testa.
Tečaj počinje 15. studenog, a održavat će se dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00.
 
TOEFL (Test of English as a Foreign Language) test je koji se koristi za evaluaciju znanja engleskog jezika osoba kojima engleski nije materinji jezik, a potreban je za upis na većinu međunarodnih programa razmjene studenata.
Institut za razvoj obrazovanja (IRO) održat će besplatni online tečaj (webinar), odnosno seriju od niza predavanja tijekom kojih će zainteresirani studenti dobiti sveobuhvatne informacije o TOEFL testu te saznati:
·         koja je namjena TOEFL testa
·         od čega se sastoji TOEFL test
·         kako i gdje prijaviti TOEFL test
·         gdje se polaže TOEFL test
·         kako se najbolje pripremiti za polaganje TOEFL testa.
Online predavanja (webinari) uz jednostavan i besplatan pristup omogućuju studentima Sveučilišta u Rijeci da izravno od profesorice s dugogodišnjim iskustvom saznaju sve o tome kako se uspješno pripremiti za polaganje TOEFL testa. Posebna prednost ovih webinara je to što će sudionici tečaja moći izravno komunicirati s profesoricom, koja će uživo odgovarati na sva njihova pitanja putem online chata.

Tečaj počinje 15. studenog i trajat će do 1. prosinca, a održavat će se dva puta tjedno, utorkom i četvrtkom od 19:30 do 21:00.
Tečaj će voditi profesorica Instituta za razvoj obrazovanja s dugogodišnjim iskustvom održavanja tečajeva i pripremanja kandidata za uspješno polaganje TOEFL testa.
Svi zainteresirani studenti Sveučilišta u Rijeci mogu se prijaviti za sudjelovanje putem poveznice: https://irohr.adobeconnect.com/toefluniri/


SYMPTOMA, better diagnosis – stipendija

SYMPTOMA, internetska tražilica za bolesti, dodjeljuje stipendije na godišnjoj razini za studente koji su spremni raditi kako bi financirali troškove studiranja i života. To je samo jedna od stipendija koja stoji na raspolaganju studentima širom svijeta. Prijavljivanje za stipendiju vrši se na: https://www.symptoma.com/hr/stipendija


Natječaj za demonstratore

Zainteresirani studenti koji bi željeli obnašati dužnost demonstratora trebaju se javiti na e-mail predmetnim profesorima najkasnije do 15. listopada 2016. Popis predmeta i broj traženih demonstratora možete pogledati ovdje.

Rezultati studentskih izbora


Rezultate studentskih izbora predstavnika studenata u Studentski zbor Odjela za biotehnologju Sveučilišta u Rijeci za 2016. godinu možete pogledati ovdje.Produljen rok za prijavu na Natječaj
 
Obavještavamo vas da je produljen rok za prijavu na Natječaj za rektorovu nagradu za sport do ponedjeljka 18. travnja do 12.00 sati.
Prijavitelji mogu podnijeti prijavu podnijeti preko SP portala na adresi https://spp.uniri.hr/rektorove_nagrade/SitePages/RN_Student%20sporta%C5%A1.aspx


Natječaj za dodjeljivanje državnih stipendija

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je na internetskoj stranici tekst javnog Natječaja za dodjeljivanje državnih stipendija za 2016. godinu, 18. siječnja 2016. s priloženim dokumentima te Dopunu Natječaja objavljenog 18. siječnja 2016. godine za dodjeljivanje državnih stipendija, objavljenu 19. siječnja 2016.   Na poveznici http://public.mzos.hr/Default.aspx?sec=3532   možete vidjeti kompletnu natječajnu dokumentaciju.
Zavod za Molekularnu medicinu i biotehnologiju Medicinskog fakulteta u Rijeci poziva studente na popularno-znanstveno predavanje:
 
Istraživanje i liječenje raka: mitovi, dokazi i mogućnosti“


Predavanje će održati prof. dr. sc. Siniša Volarević u četvrtak 10. prosinca 2015. u 16 sati u Vijećnici Medicinskog fakulteta, Braće Branchetta 20.
 
Hrvatska udruga genetičkih inženjera (HUGI) objavljuje
 
NATJEČAJ

za dodjelu godišnje nagrade Hrvatske udruge genetičkih inženjera Zoran Zgaga za akademsku godinu 2014./2015.
Više o natječaju možete saznati ovdje.
 Pružanje korištenja usluge Office 365

Svim studentima Sveučilišta u Rijeci za vikend 12./13. prosinca 2015. godine Sveučilišni informatički centar omogućava uslugu Office 365.
 
 
Prednosti ove usluge su:
.         omogućuje pohranu 1TB podataka u oblaku,
.         mogućnost korištenja Office alata online,
.         5 besplatnih instalacija Office 365 ProPlus za računala (PC/MAC),
.         5 besplatnih instalacija za pametne telefone / tablete.
Uz omogućavanje usluge Office 365 svim studentima, preusmjeriti ćemo njihovu elektroničku poštu (preusmjeravamo MX rekord) na poštanski sandučić u sklopu usluge Office 365. Primarna adresa elektroničke pošte (ime@student.uniri.hr) i dalje ostaje ista.
Stari mail sustav na serveru posta.uniri.hr i pristup na web verziju https://mail.uniri.hr/ ostat će dostupan sljedećih 6 mjeseci. U tom periodu studenti će moći prebaciti svoje poruke na novi sustav ili si ih arhivirati sa starog sustava.
 
Od 12./13. prosinca 2015. studenti će primati elektroničku poštu na Office
365 sandučić elektroničke pošte, odnosno za one koji su imali podešeno preusmjeravanje na Google mail i na njega.
 
Pristup studentima omogućen je na stranici : https://portal.office.com.
 
Detaljnije o svemu možete vidjeti u uputi za spajanje na sustav i instaliranje dostupnih aplikacija na:
http://sic.uniri.hr/files/Dokumenti/Upute/UputaOffice365_1_1latest.pdf.Natječaj za demonstratore

Zainteresirani studenti koji bi željeli obnašati dužnost demonstratora na sljedećim predmetima trebaju se javiti na e-mail predmetnim profesorima najkasnije do 9. listopada 2015.
 
PREDMET - BROJ STUDENATA - VODITELJ KOLEGIJA 
    
ORGANSKA KEMIJA (5)                                               doc.dr.sc. Nela Malatesti                                                           
BIOKEMIJA (4)                                                                prof.dr.sc. Roberto Antolović                                                    
FIZIKALNA KEMIJA (3)                                                  doc.dr.sc. Duško Čakara                                                          
BIOESEJI (1)                                                              izv.prof.dr.sc. Sandra Kraljević Pavelić                                        
SISTEMSKA BIOMEDICINA (1)                              izv.prof.dr.sc. Sandra Kraljević Pavelić                                        
STANIČNA I MOLEKULARNA BIOLOGIJA (4)          prof.dr.sc. Saša Ostojić  
                                                                                            sasa.ostojic@medri.uniri.hr                                                     
ANALITIČKA KEMIJA (6)                                               prof.dr.sc. Jasminka Giacometti                                               
MEDICINSKA MIKROBIOLOGIJA (2)                          prof.dr.sc. Brigita Tićac
                                                                                           brigita.ticac@medri.uniri.hr           
                            
IMUNOLOGIJA (6)                                                          doc.dr.sc. Ivana Munitić                                                            
FIZIKA (1)                                                                         doc.dr.sc. Željka Marija Bošnjak
                                                                                           bosnjak@phy.uniri.hr                 
                       
OPĆA KEMIJA (4)                                                          doc.dr.sc. Mladenka Malenica Staver                                    
BIOAKTIVNE KOMPONENTE (1)                                doc.dr.sc. Mladenka Malenica Staver                                    

Ured za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra u Rijeci raspisuje 
 
NATJEČAJ 
 
za odabir studenta-asistenta za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u Rijeci.
 
Ured za studente s invaliditetom traži redovite studente za pružanje potpore studentima s invaliditetom na Sveučilištu u Rijeci tijekom zimskog semestra ak.god.2015./2016. Potpora studentima s invaliditetom može uključivati potporu pri kretanju (dolazak/odlazak na fakultet i kretanju po prostoru, rješavanje nekih administrativnih procedura, nabava literature, fotokopiranje) te pomoć u praćenju nastave na studiju  informatike,  a  sve  u  skladu  s  unaprijed  definiranim  potrebama  studenata  s  invaliditetom. Odabrani studenti-asistenti će proći kratku edukaciju s ciljem pružanja informacija o načinima pružanja potpore. Rad će biti honoriran putem studentskog ugovora.  
 
UPUTE ZA PRIJAVU: 
Prijava  na  natječaj  treba  sadržavati  ispunjenu  prijavnicu  koja  se  nalazi  na  mrežnoj  stranici  Ureda  za studente s invaliditetom www.ssc.uniri.hr/ured-za-studente-s-invaliditetom.   
Ispunjenu  prijavnicu  potrebno  je  dostaviti  putem  elektronske  pošte  na  adresu  Ured  za  studente s invaliditetom: uredssi@uniri.hr  ili osobno u prostorije Ureda za studente s invaliditetom, Kampus na Trsatu (zgrada Građevinskog fakulteta), Radmile Matejčić 3.  
 
Rok za podnošenje prijava je 18.09.2015., a rezultati natječaja objaviti će se na mrežnoj stranici Ureda za studente s invaliditetom (www.ssc.uniri.hr/ured-za-studente-s-invaliditetom) 28.09.2015.

U slučaju dodatnih pitanja i nejasnoća možete kontaktirati Ured za studente s invaliditetom putem maila 
uredssi@uniri.hr ili telefona 265 844.  


Obrazac za prijavu"Izgradi svoju budućnost"

 

Instituta für Community Education iz Berlina razvija program za poduzetništvo za mlade ljude u okviru projekta "Izgradi svoju budućnost" (eng. "Build your future") koji je podržan od strane ERASMUS+ programa Europske Unije. Taj program je namijenjen mladim ljudima kako bi osnažio njihov poduzetnički duh, povećao zapošljivost i pomogao im da ostvare svoje poduzetniče ideje. Ovaj upitnik provodimo kako bi taj program odgovarao lokalnim uvjetima. Zato Vas molimo da nam u 15 minuta iskažete svoje potrebe i želje, npr. kakve vještine, sposobnosti i alate trebate kako biste postali poduzetnik. 

Vaše mišljenje nam je važno!

Upitnik se nalazi na: http://kwiksurveys.com/s.asp?sid=wtgdcns6q8ttt96494053,,Poduzetnički edukacijski program za studente' (BEST - Business Educotion for Students)

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Primorsko-goranskom županijom organizira projekt poslovnog usavršavanja studenata riječkog Sveučilišta, pod nazivom ,,Poduzetnički edukacijski program za studente". Rok za prijavu studenata je 08. travnia 2015. godine.

Više...
Reakreditacija


Poštovani studenti,

Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci trenutno prolazi postupak reakreditacije koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu naše visoko učilište posjetit će stručno povjerenstvo. Obvezan su dio protokola posjeta odvojeni sastanci s upravom visokog učilišta, predstavnicima nastavnog osoblja i studentima. Ljubazno Vas molimo da se u četvrtak, 5. ožujka 2015. g. s početkom u 11.00 sati ( predavaona O-30) u što većem broju odazovete na sastanak sa stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas.

Više o samom postupku reakreditacije možete naći na internetskoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje
<https://www.azvo.hr/hr/vrednovanja/postupci-vrednovanja-u-visokom-obrazovanju/reakreditacija-visokih-ucilista>

 


Obavijest o objavljenim natječajima


Obavještavamo vas da su na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljena četiri Natječaja za dodjelu stipendija redovitim studentima Sveučilišta u Rijeci.
Rok podnošenja prijava je do 15. siječnja 2015. godine.
Prijave se podnose online, putem Share Point portala gdje se nalaze upute za prijavitelje na natječaje i popratni obrasci.

Više o natječajima saznajte ovdje.

 


Obavijest o natječaju za stipendije zaklade British Scholarship Trust

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske, Agencija za mobilnost i programe Europske unije i zaklada "British Scholarship Trust" pozivaju zainteresirane znanstvene novake i asistente s visokih učilišta i znanstvenoistraživačkih instituta u RH na podnošenje prijave za dodjelu stipendije za znanstveno istraživanje na britanskim sveučilištima u trajanju od 1 do 3 mjeseca tijekom akad. g. 2015./2016. Pravo prijave imaju kandidati koji do 1. Listopada 2015. neće navršiti 30 godina. Prednost imaju kandidati koji nisu provodili znanstveno istraživanje u inozemstvu.

Natječaj je otvoren do 27. veljače 2015.  
           
Više informacija o natječaju dostupno je ovdje


Radionica

CUDA nastavni centar Sveučilišta u Rijeci organizira 3. i 4. prosinca 2014. dvodnevnu radionicu na temu programiranja grafičkih procesora korištenjem tehnologije NVIDIA CUDA.
 
Poveznica za više informacija i prijavu: http://bit.ly/CUDA-Radionica-2014 ===
 
Navedena radionica je besplatna i na nju se mogu prijaviti svi djelatnici i studenti Sveučilišta u Rijeci.

 

Poziv volonterima

Zaklada Sveučilišta u Rijeci i Metis d.d. organiziraju humanitarnu aukciju slika koja će se održati 2. prosinca s početkom u 19 sati u klubu Phanas (Ivana Zajca 9, Rijeka). Na aukciji će se moći kupiti radovi renomiranih hrvatskih umjetnika i studenata Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci.
 
Za potrebe aukcije, tražimo dva volontera/ke koji bi nam pomogli prilikom
prezentacije slika i prodaje tombole.
 
Ukoliko ste zainteresirani, javite nam se putem maila zaklada@uniri.hr


Otvorene prijave na "Case study" natjecanje

U suradnji s JGL-om Udruga studenata organizira natjecanje tročlanih timova studenata u rješavanju praktičnog zadatka iz istraživanja i razvoja lijeka. Očekuje se organiziranost, snalažljivost, kreativnost te primjena stečenog znanja. Pobjednički tim očekuje vrijedna nagrada.
Više saznajte na:
http://www.usbri.uniri.hr/portfolio/case-study/
 


Natječaj


Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem studentu s invaliditetom Sveučilišta u Rijeci u ak. g. 2013./2014. 
Više o natječaju možete saznati ovdje.
10. Sajam stipendija  i visokog obrazovanja


Institut za razvoj obrazovanja organizira 10. po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja koji će se održati 14. listopada 2014. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu te 16. listopada 2014. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Više informacija možete saznati ovdje.
 Time to move - Info-tjedan o mobilnosti u Europi


Centar tehničke kulture Rijeka uključio u europsku kampanju Time to move, koja se održava od 13. do 19. listopada 2014.
Cilj je povećati mobilnost mladih u Europi. Više detalja o kampanji možete saznati ovdje.

 
Natječaj za demonstratore

Zainteresirani studenti koji bi željeli obnašati dužnost demonstratora na sljedećim predmetima trebaju se javiti na e-mail predmetnim profesorima najkasnije do 15. listopada 2014.  
 
BIL 104 Stanična i molekularna biologija – 4
BIL 105 Opća kemija - 4
BIL 107 Analitička kemija – 6
BIL 206 Fizika - 1
BIL 201 Organska kemija – 4
BIL 202 Biokemija- 4
BIL 203 Farmakologija   - 2
BIL 302 Fizikalna kemija – 4
BIL 305 Bioeseji u istraživanju lijekova – 2
BIL 307 Kemoinformatika – 1
BUM 101 Sistemska biomedicina – 12. Career Boot Camp

Novo druženje poslodavaca i studenata na 2. Career Boot Campu. U četiri dana odabrani studenti će se upoznati s potencijalnim budućim poslodavcima kroz predavanja, brojne radionice i zadatke na kojima će učiti o načinu funkcioniranja korporativnog svijeta i kulture. 

Sudjelovanje na Career Boot Campu je besplatno za studente, a stručna komisija će izabrati 20 studenata koji će imati priliku sudjelovati na Career Boot Campu.

Studenti se mogu prijaviti do 12.10.2014. na linku:
http://www.posao.hr/career_boot_camp/prijavi-se-i-prihvati-izazov.

Službena stranica projekta je:
http://www.posao.hr/career_boot_camp/

Više informacija o projektu možete saznati ovdje.

 Natječaj za potporu studentskim projektima za razvoj zajednice

Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je natječaj za dodjelu sredstava u okviru projekta "Energija za razvoj: potpora studentskim idejama i projektima za razvoj zajednice".
 

Na natječaj se mogu prijaviti studenti pojedinci i studentske inicijative, a natječaj je otvoren do 21. studenog 2014. godine. Tekst natječaja i obrasce za prijavu možete preuzeti na linku:
http://www.zaklada.uniri.hr/zaklada/2014/10/natjecaj-za-dodjelu-sredstava-u-okviru-projekta-energija-za-razvoj-potpora-studentskim-idejama-i-projektima-za-razvoj-zajednice/Zajednički izborni kolegiji u zimskom semestru 2014./2015.

Studenti Sveučilišta u Rijeci imaju mogućnost izabrati, osim izbornih kolegija ponuđenih na matičnoj ustanovi, izborne kolegije sa drugih sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Ponudu zajedničkih izbornih kolegija u zimskom semestru 2014./2015. akademske godine možete pogledati ovdje.
Tink projekt

Koliko puta si poželio steći praktično iskustvo radeći na projektima? Veseliš se svakom satu u labosu, i svaki put nervozno gledaš na sat dok čekaš hoće li ti uspjeti pokus? Nedostaju ti novi istraživački projekti? Klikni na www.tinkproject.org i pronađi svoj sljedeći projekt! 
 
TINK ti pruža mogućnost praktičnog iskustva na projektima sa cool mentorima u najboljim europskim znanstvenim institucijama. Projekte iz područja biologije, kemije, fizike i računalnih znanosti potraži na www.tinkproject.org. Max Planck Institute of Molecular Cell Biology and Genetics, Max Delbrück Center for Molecular Medicine, Centre for Genomic Research, German Cancer Research Centre, University of Edinburgh, Johannes Kepler University samo su neke od institucija s kojima TINK surađuje. 
 
Popis svih istraživačkih projekta i detaljnije informacije za prijavu potraži na www.tinkproject.org. Prijave na projekte otvorene su do 15. listopada 2014. Pronađi nas i na Facebooku www.facebook.com/tinkproject !
 
TINK je neovisan projekt s potporom ETH Globala (Zurich, Švicarska). Cilj TINK programa je omogućiti svim studentima, neovisno o zemlji porijekla i socio-ekonomskoj pozadini, praktično iskustvo rada na znanstvenim istraživačkim projektima.
Natječaj

Ured za studente s invaliditetom Sveučilišnog savjetovališnog centra u Rijeci raspisuje NATJEČAJ za odabir studenta-asistenta za potporu studentima s invaliditetom na Sveučilištu u Rijeci. Više...
Kamp za brucoše
 

Dragi brucoši, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i ove vas godine poziva na Kamp za brucoše!

Kamp za brucoše osmišljen je kao veliki teambuilding svih studenata prve godine na Sveučilištu, a vi možete biti dio ovog našeg zajedničkog projekta. Kamp je organiziran na način da ste podijeljeni u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima. Svaki će tim imati svog koordinatora, starijeg studenta, koji će zajedno s vama prolaziti unaprijed osmišljeni program. Očekuje vas mnogo aktivnosti, novih znanja, najsvježijih informacija o vašem domu idućih nekoliko godina, te prije svega druženje i zabava s vašim fakultetskim suputnicima, kao i upoznavanje starijih studenata koji vam svojim iskustvom i savjetima mogu dati najbolji uvid u ono što vas očekuje u najboljem razdoblju u životu!
 
Program:
Svaki fakultet za svoje će studente organizirati program koji će u jutarnjim satima biti baziran na specifičnom informativnom sadržaju za svaki studijski program.  Cilj ovoga dijela programa jest da vam pruži najvažnije informacije o onome što vas čeka nakon početka nastave, te vas na najbolji način pripremi za uspješan početak akademske godine. Također ćete se i družiti uz iskusno vodstvo vaših koordinatora, a poslije ručka očekuju vas zabavne i sportske aktivnosti nakon kojih slijedi party za opuštanje i bolje upoznavanje!
Detaljan program bit će objavljen početkom 9. mjeseca.
 
Kada, gdje, kako?
Kamp za brucoše održati će se od 3. do 5. listopada (petak do nedjelje), u Lanterni, blizu Poreča. Cijena je 490 kuna, u što je uključen prijevoz iz Rijeke te smještaj s dva noćenja i punim pansionom.
 
Više informacija potraži na:  http://www.ribroo.uniri.hr/Poziv studentima za sudjelovanje u programu Modern Leadership in Making 2014.

Program Modern Leadership in Making namijenjen je studentima koji pokazuju potencijal postati lideri u područjima od njihovog interesa.

Kroz dvije četverodnevne radionice sudionici će imati priliku upoznati se s potrebama modernog liderstva za širokim spektrom vještina: tehnikama komunikacije, medijima kao kanalom komunikacije, lobiranjem, javnim politikama temeljenim na dokazima, fundraisingu i ulozi poduzetništva. Čitav niz predavača i trenera uključenih u ovaj program je ujedno i prilika studentima za širenje mreže kontakata.

Radionice se održavaju u Petnici (Srbija) 3-8.6.2014. i Čakovcu (Hrvatska) 26-31.2014., a prijave traju do 11.svibnja. Više o samom programu, predavačima, i prijavi možete pronaći na:http://leadership.iszd.hr

Prijave su otvorene za studente preddipomskih i diplomskih studija svih smjerova i fakulteta, a kod prijave potrebno je opisati dosadašnja iskustva u izvannastavnim aktivnostima. Troškove puta i smještaja pokrivaju organizatori (Institut sinergije znanosti i društva, Istraživačka stanica Petnica) zahvaljujući podršci Američke ambasade u Zagrebu.
Regionalna sveučilišna liga u košarci

Čast nam je i zadovoljstvo pozvati Vas na III. kolo Regionalne sveučilišne lige u košarci, koje će se održati 12. i 13. travnja 2014. godine u Rijeci (dvorana Zamet, Trg riječkih olimpijaca 1).
 
Početak III. kola predviđen je u subotu, 12. travnja 2014.g. u 13.00h utakmicom između Sveučilišta u Rijeci i Univerziteta u Beogradu.
 
Riječki športski sveučilišni savezglavni je pokretač projekta Regionalne sveučilišne lige u košarci, u kojem sudjeluje šest Sveučilišta iz četiri nama susjednih država te koji organizacijski predstavlja početak regionalne suradnje na području akademskog sporta.
 
Raspored utakmica, subota 12. travnja:
13.00 – Sveučilište u Rijeci vs Univerzitet u Beogradu
15.00 – Sveučilište u Splitu vs Univerzitet u Novom Sadu

Raspored utakmice, nedjelja 13. travnja:
14.00 – Univerzitet u Beogradu vs Sveučilište u Splitu
16.00 – Sveučilište u Rijeci vs Univerzitet u Novom Sadu
Postani PLIVIN stipendist

PLIVA ima dugu tradiciju stipendiranja te će putem natječaja dodijeliti stipendije redovnim studentima Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta, Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, Prirodoslovno-matematičkog fakulteta te Fakulteta elektrotehnike i računarstva. PLIVINI stipendisti, studenti koji postižu vrhunske rezultate će se moći tijekom studiranja upoznati s praktičnom primjenom teoretskog znanja. Ovisno o afinitetima i potrebama mogu odabrati i područje za obavljanje stručne prakse, izradu diplomskog rada, seminarskih radova uz stručnu pomoć i mentorstvo.

Uvjeti za prijavu
 


Natječaj za dodjelu rektorove nagrade

26. ožujka objavljen je natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za studentski stručni/znanstveni/umjetnički rad. 

Dodjeljuju se 3 nagrade i to:
            - jedna nagrada iz područja biotehničkih znanosti te biomedicine i zdravstva
            - jedna  nagrada iz područja prirodnih i tehničkih znanosti
            - jedna nagrada iz umjetničkog područja, društvenih i humanističkih znanosti.

Nagrada se sastoji od priznanja i novčanog iznosa od 1000,00 kn.

Krajnji rok za podnošenje prijava studenata na Natječaj je srijeda, 23. travnja 2014. g.

Više...
Objava 4 natječaja za stipendiranje studenata Sveučilišta u Rijeci

Sveučilište u Rijeci objavljuje četiri natječaja za dodjelu stipendija redovitim studentima  preddiplomskih sveučilišnih studija, integriranih preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija, preddiplomskih stručnih, diplomskih sveučilišnih studija i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci za 2013./2014.ak.g. Više...

Društveno odgovorno poduzetništvo - produžen rok prijave!

Sveučilište u Rijeci  u sklopu projekta ˝Društveno odgovorno poduzetništvo˝ (Poduzetničke vještine za početnike) poziva vas da upištete ciklus od 12 radionica namijenjenih studentima s različitih sastavnica i različitih razina studijana Sveučilištu u Rijeci.  Radionice će vam omogućiti stjecanje praktičnog znanja na području poduzetništva, poslovne i razvojne politike, markeniga, tehnologije i zaštite intelektualnog vlasništva, a kroz njih će se poticati i unutarnja mobilnosti studenata. Želimo da studenti, u interakciji s istaknutim nastavnicima i uspješnim poduzetnicima, na konkretnim primjerima iz prakse dobiju osnovna znanja i vještine kako bi i sami mogli postati poduzetnici. Molim vas da vodite računa o krajnjem datumu prijave (19.02.2014)

Osnovni podaci o projektu
i uvjeti prijave
ERASMUS+ predavanje

Agencija za mobilnost i programe Europske unije u suradnji s Centrom tehničke kulture Rijeka i Uredom za međunarodnu suradnju Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci organizira predavanje o mogućnostima za mlade u sklopu programa Erasmus+, Eurodesku, Europskom portalu za mlade te upoznavanje s hrvatskom Erasmus+ ambasadoricom Jelenom Simić. Predavanje će se održati u četvrtak, 23. siječnja 2014., u 12:30 u učionici 230 na Filozofskom fakultetu u Rijeci (Sveučilišna avenija 4).Regionalni BioCamp 2014
25 - 27 svibanj, 2014, Ljubljana, Slovenia


Regionalni BioCamp 2015 je trodnevni forum na kojem će sudjelovati 35 odabranih studenata. Studenti će se u svibnju 2014 naći u Ljubljani s vodećim stručnjacima i managerima te će steći uvid u svijet istraživanja i internacionalnog poslovnog okruženja u sklopu farmaceutske industrije. Reginoalni BioCamp 2015 je trodnevni forum,  Više...


Centar tehničke kulture Rijeka traži sudionike i sudionice za razmjenu mladih „Social Enterprise: Next Generation“

CTK Rijeka traži četiri sudionika i sudionice koji će sudjelovati u razmjeni mladih „Social Enterprise: Next Generation“. Jedini uvjet je da imate od 15 do 30 godina i da se prijavite s osobnim podacima (ime, prezime, datum rođenja, adresa stanovanja, status – učenik/ica, student/ica, zaposlen/a, nezaposlen/a) na e-mail dpredrag@ctk-rijeka.hr. Sudionici i sudionice za trajanja razmjene imaju plaćen smještaj, hranu i javni prijevoz, a po završetku razmjene uručit će im se Youthpass diploma u koje će biti upisana sva znanja, vještine i sposobnosti koje su stekli tijekom razmjene.

Razmjena mladih „Social Enterprise: Next Generation“ odvit će se u Rijeci u periodu  od 18. do 26. listopada 2013. godine. Okupit će 25 mladih iz Bugarske, Italije, Poljske, Turske i Hrvatske oko teme društvenog poduzetništva.
 
Društveno poduzetništvo – što je to?

Kroz osmodnevnu razmjenu mladi će se upoznati s pojmom društvenog poduzetništva koje je u svijetu poznato već cijelo jedno stoljeće. Ono je spoj poduzetničkih načela poput inovativnosti, razumnog preuzimanja rizika, samouvjerenosti, jasno postavljenih ciljeva i upornog rada s jedne strane, te rješavanja prepoznatih problema u lokalnoj zajednici s druge strane. Najjednostavnije rečeno, spoj uspješnog i zajednici orijentiranog poslovanja.

Obzirom da je nezaposlenost rastući i gorući problem zemalja Europske unije, CTK Rijeka se u suradnji s partnerima (Uluslararası Doga Genclik ve Spor Klübü Dernegi, Young Effect Association, Association “Professional Forum for Education”, Stowarzyszenie Tea Club) iz četiri europske zemlje bacio na pisanje i provedbu projekta „Social Enterprise: Next Generation“. Rješenje su zajednički prepoznali u potencijalu društvenog poduzetništva te pisanju projekta razmjene mladih u sklopu kojeg će se sudionici i sudionice upoznati sa društvenim poduzetništvom, ali i razvijati poslovne ideje i poslovne planove u skladu sa društveno-poduzetničkim vrijednostima. Osim toga, snimit će film i razvijati Internet stranicu o razmjeni.

Razmjene mladih, koje se financiraju kroz program Mladi na djelu Europske komisije, idealna su prilika za stjecanje novih vještina i znanja, ali i za upoznavanje s drugim nacijama, kulturama te za stvaranje novih prijateljstava. Ako te zanima bilo što od navedenog, svakako se uključi!


Natječaj za demonstratore
 
 
Zainteresirani studenti koji bi željeli obnašati dužnost demonstratora na slijedećim predmetima trebaju se javiti na mail: zeljana.mikovcic@biotech.uniri.hr do 4.10.2013.
 

       
Rb. Ime i prezime
profesora 
Naziv kolegija Traženi broj
demonstratora
1 Doc. dr. sc. Sandra Kraljević Pavelić Bioeseji u istraživanju lijekova 2
2 Prof. dr. sc. Miranda Mladinić Pejatović Molekularna neurobiologija 2
3 Prof. dr. sc. Jasminka Giacometti Analitička kemija 3
4 Prof. dr. sc. Saša Ostojić Stanična i molekularna biologija 2
5 Doc.dr. sc. Mladenka Malenica Staver Opća kemija 3
6 Prof. dr. sc. Roberto Antolović Biokemija 3
7 Prof. dr. sc. Brigita Tićac Medicinska mikrobiologija 2
8 Doc. dr.sc. Duško Čakara Fizikalna kemija 6
       Vodič kroz Studomat

Ppt prezentacija


Natječaji za studente


Sveučilište u Rijeci je 19. veljače 2013. godine na svojim mrežnim stranicama objavilo dva natječaja za dodjelu rektorove nagrade studentima Sveučilišta u Rijeci:

1.     Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade „Student volonter godine“
   
     Obrazac prijave
2.     Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za studentski aktivizam
    
    Obrazac prijave
 
Natječaji su otvoreni do petka, 22. ožujka 2013. godine.


Natječaj za međunarodnu razmjenu u Italiji


Zaklada Sveučilišta u Rijeci raspisala je Natječaj za međunarodnu razmjenu u Italiji. Više informacija na http://www.zaklada.uniri.hr/zaklada/2013/02/raspisan-natjecaj-za-medunarodnu-razmjenu-u-italiji/.

 

Poslijediplomski doktorski studij na University of Mississippi Medical Center

University of Mississippi Medical Center, Jackson, Misississippi trenutno upisuje studente za postdiplomski studij (doktorat) koji počinje na jesen ove godine. Studenti koji su primljeni dobivaju punu stipendiju i školarinu za vrijeme studija. Više informacija i postupak prijave se moze naći na: http://www.umc.edu/Education/Schools/Medicine/Basic_Science/Biochemistry/Academics(Biochemistry)/Academics.aspx


Odluka pohvale uspješnim studentima

Na temelju članka 95. i članka 102. Statuta Sveučilišta u Rijeci Vijeće Odjela za biotehnologiju na svojoj 44. sjednici održanoj 14. siječnja 2013. godine donosi slijedeću

ODLUKU

 

kojom se studentima s najvećim ukupnim postotkom usvojenog znanja, vještina i kompetencija na kraju preddiplomskoga i diplomskoga studija na svjedodžbi, odnosno diplomi, naznačuje pohvala iz latinske klasifikacije pohvala.
 

POHVALA UVJETI
SUMMA CUM LAUDE Magistar
(magistar s najvećom pohvalom)
SUMMA CUM LAUDE Baccalaureus
(prvostupnik s najvećom pohvalom)
Minimalno 90% usvojenog znanja, vještina i
kompetencija tijekom studija i studij završen u:
- dvije akademske godine diplomskog
studija
- tri akademske godine preddiplomskog
studija
MAGNA CUM LAUDE Magistar
(magistar s velikom pohvalom)
MAGNA CUM LAUDE Baccalaureus
(prvostupnik s velikom pohvalom)
Minimalno 85-89,9% usvojenog znanja, vještina
i kompetencija tijekom studija i studij završen u:
- dvije akademske godine diplomskog
studija
- tri akademske godine preddiplomskog
studija
CUM LAUDE Magistar
(magistar s pohvalom)
CUM LAUDE Baccalaureus
(prvostupnik s pohvalom)

Minimalno 80-84,9% usvojenog znanja, vještina
i kompetencija tijekom studija i studij završen u:
- dvije akademske godine diplomskog
studija
- tri akademske godine preddiplomskog studijaOdluka stupa na snagu danom donošenja.

U Rijeci, 14.siječnja 2013.

Pročelnik Odjela za biotehnologiju
Prof.dr.sc. Krešimir Pavelić
Sistematski pregled
 
Studenti 1. godine preddiplomskog studija dužni su obaviti obvezni sistematski pregled u Studentskoj ambulanti, kod dr. Jagode Dabo, Studentska ulica 1 (preko puta ulaza u Pomorski fakultet), prema slijedećem rasporedu:
 
19.veljače 2013. u 8.00 sati:
 
Al Samarai Sabina
Božić Marko
Camlić Luana
Bulić Vladimir
Domika Filip
Nikolić Lea
Novosel Javor
Oreb Deni
Petrić Filip
Sokol Filip
Šinkovec Vendi
Tomić Kristina
Tonković Samanta
Vivoda Ani
Žic David
Žužić Lovro
 
Svi ostali – 20.veljače 2013. U 14.00 sati
 
Studenti su sa sobom obvezni ponijeti zdravstvenu iskaznicu i  OIB.
POPIS STUDENATA PO GRUPAMA - LABORATORIJSKE VJEŽBE
(Akademska godina 2012/2013, ljetni semestar)
 
Praktična nastava u Jadran Galenskom laboratoriju, (88042)

 

Student Grupa
Bandera Tijana

A

27.05.-7.06.2013

Banović Marija
Blažević Marina
Bolonja Ana
Brkljačić Martina
Cergolj Marija
Crnko Sandra
Cvitan Ana
Čaval Tomislav
Došen Dominika
Đeldum Marina
Kuzelj Dolores

B

10.06.-21.06.2013

Grba Gala
Grbčić Petra
Grgičević Kristina
Jakopović Mia
Petrović Antonela
Jug Natalia
Jurdana Kristina
Kavazović Inga
Kolonić Teo
Krupić Igor

Saftić Lara

C

24.06.-5.07.2013

Matešić Martina
Mihaljević Kristina
Nikolić Patrik
Odak Ivan
Odorčić Ivica
Paladin Leana
Pavletić Adriano
Vučković Ana-Marija
Rodin Barbara
Rumora Paola
 

D

8.07-19.07.2013

Skitarelić Matea
Svorcina Marina
Šimunović Antonela
Tadić Daria
Tomljanović Ivana
Turković Nika
Uzelac Monika
Visentin Sarah
Jenuš Tina
Vulinović Andrea
Zornada Ticijana
 
Natječaj Psihološkog savjetovališta

Psihološko savjetovalište Sveučilišnog savjetovališnog centra u suradnji sa Zakladom Sveučilišta u Rijeci raspisuju natječaj za psihoedukativnu radionicu za poboljšanje koncentracije „Tri, četiri… koncentriraj se sad!“. Natječaj se raspisuje sa ciljem odabira 12 studenata, a radionica će se održati u sklopu Rijeke psihologije 2013.,  20. veljače 2013. u prostoru Sveučilišnog savjetovališnog centra. Rok za podnošenje prijava je 4. veljače 2013. do 23:59 sati.
 

Tekst natječaja

Obrazac za prijavuSvečana promocija prvostupnika


Svečana promocija studenata završenoga preddiplomskoga studija Biotehnologija i istraživanje lijekova održati će se u petak, 8. veljače 2013. godine u 13 sati u dvorani O-027 u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela na kampusu, Radmile Matejčić 2.
 
Ukoliko do sada niste izvršili uplatu u iznosu 200,00 kn za tiskanje svjedodžbe, molimo Vas da navedeni iznos uplatite na žiro-račun Odjela za biotehnologiju: 2360000-1400486934 (model: poziv na broj: OIB-3), te uplatnicu donesete u Studentsku službu Sveučilišnih odjela, i to najkasnije do 1. veljače 2013. godine.
 
Molimo Vas da budete nazočni toj svečanosti na kojoj će Vam biti uručena svjedodžba. Nakon primitka svjedodžbe potpisati ćete se u knjigu završetka preddiplomskih studija.
 
Ako ćete tada biti spriječeni, molimo Vas da nakon promocije, ali ne prije 13. veljače 2013. godine, osobno podignete Vašu svjedodžbu u Službi za studentske poslove Sveučilišnih odjela.Državna matura i upisi na visoka učilišta

Radionica uz predstavljanje on-line smotre Sveučlišta u Rijeci održat će se u srijedu, 16. siječnja 2013. godine na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci u dvorani  G 004 s početkom u 10.00 sati. 

Poziv na radionicuNatječaj za studentske projekte za 2013. godinu.

Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci objavio je Natječaj za studentske projekte za 2013. godinu. Pravo sudjelovanja na Natječaju imaju svi studenti Sveučilišta u Rijeci, studentske udruge upisane u Registra studentskih udruga i drugih studentskih organizacija na Sveučilištu u Rijeci, grupe studenata koje djeluju na sveučilišnoj razini,  kao i  studentski zborovi sastavnica Sveučilišta u Rijeci. Prije prijave projekta na online aplikaciju studentske udruge i druge studentske organizacije dužne su se prije 10. siječnja 2013. registrirati, zbog provjere podataka, na adresi http://www.sz.uniri.hr/registracija. Prije prijave projekta na online aplikaciju grupe studenata i studenti pojedinci dužni su se prije 15. siječnja 2013. registrirati, zbog provjere podataka, na adresi http://www.sz.uniri.hr/registracija. Nakon toga studentske udruge i druge studentske organizacije, grupe studenata i studenti pojedinci dobiti će korisničke podatke za prijavu projekta koja se vrši na adresi http://www.sz.uniri.hr/projekti.
 
Cjelovit tekst natječaja možete preuzeti na:
 
http://www.sz.uniri.hr/vijesti/studentski-zbor-sveucilista-u-rijeci-raspisuje-natjecaj-za-studentske-projekte-u-2013.-godini.-101
 
Svima koji se prijavljuju želimo puno uspjeha!

 


Regional BioCamp 2013

Otvoren je natječaj za sudjelovanje na trodnevnom seminaru BioCamp u Ljubljani, za studente koji su zainteresirani za karijeru u farmaceutskoj indrustriji. Detalje o BioCampu i prijavu možete naći ovdje.Poziv za sudjelovanje na radionici "Kako napisati i prijaviti projekt na natječaj SZSuR-a?"

S ciljem olakšavanja Vaše prijave na Natječaj SZSuR-a za studentske projekte 2013. Ured za udruge Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci organizira jednodnevnu radionicu „Kako napisati i prijaviti projekt na natječaj SZSuR?“.  Tijekom radionice predavači će Vam objasniti sve potrebne radnje kako biste uspješno predali Vaš projekt na natječaj koji će biti otvoren u siječnju 2013. godine. I ove godine projektna dokumentacija predavati će se putem internet aplikacije, koja je poboljšana i koja će biti detaljnije objašnjena na radionici.

Radionica je za sve studente i studentice SuR besplatna, a prijaviti se možete slanjem ispunjenog obrasca do 18. prosinca 2012. na e-mail: udruge@sz.uniri.hr. Radionica će se održati 20. prosinca 2012. u 16:15 u Akvariju, u restoranu Kampus, Radmile Matejčić 5. Za sve informacije obratite se na navedeni e-mail za prijavu.
Produženje roka za uplatu Croatia osiguranja

Produžen je rok za uplatu premije osiguranja od nezgode za studente sveučilišnih odjela do 31. prosinca 2012. godine.
Ponuda Croatia osiguranja d.o.o.

Pristupanje studomatu

Pristupanje studomatu moguće je u studentskoj službi sa studomata koji je isključivo za Odjel za biotehnologiju (prvi do vrata) ili iz predvorja zgrade Odjela na koje će se moći pristupati bez obzira na kojem Odjelu student studira.
 
Uputstva za rad studomatom se mogu naći na:
https://www.isvu.hr/upute/display/TUT/Studomat
 
Na studomat se pristupa korisničkim imenom i aktivacijskim kodom koji je dobiven prilikom upisa.
 
Ukoliko zbog bilo kojih razloga student ne može pristupiti studomatu neka se javi do 20.12. u studensku službu gdje će mu se izdati novi aktivacijski kod.Promjena voznog reda linije 8a

Od ponedjeljka,29. listopada 2012. dolazi do promjene u voznom redu linije 8a (sukladno zamolbi studenata). Prema informaciji iz Autotroleja,  izmjena će biti oglašena na mrežnim stranicama Autotroleja  http://www.autotrolej.hr/default.asp

 Poziv za studente demonstratore

Pozivaju se studenti Odjela za biotehnologiju koji žele raditi kao demonstratori da se jave nositeljima kolegija: doc.dr.sc. M.Malenica Staver (BIL105 Opća kemija), prof.dr.sc. J. Giacometti (BIL107 Analitička kemija) i prof.dr.sc. R.Antolović (BIL202 Biokemija).  Za svaki od navedenih predmeta potrebna su 3 studenta demonstratora.

Zamjenica pročelnika
prof.dr.sc. A.Radojčić Badovinac  

Osiguranje od nezgode za studente

Poštovani studenti,
 
za ovu akademsku godinu, Croatia osiguranje d.d.  nudi Vam 24satno osiguranje od nezgode. Svi zainteresirani studenti trebaju do 30. studenog 2012. godine uplatiti odabrani iznos sukladno ponudi na žiro-račun Sveučilišta u Rijeci 2360000-1101322186, poziv na broj 30112012.
 
Uplatnicu je potrebno predati u službu Studentske evidencije. Djelatnice službe će, zajedno s potvrdama studenata koji su izvršili uplatu, prikupiti i podatke
potrebne za  osiguranje (ime i prezime, datum rođenja, naziv Odjela na kojem studiraju). Ponuda Croatia osiguranja d.o.o.

Uredovno vrijeme za studente

Prof.dr.sc. Anđelka Radojčić Badovinac prima studente svaki radni ponedjeljak od 12.00-15.00 sati u svom uredu O-204 (2.kat).
 
 
.