Obavijesti

 

STUDENTSKI IZBORI 2022.
 

PONIŠTAVANJE LISTE KANDIDATA - 2. krug

LISTA KANDIDATA I NJIHOVIH ZAMJENIKA - 2. krug
 

KONAČNI REZULTATI IZBORA 2022. (1. krug) 

KONAČNA LISTA KANDIDATA I NJIHOVIH ZAMJENIKA

LISTA KANDIDATA I NJIHOVIH ZAMJENIKA


Temeljem prethodno dobivene suglasnosti Senata te odluke Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci Rektorica Sveučilišta u Rijeci, prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija donijela je Odluku o raspisivanju studentskih izbora za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci te o imenovanju članova i zamjenika Izbornog povjerenstva i Povjerenstva za prigovore, ovdje.

Odlukom se raspisuju studentski izbori za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci u 2022. godini za mandatno razdoblje ak. god. 2022./2023. i 2023./2024.

Izbori će se održati u kontinuiranom trajanju od petka 17. lipnja 2022. godine od 08:00 do utorka 21. lipnja u 20:00 sati, neposrednim glasovanjem putem online Informacijskog sustava za elektroničko glasovanje dostupnim na www.izbori.sz.uniri.hr.
 


Otvoren rok za prijave za nagradu studenata OB

 


Molimo da najkasnije do 24. ožujka 2022. dostavite svoje prijave za nagradu studenata Odjela za biotehnologiju. Prijave se dostavljaju na: ured@biotech.uniri.hr .
Uvjete možete pronaći u Pravilniku o nagrađivanju studenataObavijest o radu Studentske službe 17.1.2022.


Studentska služba sveučilišnih odjela i studija biti će zatvorena do daljnjega radi bolesti. Za eventualne hitnoće javiti se na mail studentskasluzba@uniri.hr ili na broj telefona 051 584 771.Odluka Senata o dodjeli stipendija za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci u 2021./2022. ak. god.

 

Sveučilište u Rijeci objavljuje Odluku Senata Sveučilišta u Rijeci o dodjeli stipendija za izvrsnost studentima Sveučilišta u Rijeci i njegovih sastavnica u 2021./2022. ak. god. donesenu na 61. sjednici Senata održanoj 21. prosinca 2021. godine.  Više


Rad studentske službe u vrijeme praznika


Studentska služba sveučilišnih odjela i studija bit će zatvorena od 03. do 07. siječnja 2022. godine zbog korištenja godišnjeg odmora.POPIS SLOBODNIH TEMA DIPLOMSKIH RADOVA (2021./2022.)
 

SVEDRUŽIĆ ŽELJKO
1. Protein aggregation in Alzheimer's disease: computational analysis
2. Highthroughput screening for drugs that target DNA methyltransferase Dnmt1 and epigenetic regulation
3.Substrate channeling and supramolecular organization between glycolytic enzymes
 
KARANIKIĆ PETRA
1. Zaštita i komercijalizacija rezultata znanstvenih istraživanja
2. Uloga i značaj ureda za transfer tehnologije  
 
ŽELJKA MINIĆ
1. Bladder dysfunction following spinal cord injury.
2. Nonlinear analysis of cardiovascular function

 

POPIS SLOBODNIH TEMA ZAVRŠNIH RADOVA (2021./2022.)


SVEDRUŽIĆ ŽELJKO
1. Protein aggregation in Alzheimer's disease: computational analysis
2. Highthroughput screening for drugs that target DNA methyltransferase Dnmt1 and epigenetic regulation
3.Substrate channeling and supramolecular organization between glycolytic enzymes


JURAK IGOR
1. Lijekovi protiv herpes simpleks virusa

KARANIKIĆ PETRA
1.Zaštita biotehnoloških izuma
2.Modeli i metode transfera tehnologije 


 

Sportski dan SDF
 

Svi studenti koji su zainteresirani da se uključe u sportski dan Student Day Festivala koji se održava u subotu 09.10.2021. u 14 00 sati na vojnom igralištu u sklopu kampusa mogu se prijaviti na sljedeću poveznicu:https://facebook.com/events/s/sportski-dan-student-day-festi/1509251912764470/
 
Studentima koji budu sudjelovali u sportskim aktivnostima priznat će se sudjelovanje kao 3 dolaska na nastavu TZK-e (odnosi se samo na studente koji nisu izvršili svoje obveze iz nastave u prošloj akademskoj godini)
 
Nastavnik   dr.sc. Sergio de Privitellio


PRIJEM STUDENATA 1. GODINE


Prijem i uvodno predavanje pročelnice Odjela za biotehnologiju za studente 1. godine preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova održat će se u ponedjeljak 4. listopada 2021. u 13.30 sati u predavaonici O-030 u prizemlju zgrade, nakon čega će uslijediti nastava iz kolegija Matematika s osnovama statistike u O-027.
Odluka o produljenju rokova obrane diplomskih radova
 

 

Zbog nemogućnosti pravovremene izrade diplomskih radova u akademskoj godini 2020./2021., a zbog poteškoća uzrokovanih pandemijom COVID-19, studentima koji su prvi puta upisali 2. godinu diplomskih studija produžava se rok obrane diplomskih radnji do 31. listopada 2021.
 
Shodno tome, studenti koji su prvi puta upisali 2. godinu diplomskih studija, a koji do 31. listopada 2021. obrane diplomski rad oslobađaju se plaćanja participacije prilikom upisa u novu akademsku godinu (troškovi upisa od 300,00 kuna se plaćaju).


OBAVIJEST O RADU STUDENTSKE SLUŽBE 

Studentska služba će biti zatvorena zbog godišnjih odmora od 2. kolovoza do 20. kolovoza 2021. godine

Sveučilište u Rijeci raspisuje DRUGI Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz područja pogođenih potresima
 


NATJEČAJ ZA DODJELU JEDNOKRATNE POMOĆI STUDENTIMA IZ POTRESOM POGOĐENIH PODRUČJA


Suočeni s razornim potresom koji je zahvatio Sisačko-moslavačku, Zagrebačku i Karlovačku županiju u prosincu 2020. godine, Sveučilište u Rijeci objavilo je Javni poziv za dodjelu jednokratne financijske pomoći studentima Sveučilišta u Rijeci iz potresom pogođenih područja. 

Javni poziv otvoren je do 1. travnja 2021. godine do 12,00 sati.


POPIS TEMA ZAVRŠNIH RADOVA
 

1.      Prof.dr.sc. Jasminka Giacometti:
           Uloga proteomike u utvrđivanju biljega hepatotoksičnosti
           Terapija ozonom
           Personalizirana prehrana
 


POPIS TEMA DIPLOMSKIH RADOVA
 

1.  doc. dr. sc. Nicholas Bradshaw: 
       Determining the regions of EHD3 that cause its aggregation in schizophrenia
2. izv. prof. dr. sc. Dean Marković:
a)In silico optimizacija novih hvatača CO2 za katalitičko formiranje karbonata i karbamata
b)Sinteza novih hvatača CO2 za katalitičko formiranje karbonata i karbamata
c) Izolacija i karakterizacija biološki aktivnh spojeva iz Eunicelle Cavollini
d) Sinteza novih aktivnih derivata granulatamida B
3. doc. dr. sc. Duško Čakara:
      a) odnos protonacije i adsorcpijske ravnoteže u binarnim sustavima molekula boja i nanočestica
      b) mjerenje promjena termodinamičkih funkcija stanja koje prate protonaciju makromolekula u vodenim otopinama
      c) priprema taknkih filmova organskih poluvodiča s kontroliranim optoelektroničkim svojstvima
      d) razno – po dogovoru sa studentima


NATJEČAJ za dodjelu nagrade studentu/ici s invaliditetom

Sveučilište u Rijeci raspisalo je Natječaj za dodjelu novčane nagrade najuspješnijem/joj studentu/ici s invaliditetom u akademskoj godini 2019./2020.

Cilj nagrade je poticanje izvrsnosti i boljih postignuća redovitih studenata s invaliditetom i drugim teškoćama.

Obrazac za prijavu


OBAVIJEST - STUDENTSKA SLUŽBA
 

Uslijed trenutne situacije studenti se primaju u uredovno radno vrijeme za studente ISLJUČIVO UZ PRETHODNU NAJAVU, minimalno 1 dan ranije, elektroničkim putem na e-mail studentskasluzba@uniri.hr. Prilikom dolaska obavezno je korištenje zaštitinih maskica.
Ukoliko studenti iz opravdanih razloga ne prisustvuju nastavi i nisu u mogućnosti potvrde preuzimati preko Studomata, postoji mogućnost slanja e-mailom. U tom slučaju student je dužan navesti ime i prezimeOdjel, odnosno studijtip potvrde (potvrda o upisu i/ili sa prijepisom ocjena) te svrhu iste.
Ovim putem podsjećamo da su studenti Sveučilišnih odjela i studija, radi zaštite identiteta, Studentsku službu dužni kontaktirati isključivo putem službene e-mail adrese (AAI@ identitet) koju su dobili na upisu. Elektroničke poruke pristigle sa drugih e-mail adresa neće se uzimati u obzir.OBAVIJEST STUDENTIMA - VAŽNO!


Zbog trenutne epidemiološke situacije, nastava će se odvijati djelomično online, a djelomično u predavaonicama i praktikumima.

Kako bi omogućili direktno izvođenje nastave, moramo se pridržavati propisanih epidemioloških mjera, te smo u tu svrhu u predavaonicama označili mjesta na kojima se može sjediti. Predavaonice će biti otključane, kako bi se spriječilo zadržavanje u hodnicima.

Prije ulaska u predavaonice i praktikume obavezno je potpisivanje na listu, a po ulasku u predavaonicu sjednite na označena mjesta.
 
Molimo da NE dolazite u zgradu puno ranije i da se po mogućnosti ne zadržavate u zgradi nakon završenih predavanja, te da izbjegavate zadržavanje po hodnicima.

Nošenje maski je obavezno. Pri ulasku u zgradu molimo da koristite dezinficijens za ruke, kao i prije ulaska u predavaonicu.
 
Prije dolaska na predavanja, molimo da kod kuće redovito izmjerite temperaturu, u slučaju povišene temperature i/ili drugih simptoma koji bi upućivali na COVID-19 da ne dolazite na Odjel, kao ni u slučaju propisanih mjera samoizolacije. Nastojat ćemo osigurati praćenje predavanja studentima koji iz ovih razloga ostanu kod kuće.
Ukoliko student, koji je prisustvovao nastavi, ima sumnju na zarazu COVID-19 ili izrečenu mjeru samoizolacije dužan je obavijestiti Odjel, kako bi spriječili daljnje širenje zaraze, odnosno mjere zaštite prilagodili situaciji, te se javiti nadležnom liječniku.

Kontakti za javljanje:
pročelnica OB: prof. dr. sc. Miranda Mladinić Pejatović - mirandamp@biotech.uniri.hr , 584-551
povjerenica za mjere COVID-19: izv. prof. dr. sc. Ivana Munitić - ivana.munitic@biotech.uniri.hr , 584-579
nadležna liječnica: dr. sc. Marijana Turčić, dr. med., spec. školske medicine, marijana.turcic@zzjzpgz.hr,  584-875 ili 584-876
 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Obavještavamo Vas da je Studentska služba sveučilišnih odjela i studija zatvorena od 6. kolovoza do 21. kolovoza 2020. godine zbog korištenja godišnjeg odmora.Javni poziv za dodjelu subvencija za smještaj studentima Sveučilišta u Rijeci u ak. god. 2020./2021.

Sveučilište u Rijeci u 2020./2021. akademskoj godini dodijelit će najviše 378 subvencija studentima slabijeg socioekonomskog statusa koje će se isplaćivati semestralno za razdoblje od 1. rujna 2020. do 15. srpnja 2021. godine u skladu s kriterijima za dodjelu subvencija koji su sastavni dio ovog poziva, a za što je u proračunu Sveučilište osiguralo 400.000,00 kn i time postalo jedino Sveučilište u Republici Hrvatskoj koje dodatno pored Ministarstva znanosti i obrazovanja subvencionira smještaj studenata te tako olakšava pristup visokom obrazovanju.
Više


OBAVIJEST ZA STUDENTE  - VAŽNO!
 
Dragi studenti Odjela za biotehnologiju,

U dogovoru Centra za studije Sveučilišta u Rijeci i Studentskog doma, omogućen vam je prekid rezervacije smještaja u domu. Time prestaje vaša obveza plaćanja paušala (ako niste u domu). Ako zatražite prekid još danas (15.05.) za svibanj ćete platiti samo polovicu mjesečnog iznosa. U slučaju da prekinete smještaj u domu i želite iseliti, za iseljenje možete ovlastiti drugu osobu, koja uz punomoć može iseliti korisnika. Javljanje ove informacije potrebno je od strane korisnika smještaja obaviti izravno sa Studentskim centrom, gđa Neža Kurilić: neza.kurilic@scri.uniri.hr
 i scri.uniri@scri.hr


Studenti isto tako imaju mogućnost zatražiti smještaj u Studentskom domu (tijekom obavljanja prakse i sl.). Ako je tražitelj bio na listi kandidata 2019/20 za smještaj u domu, moći će ostvariti smještaj uz subvencioniranu cijenu. Ako ne, cijena smještaja je 800 kn/mjesečno do 15.07.2020. Od 15.07.-01-09. na tu cijenu dodaje se PDV. Studenti će biti smješteni u kapacitetima SD IGK. Trenutno ima raspoloživih 10-tak mjesta, no kako studenti budu odjavljivali boravak, nadamo se većem broju slobodnih
smještajnih jedinica. Molbu za traženjem smještaja potrebno je
od strane tražitelja poslati na SC, gđa Neža Kurilić neza.kurilic@scri.uniri.hr 
 i scri.uniri@scri.hr

 
ERASMUS natječaj za mobilnost
Sveučilište u Rijeci će 18. svibnja2020. raspisati drugi krug Erasmus Natječaja za mobilnost studenata u svrhu studijskog boravka te obavljanja stručne prakseuljetnom semestruak. god.2020./2021. u okviru programa Erasmus.Rok za prijavu je(i za studijski boravaki za praksu) 21. rujna 2020.
 
Detaljne informacije o Erasmus programu, tekstovi natječaja i prijavni obrasci objavljeni su na mrežnim stranicama Sveučilišta www.uniri.hr pod rubrikom O Sveučilištu, Međunarodna suradnjai Erasmus/ Natječaji.

Privremena rang lista kandidata koji ostvarujupravo na stipendiju za izvrsnost Sveučilišta u Rijeci u 2019./2020. ak. god.


Obavijest o radu Studentske službe
Obavještavamo Vas da će Studentska služba sveučilišnih odjela biti zatvorena od 23. prosinca 2019. do 7. siječnja 2020. godine.
 


Dopunski Studentski izbori za izbor studentskih predstavnika u Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Rijeci – 2019


Rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija raspisala je 19. studenog 2019. godine dopunske studentske izbore temeljem Odluke Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci i odluka Senata. Dopunski studentski izbori bit će održani 19. prosinca 2019. godine od 08:00 do 20:00 sati na biračkim mjestima na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, a održavaju se izbori za članove i zamjenike studentskih predstavnika u  studentskim zborovima sastavnica i Studentskom zboru Sveučilišta u Rijeci.
Više


Lista kandidata


 


Diplomski i završni radovi


Popis tema DIPLOMSKIH I ZAVRŠNIH radova
Molimo studente da prijave diplomske i završne radove najkasnije do 29. studenoga 2019.

Na temelju članka 6. Pravilnika o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci – pročišćeni tekst od 4. svibnja 2016. godine, Sveučilište u Rijeci raspisuje
 

 

JAVNI NATJEČAJ
 za dodjelu studentskih kredita za akademsku godinu 2019./2020.

 
Vrste kredita
Sveučilište u Rijeci u akademskoj godini 2019./2020. dodjeljuje studentske kredite:
a.      Kredit za pokrivanje troškova života (KREDIT A)
b.      Kredit za pokrivanje troškova školarine (KREDIT B)
 
Opći uvjeti za dodjelu kredita
Pravo na studentski kredit imaju studenti koji udovoljavaju sljedećim minimalnim uvjetima:
a.      državljani su Republike Hrvatske
b.      studenti su stručnih, preddiplomskih, diplomskih, integriranih (preddiplomskih i diplomskih) i poslijediplomskih studija Sveučilišta u Rijeci, odnosno studija na drugim sveučilištima koji se ne provode na Sveučilištu u Rijeci
c.       imaju prebivalište ili boravište na području Primorsko-goranske županije
 
Kriteriji za dodjelu kredita
Sukladno Pravilniku o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci kriteriji izračuna bodova su:
-        socijalni kriterij
 
Uvjeti korištenja i vraćanja studentskog kredita
Uvjeti korištenja i vraćanja studentskog kredita utvrđeni su Pravilnikom o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci.
 
Obvezatna dokumentacija
Kandidati podnose prijavu na propisanom obrascu koji je sastavni dio Pravilnika o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci. Uz obrazac prijave potrebno je priložiti:
a.      potvrdu o upisu na fakultet/odjel s naznakom smjera i studijske grupe te godine studija kandidata
b.      potvrdu o prebivalištu ili boravištu kandidata na području Primorsko-goranske županije ili presliku osobne iskaznice kandidata
c.       dokumente kojima se dokazuje status, odnosno stanje iz članka 20., 21., 23., 28., 29. i 31. Pravilnika o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci
 
Trajanje natječaja
Javni natječaj otvoren je neograničeno od dana objave.
 
Dostava prijava
Prijave za dodjelu studentskog kredita dostavljaju se na adresu:
 
Sveučilište u Rijeci
Trg braće Mažuranića 10
HR 51000 Rijeka
s naznakom: «Za studentski kredit».
 
Prijavu i dokumentaciju potrebno je dostaviti u dva (2) istovjetna primjerka, a obrazac prijave i elektronskim putem na krediti@uniri.hr.
Nepotpune prijave neće se razmatrati.
 
Dodatne informacije
Obrazac prijave za dodjelu studentskog kredita i Pravilnik o kreditiranju studenata Sveučilišta u Rijeci nalazi se na mrežnim stranicama Sveučilišta u Rijeci: www.uniri.hr
ERASMUS info pult 

Zbog najavljenog štrajka ERASMUS info štand će biti prebačen na sljedeći tjedan, uto 29.10. u istom trajanju, 12-14 h. na ulazu u zgradu Odjela prizemno gdje studente mogu saznati sve što ih zanima o mogućnostima Erasmus mobilnosti.

 
ZAŠTITA NA RADU - 1. godina preddiplomskog studija

Poštovani studenti, 
za sudjelovanje na vježbama u praktikumskoj nastavi OBAVEZNO je polaganje zaštite na radu. Studenti koji nemaju položenu zaštitu na radu neće moći pristupiti laboratorijskim vježbama iz pojedinih kolegija. 
Predavanje i polaganje ispita iz ZNR održati će se u četvrtak 10. listopada 2019. u 13.00 (dvorana O-030).
Istome su dužni pristupiti i prijelaznici s drugih fakulteta koji su upisali višu godinu, a nemaju položenu ZNR na Odjelu. Potrebnu literaturu možete pronaći na mrežnoj stranici odjela (u glavnom izborniku lijevo pod "Zaštita na radu").


PRIJEM STUDENATA 1. GODINE

Prijem i uvodno predavanje pročelnice Odjela za biotehnologiju za studente 1. godine preddiplomskog studija održati će se u ponedjeljak 30. rujna 2019. u 13.00 sati u predavaonici O-027 u prizemlju zgrade, nakon čega će uslijediti nastava iz kolegija Matematika s osnovama statistike.
Temeljem čl. 16. Pravilnika Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci, pročišćeni tekst od 11. prosinca 2018., pročelnica Odjela donosi sljedeću

ODLUKU
o uvođenju dodatnog izvanrednog ispitnog roka na preddiplomskim i diplomskim
sveučilišnim studijima za akademsku godinu 2018/2019.

 

I
Studentima koji završavaju preddiplomski ili diplomski sveučilišni studij na Odjelu za biotehnologiju (bez obzira na godinu upisa) odobrava
se dodatni izvanredni ispitni rok.
 
II
 
Tom roku mogu pristupiti studenti kojima je ostao samo jedan ispit do završetka preddiplomskog ili diplomskog sveučilišnog studija ukoliko su ispunili preduvjete za izlazak na taj ispit (preduvjet moraju biti predviđeni izvedbenim planom predmeta).
 
III
 
Dodatni izvanredni ispitni rok održat će se u petak 20. rujna 2019. godine.
 
IV
 
Studenti ispit prijavljuju putem studomata do četvrtka 19. rujna 2019. u 20.00 sati.
 
V
Na rezultat ispita nema mogućnosti žalbe.

 
 
                                                                                               Pročelnica Odjela za biotehnologiju
                                                                                              Prof. dr. sc. Miranda Mladinić Pejatović
Natječaj za demonstratore

Zainteresirani studenti koji bi željeli obnašati dužnost demonstratora trebaju se javiti na e-mail predmetnim profesorima ili kontaktima navedenim u popisu najkasnije do 22. rujna 2019. Popis predmeta i broj traženih demonstratora možete pogledati OVDJE.


LJETNA ŠKOLA SOBRi za studente 1. godine preddiplomskog studija

Poštovani studenti prve godine preddiplomskog studija
Biotehnologija i istraživanje lijekova,

pozivamo Vas da sudjelujete na projektu “Ljetna škola SOBRi” u periodu 23.-25. rujna 2019. godine na Odjelu za biotehnologiju, Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka.      
Ljetna škola SOBRi je znanstveno-edukacijski projekt s naglaskom na produbljivanju znanja iz kemijskog računa i na praktičnoj nastavi iz područja biologije i kemije. Misija projekta je popuniti prazninu između teorijskog i praktičnog znanja koja nastaje u srednjim školama, a služi kao oblik uvodne nastave za studente prve godine. Aktivnosti projekta obuhvaćaju rješavanje zadataka iz područja kemijskog računanja, edukacije o radu u laboratoriju te demonstracije pokusa iz biologije i kemije. Za prijave i više informacija, molimo javiti se na: ljetnaskolasobri@gmail.com.

Plan i program projekta “Ljetna škola SOBRi” 2019. godine

  Ponedjeljak (23.09.) Utorak (24.09.) Srijeda (25.09.)
Predavanja 10:00-10:45 - -
Seminari 11:00-13:00  09:00-12:00  09:00-12:00
Vježbe - 12:15-14:00 12:15-14:00
 
 
Molimo sudionike da na predavanje, seminare i vježbe pristupe sa sljedećim priborom: mala bilježnica i kemijska/obična olovka, kalkulator te kuta (obavezna samo na vježbama).
Predavanja i seminari će se održati u predavonici 268 na drugom katu zgrade Sveučilišnih Odjela, a vježbe na drugom katu u Praktikumu 1.
 
 
Srdačno,
Matea Ivaničić, voditeljica projekta


Studentska služba - ljetna stanka

Studentska služba odjela bit će zatvorena od 6. do 19. kolovoza 2019. godine zbog korištenja godišnjih odmora.

 


ERASMUS natječaj za stručnu praksu 2019./2020.

 

Sveučilište u Rijeci produljuje Erasmus natječaj za stručnu praksu studenata u 2019./2020.

Natječaj je otvorenog tipa, odnosno studenti će se moći prijavljivati dok god Sveučilište raspolaže financijskim sredstvima, te će se sve uredne prijave odmah uzimati u obzir i financirati.
Tekst natječaja i sve detaljne upute objavljeni su na: https://uniri.hr/o-sveucilistu/medunarodna-suradnja-i-erasmus/natjecaji-za-studente/


Javni natječaj za dodjelu studentskih kredita za 2018./2019.
 
 

POPIS BIRAČKIH MJESTA
za
ponovljene studentske izbore, 28. 11. 2018.
Sveučilišna izborna jedinica VII. Stručni i specijalistički diplomski stručni studiji
Sveučilišna izborna jedinica VIII. Izvanredni studiji

 
Birači (studenti stručnog i specijalističkog diplomskog stručnog studija – izborna jedinica VII. te studenti izvanrednog studija – izborna jedinica VIII.) pristupaju izborima na sljedećim biračkim mjestima s obzirom na sastavnicu na kojoj studiraju:
1)      Studenti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu – biračko mjesto na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu
2)      Studenti Pravnog fakulteta, Tehničkog fakulteta, Medicinskog fakulteta, Fakulteta zdravstvenih studija, Pomorskog fakulteta i Ekonomskog fakulteta – biračko mjesto na Ekonomskom fakultetu
3)      Studenti Filozofskog fakulteta, Učiteljskog fakulteta, Građevinskog fakulteta, Akademije primijenjene umjetnosti, Odjela za fiziku, Odjela za matematiku, Odjela za biotehnologiju i Odjela za informatiku– biračko mjesto na Učiteljskom fakultetu
 
Biračka mjesta su otvorena u srijedu, 28. 11. 2018., od 8 do 20 sati.
 
Odluka Rektorice o raspisivanju ponovljenih izbora za 28. studeni 2018.,
ovdje.
 
Odluka Rektorice o dopuni Odluke o raspisivanju izbora i održavanju glasovanja 28. studenog 2018.,
ovdje.
 
Lista kandidata:
 
-       
Sveučilišna razina
Obavijest na mrežnim stranicama Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci, ovdje.
UPISI IZBORNIH PREDMETA

Upisi izbornih predmeta vršit će se osobnim dolaskom u Studentskoj službi prema rasporedu: 

- za 2. godinu diplomskih studija (svi smjerovi) i 1. godinu preddiplomskog studija - u ponedjeljak 12. studenoga 2018. od 11.00 do 14.00 sati
- za 2. i 3. godinu preddiplomskog studija - u srijedu 14. studenoga 2018. od 11.00 do 14.00 sati (prednost imaju studenti 3. godine zbog nastave)
- za 1. godinu diplomskih studija (svi smjerovi) - u petak 16. studenoga 2018. od 11.00 do 14.00 sati

Molimo da unaprijed pročitate sadržaje kolegija, izaberete po jedan iz svakog ponuđenog termina, te upišete izborne predmete prema uputama u rasporedu na web stranici Odjela.
Naknadne izmjene neće biti moguće.TEME ZAVRŠNIH I DIPLOMSKIH RADOVA

Molimo da studenti završnih godina izabrane teme prijave do 15. studenog 2018.

SUSRET REKTORICE SA STUDENTIMA

U četvrtak, 18. listopada s početkom u 12 sati u povodu početka nove akademske godine organizira se susret rektorice  prof. dr. sc. Snježane Prijić - Samaržija sa studentima Sveučilišta u Rijeci koje će se održati u dvorani Akvarij na Sveučilišnom Kampusu na Trsatu.
 
U prvom dijelu rektorica Prijić- Samaržija održat će kraće predavanje studentima koje će biti fokusirano na vrijednosti koje promiče Sveučilište u Rijeci, te ulozi studenata,  ali i o mnogim izazovima s kojima se trenutno susreće ukupno društvo, čiji su studenti posebno važan dio populacije.  
U drugome dijelu susreta u Akvariju vrijeme je rezervirano za razgovor rektorice Prijić Samaržija sa studentima.
Skupom koji se odvija u suorganizaciji Sveučilištau Rijeci i Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci moderirat će Pegi Pavletić, novoizabrana predsjednica SZSUR-a.
 
Sveučilište u Rijeci i Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci pozivaju sve zainteresirane studente da dođu u četvrtak u 12.00 sati u dvoranu Akvarij na Kampusu na ovaj događaj koji je pripremljen u povodu početka nove akademske godine.


Natječaj za demonstratore

Zainteresirani studenti koji bi željeli obnašati dužnost demonstratora trebaju se javiti na e-mail predmetnim profesorima ili kontaktima navedenim u popisu najkasnije do 5. listopada 2018. Popis predmeta i broj traženih demonstratora možete pogledati ovdje


PRIJEM STUDENATA 1. GODINE

Prijem i uvodno predavanje pročelnice Odjela za biotehnologiju za studente 1. godine preddiplomskog studija održati će se u ponedjeljak 1. listopada 2018. u 14.00 sati u predavaonici O-027 u prizemlju zgrade, nakon čega će uslijediti nastava iz kolegija Matematika s osnovama statistike.

Prezentacija uvodonog predavanjaLJETNA ŠKOLA SOBRi za studente 1. godine preddiplomskog studija

Poštovani studenti prve godine preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova,

pozivamo Vas da sudjelujete na projektu “Ljetna škola SOBRi”u period 26.-28. rujna 2018. godine na Odjelu za biotehnologiju, Ulica Radmile Matejčić 2, Rijeka.      
Ljetna škola SOBRi je znanstveno-edukacijski projekt s naglaskom produbljivanju znanja iz kemijskog računa i na praktičnoj nastavi iz područja biologije i kemije. Misija projekta je popuniti prazninu između teorijskog i praktičnog znanja koja nastaje u srednjim školama, a služi kao oblik uvodne nastave za studente prve godine. Aktivnosti projekta obuhvaćaju rješavanja zadataka iz područja kemijskog računanja, edukacije o radu u laboratoriju te demonstracije pokusa iz biologije i kemije. Za prijave i više informacija, molimo javiti se na:
ljetnaskolasobri@gmail.com.

Vidimo se,
Samardžija Bobana, voditeljica projekta.
Plan i program projekta “Ljetna škola SOBRi” 2018. godine

  Srijeda (26.09.) Četvrtak (27.09.) Petak (28.09.)
Predavanja 10:00-10:45 (O-268*) - -
Seminari 11:00-13:00 (O-268*) 14:00-17:00 (O-269*) 12:00-14:00 (O-268*)
Vježbe - 09:00-12:00 (Praktikum 1*) 09:00-12:00 (Praktikum 1*)
 
Molimo sudionike da na predavanje, seminare i vježbe pristupe sa slijedećim priborom: mala bilježnica i kemijska/obična olovka, kalkulator te kuta (obavezna samo na vježbama).
*Predavanja i seminari će se održati u predavonici 268 i 269 na drugom katu zgrade Sveučilišnih Odjela, a vježbe na drugom katu u Praktikumu 1.


Studentska služba - pauza

Obavještavamo Vas da je Studentska služba odjela zatvorena od 01. do 13. kolovoza 2018. radi korištenja godišnjeg odmora.


ANKETA UREDA ZA KARIJERE - VAŽNO!

Dragi studenti,
Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra započinje s provođenjem istraživanja
namijenjenog praćenju razvoja karijere studenata Sveučilišta u Rijeci. Ovo istraživanje Ured će
provoditi svake godine, a ciljna su skupina svi studenti završnih godina preddiplomskih i diplomskih
studija.
Sudjelovanje je dobrovoljno i u potpunosti anonimno, a ispunjavanje upitnika koji je
dostupan na sljedećoj
mrežnoj stranici traje tek nekoliko minuta!

Unaprijed zahvaljujemo na Vašem trudu i izdvojenom vremenu!
Za sva dodatna pitanja možete se javiti Nikoleti Zubić (nikoleta.zubic@uniri.hr; 051 584 757; 091 172 18 18) u Ured za karijere Sveučilišnog savjetovališnog centra.


PLANINARENJE NA SNJEŽNIK
 - ODGOĐENO!

Obavještavamo sve studente Odjela za biotehnologiju da se planira izlet na Snježnik (1505m) u subotu 09.06.2018. 
POLAZAK IZ RIJEKE    9 oo sati  
POVRATAK                 16 oo  sati
Participacija 20,00 kn za autobus.
Trajanje uspona cca 1,30 h
Osim uspona na Snježnik svim zainteresiranima bit će omogućeno bavljenje drugim rekreativnim sadržajima:
odbojka na pijesku, badminton, nogomet, rukomet, košarka, rukomet i boćanje.
Preporuka: Višeslojno se odjenuti, čvrsta obuća, ruksak- rezervna suha odjeća, tekućina.
Molimo sve zainteresirane da se jave najkasnije do 25.05.2018. radi organizacije prijevoza. Minimalni broj prijava 20 osoba.
Odlazak na planinarenje se priznaje kao 5 dolazaka na nastavu TZK-e
Prijava na mail:sergio.de051@gmail.com


PRESELJENJE STUDENTSKE SLUŽBE

Zbog preseljenja u zgradu odjela Studentska služba 16. siječnja 2018. neće raditi, s mogućnošću produljenja do potpunog preseljenja. Jedan studomat će ostati na Građevinskom fakultetu u funkciji, kako bi studenti mogli printati potvrde dok se drugi ne osposobe za pravilno funkcioniranje.

 

UPISI IZBORNIH KOLEGIJA

Upisi izbornih kolegija ove će se godine raditi putem studomata

Raspored biranja izbornih predmeta:
 
SRIJEDA 15.11.2017. od 9.00 – izborne biraju 3. godina preddiplomskog studija i 2. godina diplomskih studija
ČETVRTAK 16.11.2017. od 9.00  – izborne biraju 1. i 2. godina preddiplomskog i 1. godina diplomskih studija (studomat)

Molimo studente da prije odabira kolegija prouče izvedbene planove nastave, sadržaj kolegija, te izaberu kolegije u terminima koji se NE preklapaju, odnosno za 3. godinu preddiplomskog studija važno je da se nastava izbornog kolegija ne preklapa s terminom prakse!
Studenti koji upisuju Ljetnu školu, odnosno Završni rad mogu odabrati još jedan izborni predmet. Popis tema završnih i diplomskih radova u 2017./2018.


SISTEMATSKI PREGLED za studente 1. godine preddiplomskog studija


Studenti 1. godine preddiplomskog studija dužni su obaviti obvezni sistematski pregled,  prema rasporedu:
RASPORED SISTEMATSKOG PREGLEDA


ERASMUS

Ove jeseni smo domaćini dviju studentica koje su na naš Odjelu došle putem ERASMUS+ Traineership programa.  Studentice su Barbara Kurkowska i Katarzyna Sołdańska (vole nadimke Basia i Kasia). Basia i Kasia diplomirale su ove godine na Gdansk University of Technology u Poljskoj, a svoj trening provesti će u Laboratoriju za genetiku ponašanja od 1. listopada do 30. studenog.  Zaželite im dobrodošlicu ako ih vidite na hodniku ili u laboratoriju 213.


Poziv na konferenciju

Od petka 6.10. do nedjelje 8. 10. 2017. održava se na Kampusu važna konferencija 5th International Experimental Biology and Medicine Conference BIOLOGICAL CLOCKS: MECHANISMS AND APPLICATION  (vidjeti program na http://www.iebmc.org). Na konferenciji će sudjelovati 16 vodećih svjetskih eksperata, pozvanih predavača, iz područja biološkog sata.
Sudjelovanje na konferenciji je obavezno za studente svih diplomskih studija, a bit će dodatno vrednovano u dopunskoj ispravi o diplomi.


Natječaj za demonstratore

Zainteresirani studenti koji bi željeli obnašati dužnost demonstratora trebaju se javiti na e-mail predmetnim profesorima ili kontaktima navedenim u popisu najkasnije do 29. rujna 2017. Popis predmeta i broj traženih demonstratora možete pogledati ovdje.


PRIJEM STUDENATA 1. GODINE


Prijem i uvodno predavanje pročelnice Odjela za biotehnologiju za studente 1. godine preddiplomskog studija održati će se u ponedjeljak 2. listopada 2017. u 13.00 sati u predavaonici O-S31 u suterenu zgrade, nakon čega će uslijediti nastava iz kolegija Matematika s osnovama statistike. 

ZAŠTITA NA RADU - 1. godina preddiplomskog studija

Poštovani studenti, 
za sudjelovanje na vježbama u praktikumskoj nastavi OBAVEZNO je polaganje zaštite na radu. Studenti koji nemaju položenu zaštitu na radu neće moći pristupiti laboratorijskim vježbama iz pojedinih kolegija. 
Predavanje iz ZNR održati će se u srijedu 11. listopada 2017. u 14.45 (dvorana O-030), a polaganje ispita iz ZNR u četvrtak 19. listopada 2017. u 13.45 (dvorana O-030).
Istome su dužni pristupiti i prijelaznici s drugih fakulteta koji su upisali višu godinu, a nemaju položenu ZNR na Odjelu.
Kontakt: Darko Gumbarević, dipl. ing., darko.gumbarevic@uniri.hrLJETNA ŠKOLA KEMIJE SOBRi

Poštovani studenti prve godine preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanja lijekova,
Pozivamo Vas da nam se pridružite na projektu Ljetna škola kemije SOBRi koji će se održati u terminu 25. – 27. rujna 2017. godine. Raspored planiranih aktivnosti i detaljni izvedbeni plan nalaze se u prilogu. Molimo zainteresirane studente da se jave na slijedeći mail:
bobana.samardzija@gmail.com do 23. rujna 2017. godine.
Vidimo se,
Udruga studenata biotehnologije Sveučilišta u Rijeci (USBRi)
Raspored

Radno vrijeme Studentske službe tijekom srpnja i kolovoza

Godišnji odmor: od 22.07. do 20.08. (zgrada GF biti će zatvorena).
 
Napominjemo da će se upisi brucoša vršiti od 18. do 21. srpnja, pa molimo da o navedenom vodite računa kako bi se izbjegle gužve.
 
Upisi u više godine studija: od 28.08. do 28.09.2017.
Upisi u prvu godinu diplomskih studija: 2. i 3.10.2017. godine.
Nastava Opće toksikologije za 3. godinu preddiplomskog studija

 Nastava kolegija Opća toksikologija za 3. godinu preddiplomskog studija od 8. do 10. svibnja neće se održati. 

Objavljen je ERASMUS natječaj

za nastavno i nenastavno osoblje, te studente za mobilnost u akademskoj godini 2016./2017. u okviru programa Erasmus+ suradnja sa Sveučilištem Laval u Kanadi (University of Laval, Quebec, Canada). Više na stranici Odjela "Natječaji" 


Prezentacija ERASMUS+ programa

U petak 3. ožujka 2017. u 15h u predavaonici 0-030 će Ured za mobilnost Sveučilišta u Rijeci održati prezentaciju o Erasmus+ programu i otvorenom natječaju za zainteresirane studente i djelatnike Odjela za biotehnologiju.

Molimo SVE zainteresirane studente koji se namjeravaju prijaviti na Erasmus natječaj da OBAVEZNO prisustvuju ovoj prezentaciji. Tom prilikom će dobiti potrebne informacije, odgovore na pitanja, te razjasniti eventualne nedoumice u vezi prijave na natječaj i njegove realizacije.


Studentska služba - 17. siječnja 2017.

U utorak 17. siječnja 2017. Studentska služba neće raditi.


Studentska služba - 21. prosinca 2016.

U srijedu 21. prosinca 2016. Studentska služba će raditi od 10,00 do 12,00 sati.

 

UPISI IZBORNIH PREDMETA

Upisi i odabir izbornih predmeta vršiti će se u Studentskoj službi od 10.00 do 14.00 sati prema slijedećem rasporedu:
- u srijedu 30.11.  za studente 3. godine preddiplomskog studija i 2. godine diplomskog studija
- u četvrtak 1.12. za studente 2. godine preddiplomskog studija i 1. godine diplomskog studija
- u petak 2.12. za studente 1. godine preddiplomskog studija
Raspored održavanja kolegija i Izvedbene planove s opisom kolegija možete pronaći na mrežnim stranicama Odjela (Studiji - Preddilpomski studij/Diplomski studij). 
Studenti 3. godine preddiplomskog studija pri izboru moraju uzeti u obzir raspored održavanja prakse u JGL, te ne mogu izabrati izborni predmet u periodu kada su raspoređeni za praksu. Također, svi studenti moraju paziti da ne odaberu dva predmeta u istom terminu. 
Mole se studenti da odmah po unosu odabranih predmeta, koji će vršiti djelatnice Studentske službe, putem studomata u predvorju provjere unos i djelatnicama prijave eventualne greške.
     

RASPORED STUDENATA PO GRUPAMA ZA PRAKSU U JGL
 

Raspored održavanja prakse za studente 3. godine preddiplomskog studija u Jadran Galenskom Laboratoriju možete pogledati ovdjeTEME DIPLOMSKIH RADOVA 2016/2017.

TEME ZAVRŠNIH RADOVA 2016/2017.

AZVO - ANKETA


Agencija za znanost i visoko obrazovanje provodi istraživanje određenih aspekata studentskoga iskustva u generaciji studenata upisanih ak. god. 2012./2013. na preddiplomske i integrirane studijske programe. Ciljevi su ovoga istraživanja utvrditi stupanj općeg zadovoljstva studiranjem, percepciju pojedinih aspekata studiranja te dobiti uvid u očekivanja od studija i visokog učilišta. U svrhu uspješne provedbe istraživanja, molimo Vas da ispunite upitnik koji ste primili elektroničkom poštom.
Ako ste student upisan ak. god. 2012./2103. i niste dobili anketni upitnik, a željeli biste sudjelovati u istraživanju, molimo Vas da se javite Središnjem prijavnom uredu AZVO-a na adresu elektroničke pošte spu@azvo.hr ili na broj telefona 01/6274-844.
 

Studentska služba - 31. listopada 2016.


Dana 31. listopada 2016. Studentska služba neće biti otvorena za prijem studenata, obzirom da će zgrada Građevinskog fakulteta biti zatvorena.
 

SISTEMATSKI PREGLED za studente 1. godine preddiplomskog studija

Studenti 1. godine preddiplomskog studija dužni su obaviti obvezni sistematski pregled,  prema rasporedu:
RASPORED SISTEMATSKOG PREGLEDAGrupa za prevladavanje straha od javnog nastupa

Psihološko savjetovalište SSC-a organizira besplatni grupni tretman s ciljem poučavanja studenata kako prevladati strah od javnog izlaganja.
Grupa će se sastajati jednom tjedno u trajanju od 2 sata u prostorijama SSC-a (Kampus na Trsatu). Prvi susret planira se za početak studenoga, a termin održavanja će se definirati na temelju rasporeda članova grupe.
Ako izbjegavate izlaganje seminara i održavanje prezentacija pred kolegama ili ih odradite, ali uz teške muke, ovo je grupa za vas. Pošaljite ime i prezime, studij i godinu studija te broj telefona na e-mail adresu ssc@ssc.uniri.hr ili nazovite 051/265-841. Broj mjesta je ograničen, a prijave su otvorene do 28. listopada 2016.
Za sve dodatne informacije nazovite ili pošaljite e-mail!

Međunarodni filmski festival - STIFF

U organizaciji Filmaktiva i Studentskog kulturnog centra (SKC), a uz pomoć brojnih studentica volonterki, Međunarodni studentski filmski festival - STIFF će se, pod motom Rethinking reality / Promišljajući stvarnost, treću godinu zaredom održati u Art-kinu Croatia u Rijeci, od 13. do 15. listopada 2016. Ulaz na sve projekcije STIFF festivala je besplatan. Program možete pogledati ovdje.


Simpozij studenata kemičara

Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva organizira treći Simpozij studenata kemičara (SiSK) pod pokroviteljstvom Hrvatskog kemijskog društva i Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Simpozij će se održati22. listopada 2016. na Kemijskom odsjeku PMF-a u Zagrebu. Pozvani su svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija koje zanima znanstveni rad na području kemije. Za više informacija i prijavu na skup posjetite službenu stranicu SiSK-aOBAVIJEST O RADU STUDENTSKE SLUŽBE

Zgrada Građevinskog fakulteta otvorena je samo u ponedjeljak 25. srpnja od 10-14h zbog studenata koji moraju nešto još preuzeti ili obaviti u Studentskoj službi. Nakon toga zgrada se zatvara, a Studentska služba ponovno započinje s radom 22. kolovoza 2016.Kamp za brucoše

Dragi brucoši, Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i ove vas godine poziva na Kamp za brucoše!
Vrijeme održavanja: 30. rujna 2016. g. do 2. listopada 2016. g.
Cijena: 300,00 kn (puni pansion, prijevoz, promo materijali) – plativo u dvije rate
Kamp je osmišljen kao edukativno druženje svih studenata prve godine na Sveučilištu u Rijeci, a vi možete biti dio ovog našeg zajedničkog projekta. Kako bi ti prilagodba na studentski život bila što lakša pozivamo te na Kamp za brucoše – RIBROO, na kojemu ćeš kroz druženje sa studentima viših godina studija svoga fakulteta imati priliku saznati sve što ti treba da uspješno kreneš u svijet studiranja!
 
Više informacija o kampu se može saznati na www.ribroo.sz-ri.com.
 
Vaš Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci!


E-identiteti

Sukladno članku 29. Pravilnika o ustroju Autentikacijske i autorizacijske infrastrukture znanosti i visokog obrazovanja u Republici Hrvatskoj - AAI@EduHr osobama koje su izgubile status studenta (završetkom studija ili iz drugih razloga) u srijedu 6. srpnja 2016. bit će izbrisani elektronički identiteti.
Time će takvi studenti izgubiti pristup svim uslugama kojima su tijekom studija pristupali AAI@EduHr korisničkim podacima.
Preporuka je onima koji više nisu u statusu studenta da sačuvaju važne mailove,  s obzirom na to da će im nakon 6. srpnja biti onemogućen pristup Mailboxu.Otvorene prijave za volontiranje na studentskom filmskom festivalu :: STIFF-

 
Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci objavio je poziv za volontiranje na Međunarodnom studentskom filmskom festivalu (STIFF-u). Molimo da poziv objavite i/ili proslijedite.
 
SKC traži kreativne, poduzetne i vrijedne studentice i studente koji će postati dio tima STIFF festivala. Riječ je o trećem izdanju Međunarodnog studentskog filmskog festivala koji se od 13.-15. listopada 2016. odvija u Rijeci.
Otvorene su volonterske pozicije za prevođenje, žiri, web administraciju, fotografiranje te organizaciju gostiju festivala. Detaljniji opis poslova, kao i prijavnica dostupni su na službenoj stranici. Prijave su moguće do 8. srpnja 2016. na skc@uniri.hr.
 
STIFF organiziraju SKC i udruga Filmaktiv.
 
www.stiff.uniri.hr
FB STIFF
Office 365 za studente

Od ponedjeljka 4. srpnja 2016. zatvaramo pristup studentima na sustav elektroničke pošte koji se nalazi na adresi posta.uniri.hr i na web verziju istog sustava https://mail.uniri.hr/ . Kao što je najavljeno u prethodnom E-mailu sustav je bio dostupan duže od predviđenih 6 mjeseci. Molimo sve studente da do 4. srpnja 2016. godine arhiviraju svoje E-mail poruke ukoliko to smatraju važnim.
 
Svim studentima Sveučilišta u Rijeci od vikenda 12./13. prosinca 2016. godine prebačen je poštanski sandučić na mail sustav Office 365.
Upute za korištenje nalaze se na adresi:
http://sic.uniri.hr/files/Dokumenti/Upute/UputaOffice365_studenti_1_1.pdf
 
Pristup studentima omogućen je na stranici :  https://portal.office.com . Prijava se vrši pomoću @student.uniri.hr korisničkog računa.
 
U slučaju da se korisnik ne može logirati dat je popis najčešćih problema:
·         Korisnik se pokušava prijaviti s @ uniri.hr korisničkim računom, prijava se odrađuje pomoću @ student.uniri.hr
·         Ukoliko se korisnik prijavljuje sa ispravnim korisničkim imenom potrebno je:
o   Ulogirati se na https://www.uniri.hr/ldap/user/  i promijeniti svoju korisničku lozinku. Taj postupak će ponovno odraditi sinkronizaciju vašeg elektroničkog identiteta. Sinkronizacija se odvija svakih 3 do 4 sata. Potrebno pričekati to vrijeme i ponovno probati.
o   Ukoliko se ne uspijete ulogirati na danu adresu, onda postoji problem sa vašim AAI korisničkim računom. Obratite AAI koordinatoru na vašoj ustanovi. (popis AAI koordinatora: http://www.aaiedu.hr/aai_status.php?realm=uniri.hr )
 
Česta pitanja odgovorena su i na stranicihttp://sic.uniri.hr/faq.html?faqid=55 .
 
Za sva dodatna pitanja možete se obratiti putem elektroničke pošte na e-mail adresu:sic@uniri.hr .
 
I jedna dodatna informacija, ponovno je omogućen sustav za preuzimanje Microsoft razvojnih alata na web adresi: https://rad.uniri.hr/ . Sveučilište u Rijeci je ponovno nakon niza problema s obnovom licence omogućilo svojim studentima i djelatnicimapristup DreamSpark programu. DreamSpark je Microsoftov program koji studentima iprofesorima nudi besplatan softver (dizajnerske i razvojne alate) kako bi mogli stjecati nova znanja i vještine.


Erasmus sastanak
 
U utorak 7. lipnja 2016. u 16h u predavaonici 0-030 održat će se sastanak svih Erasmus studenata Odjela za biotehnologiju s članovima Erasmus povjerenstva Odjela, te pročelnicom Odjela prof. Radojčić Badovinac.
 
Na sastanku će se riješiti nedoumice oko postupka i načina planiranja odlaska u inozemstvo, ispunjavanja dokumenata vezanih za mobilnost, priznavanja ECTS bodova i drugo.
 
Najljepše molimo SVE ERASMUS STUDENTE ODJELA ZA BIOTEHNOLOGIJU KOJI U AKADEMSKOJ GODINI 2016/2017. ODLAZE NA STRUČNU PRAKSU ILI STUDIJSKI BORAVAK U INOZEMSTVO da obavezno prisustvuju sastanku.


Guest lecture

Gostujuća profesorica Magdalena Biesaga u sklopu Erasmus programa održati će predavanja u periodu 2.5.-6.5.2016.

2.5.2016., prostorija 268, 13-14.30
Phytoestrogens and sterols

3.5.2016., prostorija 268, 13-14.30
Vitamins -determination by HPLC

4.5.2016., prostorija 268, 13-14.30
3. Analitical methods for determination of antioxidant capacity of food
samples

5.5.2016., prostorija 268, 12-13.30
4. Polyphenols

6.5.2016, prostorija 269, 13-14.30.
5. Stability of polyphenols during extraction
Izložba IMAGINARY – čarobna matematika
 

Odjel za matematiku Sveučilišta u Rijeci u suradnji s institutom Mathematisches Forschungsinstitut Oberwolfach organizira izložbu naslova Imaginary – čarobna matematika koja će se održavati u razdoblju od 19. travnja do 03. lipnja 2016. g. na Odjelu za matematiku na Kampusu Trsat, Radmile Matejčić 2, Rijeka. Pozivamo sve članove Društva na treći kat (ispred dvorane O-335) Odjela za matematiku na vođenu izložbu radova izrađenih u programu SURFER u četvrtak, 28. travnja 2016.g., s početkom u 18.30h.Studentska služba

U ponedjeljak, 18.04.2016., Studentska služba Sveučilišnih Odjela neće raditi za studente radi održavanja edukacije Libusofta. 

 

Objava natječaja za stipendiranje studenata

Pliva je objavila natječaj za stipendiranje studenata, Više informacija možete naći ovdje.
Dodatne upute o prijavi možete pogledati ovdje.


Motivation up


U petak 18. ožujka 2016. u 17.00 sati u predavaonici O-030 održati će se radionica "Motivation Up" za sve studente Odjela za biotehnologiju. "Motivation Up" radionica će omogućiti svakom studentu priliku da shvati svoj puni potencijal, postavi osobne ciljeve, pronađe načine motivacije te kreira disciplinu temeljenu na odgovarajućim navikama. Studenti će saznati kako doći do željenog rezultata čvrstim nastojanjima, te naposljetku kada nešto postignu kako da to samoreflektiraju na cijeli proces pritom pokušavajući inspirirati druge svojim primjerom. Također, radionica će ponudit studentima izvore preko kojih mogu saznati za prilike kako iskoristiti znanje dobiveno na fakultetu u praksi pri čemu ćemo fokus staviti i na način kako se studenti trebaju koristiti alatima poput LinkedIna.
 


Uplata školarine

Podsjetnik za studente :  druga rata participacije mora se uplatiti do 1.03.2016. 
Poziv na broj je svima: OIB -1


Erasmus Info dan


Sveučilište u Rijeci će 01. ožujka raspisati nove natječaje za dodjelu stipendija studentima za studijski boravak (natječaj za stručnu praksu je raspisan 1. veljače 2016.) i nastavnom / nenastavnom osoblju u okviru Erasmus programa za akademsku godinu 2016./2017. Natječaj će se zaključiti 04. travnja 2016. za studente i 20. travnja 2016. za osoblje.
 
Ured za mobilnost/Erasmus Sveučilišta u Rijeci organizirat će informativni dan o Erasmus programu i otvorenom natječaju na Sveučilišnim Odjelima 2.
ožujka u 12 sati. Zamišljeno je da predstavnici Ureda na sastavnici provedu
1-2 sata na Erasmus info-štandu kako bi se pružila prilika svim zainteresiranim studentima i osoblju da osobno dobiju odgovore na svoje upite vezane uz Erasmus razmjenu.
 
Također, Ured za mobilnost/Erasmus će na Građevinskom fakultetu (dvorana 033), održati prezentaciju o otvorenom natječaju 15. ožujka 2015. u 13.00 sati. Prezentacija je namijenjena svim zainteresiranim studentima i članovima osoblja Sveučilišta.Svečane promocije prvostupnika i magistara biotehnologije


Svečana promocija studenata završenoga preddiplomskog studija Odjela za biotehnologiju održat će se u srijedu, 16. ožujka 2016. godine u 11,00 sati u dvorani O-030 u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela na kampusu, Radmile Matejčić 2. Molimo Vas da na svečanu promociju dođete najkasnije do 10,20 sati kako bi smo imali dovoljno vremena za pripremu. Nakon primitka diplome potpisati ćete se u knjigu završetka preddiplomskih studija.

Svečana promocija studenata završenoga diplomskog studija Odjela za biotehnologiju održat će se u srijedu, 16. ožujka 2016. godine u 13,00 sati u dvorani O-030 u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela na kampusu, Radmile Matejčić 2. Molimo Vas da na svečanu promociju dođete najkasnije do 12,20 sati kako bi smo imali dovoljno vremena za pripremu. Nakon primitka diplome potpisati ćete se u knjigu završetka diplomskih studija.
 
Iznos za svečanu promociju i tiskanje diplome od 200,00 kn molimo da uplatite račun Odjela za biotehnologiju: HR98 23600001400486934 (poziv na broj: OIB-3), te potvrdu o izvršenoj uplati dostavite Studentskoj službi Sveučilišnih odjela osobno ili putem e-maila na adresu: dmestrovic@uniri.hr, ana.marcelja@uniri.hr ili karmen.culjat@inf.uniri.hr, uz podatak da li ćete prisustvovati svečanoj promociji, najkasnije do 9. ožujka 2016. godine.
 
Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati svečanoj promociji, molimo Vas da nakon 21. ožujka 2016. godine osobno podignete Vašu diplomu u Studentskoj službi Sveučilišnih odjela.


 

Provjera statusa studentskih organizacija

 

U skladu s člankom 11. Pravilnika o vođenju studentskih udruga i drugih studentskih organizacija, od 8. srpnja 2008. g., Sveučilište je dužno jednom godišnje provjeravati status registriranih studentskih organizacija studenata, a zastupnik studentske organizacije dužan je dati istinite i cjelovite podatke o udruzi.
Molimo Vas da prijavite Sveučilištu u Rijeci svaku promjenu podataka u odnosu na dostavljeno Rješenje o upisu studentske organizacije u Registar studentskih organizacija. Promjene se odnose na promjenu statuta udruge, promjene naziva udruge, promjena adrese sjedišta, promjena osobe ovlaštene za zastupanje ili prestanak postojanja studentske organizacije.
U slučaju ne ispunjenja obrasca - Izjava o nepromijenjenom statusu, odnosno prijavi promjene, udruga neće moći ostvariti sredstva na javnom Natječaju Studentskog zbora Sveučilišta u Rijeci za financiranje studentskih programa u 2016. g.
Potrebne obrasce i dopis rektora možete preuzeti ovdje:
Prijava izbornih kolegija


Prijava izbornih kolegija ove će se godine raditi putem studomata za 2. i 3. godinu preddiplomskog studija i 2. godinu diplomskih studija.
1. godina preddiplomskog i diplomskih studija birati će izborneu Studentskoj službi.
 
Raspored biranja izbornih predmeta:
 
Utorak 26.1.2016. – izborne bira 3. godina preddiplomskog studija (studomat)
Srijeda 27.1.2016.  – izborne bira 2. godina preddiplomskog i svih smjerova diplomskih studija (studomat)
Četvrtak 28.1.2016. – izborne bira 1. godina preddiplomskog i svih smjerova diplomskih studija (u Studentskoj službi)RASPORED STUDENATA PO GRUPAMA ZA PRAKSU U JGL
 

Raspored održavanja prakse za studente 3. godine preddiplomskog studija u Jadran Galenskom Laboratoriju možete pogledati ovdje


 

Prijave u karnevalsku grupu Kampus


    Drugu godinu zaredom studenti fakulteta lociranih na Sveučilišnom kampusu (Filozofski, Građevinski i Učiteljski fakultet, Akademija za primijenjenu umjetnost te Sveučilišni odjeli) se okupljaju u jedinstvenu karnevalsku grupu. Inicijatori i voditelji grupe dolaze iz Udruge studenata biotehnologije, www.usbri.uniri.hr/<http://www.usbri.uniri.hr/>. Prijave su otvorene i traju još svega nekoliko dana. Tematika grupe Kampus je obitelj Kremenko (eng. The Flintstones), a uz velik broj studenata u karnevalskoj povorci 7. veljače očekuju se i prigodno uređena alegorijska kola.
Prijavnica i više informacija na adresi:

<http://www.usbri.uniri.hr/prijavnica-za-karneval-2016/>
 

TEME MAGISTARSKIH RADOVA 2015-2016.

Raspored održavanja konzultacija za studente

 

Natječaji za stipendije

Sveučilište u Rijeci objavljuje četiri natječaja za dodjelu stipendija redovitim studenticama i studentima preddiplomskih sveučilišnih, integriranih, preddiplomskih stručnih, diplomskih sveučilišnih i specijalističkih diplomskih stručnih studija Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2015./2016.

Online prijavu na natječaj za stipendije, upotpunjenu kompletnom dokumentacijom, studentice i studenti obvezni su obaviti najkasnije do 7. prosinca 2015. do 15.00 sati putem sveučilišnog intraneta - SharePoint portala.

Detaljne informacije o natječaju možete pronaći
 ovdje.Zastita na radu

U srijedu 4. studenog 2015. od 16.00 do 18.00 sati održat će se predavanje o zaštiti na radu za sve studente 1. godine preddiplomskog studija. 

Prisustvo i polaganje je OBAVEZNO za sve studente, kako bi mogli pristupiti nastavi koja se odvija u laboratorijima. Promjena termina sistematskih pregleda

Novi raspored sistematskih pregleda za studente 1. godine preddiplomskog studija možete vidjeti ovdje.


E-indexi

E-indexi su stigli i mogu se preuzeti u Studentskoj službi. 


Promjena termina početka radionice za brucoše iz kemijskog računa i uvoda u rad u laboratoriju 

Novi termin početka radionice je 28.9.2015. od 9-11.30, predavaona 029, Radmile Matejčić 2.Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

Raspored izvođenja radionice za brucoše iz kemijskog računa i uvoda u rad u laboratoriju 2015. za brucoše možete pogledati ovdje.

Molimo sve zainteresirane studente da prijave šalju na: jkosanovic@uniri.hr najkasnije do 23. rujna 2015. 

 

Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

U ponedjeljak  5. listopada 2015. započinje akademska godina 2015./2016. preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova.

Pozivaju se svi studenti 1. godine da dođu u veliku dvoranu u prizemlju zgrade (O-030) Odjela za biotehnologiju, Radmile Matejčić 2, u ponedjeljak 5.10.2015. u 15.00 sati, gdje će im se obratiti pročelnica prof.dr.sc Anđelka Radojčić - Badovinac, te nakon toga slijedi predavanje kolegija Matematika s osnovama statistike koje započinje u 16.00 sati prema rasporedu .


Primatijada


Studenti i djelatnici našega Odjela sudjeluju i ove godine zajedno s ostalim sveučilišnim odjelima na znanstveno-sportskoj manifestaciji Primatijadi koja okuplja studente prirodoslovno-matematičkih studija cijele Hrvatske.
Očekuje se 450 studenata koji će bit uključeni u brojne znanstvene aktivnost i sportske turnire tijekom 5 dana manifestacije (6.-10. svibanj) u Poreču.

Prijave od 15. ožujka.
 

Više informacija na http://www.primatijada.info/, https://www.facebook.com/PrimatijadaHrvatska?fref=ts ili kod koordinatora Primatijade: Ivan Labik, ilabik@uniri.hr i Marina Ožbolt, mozbolt@uniri.hrPrijave u karnevalsku grupu Kampus

Pozivamo Vas da se priključite studentskoj karnevalskoj grupi Kampus.
Dovodimo vruće havajsko ljeto na Korzo u velikoj povorci 15.veljače!
Prijave traju do 14. siječnja. Više na linku:
http://www.usbri.uniri.hr/portfolio/4405/Natječaj

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je u petak, 28. studenoga 2014. godine Natječaj za dodjeljivanje minimalno 5.000 državnih stipendija (sukladno osiguranim sredstvima u Državnome proračunu) redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj i studentima s invaliditetom poslijediplomskih sveučilišnih studija za 2015. godinu.

Rok za prijavu na natječaj je do 23.  prosinca 2014. godine.

Više o natječaju saznajte ovdje.


Popis tema magistarskih radova 2014./2015.

Obzirom da se popis tema magistarskih radova kontinuirano dopunjava i mijenja, molimo zainteresirane studente da prate promjene i nadopune tema.
Studenti koji još nisu odabrali temu magistarskog rada mogu izabrati temu s popisa pored koje nije naznačeno ime studenta. Teme s naznačenim imenom studenta su već odabrane i prijavljene. 
Krajnji rok za predaju prijava tema magistarskih radova za studente je 21. studeni 2014.

Nastava Tjelesnog odgoja

Raspored održavanja nastave Tjelesnog odgoja za 11. i 12. mjesec 2014. - FITNESS.
Više o natječaju saznajte ovdje.
1. godina
10.11. - 12 30 -13 30 h 1 grupa
              13 30 - 14 30 h 2 grupa
17.11. - 12 30- 13 30 h  2 grupa
              14 00 - 15 00 h 1 grupa
27.11.   12 30 - 13 30 h  1 grupa
              13 30 - 14 30 h  2 grupa
05.12.  13 30- 14 30 h 1 grupa
              14 30 - 15 30 h  2 grupa
08.12.   12 30 - 13 30 h  1 grupa
              13 30 - 14 30 h  2 grupa
 
2. godina
06.11.  14 00 - 15 00 h  1 grupa
             15 00 - 16 00 h  2 grupa
13.11.  12 00- 13 00 h   1 grupa
             13 00 - 14 00 h  2 grupa
 20.11.  12 00 - 13 00h  1 grupa
              13 00 - 14 00 h 2 grupa
 27.11.  09 00- 10 00 h  1 grupa
              10 00  11 00 h  2 grupa
 05.12.  11 30 - 12 30 h  1 grupa
              12 30 - 13 30 h  2 grupa
 11.12.  11 00- 12 oo h  1 grupa
              12 00 - 13 00 h 2 grupaZaštita na radu

Predavanje ZAŠTITE NA RADU održati će se u utorak 11.11.2014. u 15.15, u predavaonici O-030.
Položeni ispit zaštite na radu je OBAVEZAN za sve studente, i uvjet pohađanja nastave u praktikumima i laboratorijima.


Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

Prema Programu zdravstvene zaštite studenta svi studenti 1. godine dužni su obaviti sistematski pregled. Raspored sistematskih pregleda možete pogledati ovdjeObavijest studentima druge godine diplomskog studija
 
Laboratorij za hematopoezu traži motiviranog studenta/studenticu druge godine diplomskog studija za izradu MAGISTARSKOG RADA pod nazivom:

Kloniranje i ekspresija fosfatidilinozitol 3-monofosfat-vežućih domena u primarnim megakariocitima


Eksperimentalni rad uključivat će tehnike molekularne i stanične biologije (kloniranje, retroviralni vektorski sustav, stanična ekspresija kloniranih domena, stanična kultura uključujući stanične linije i pripremu primarnih stanica iz mišje koštane srži, Western blot i imunofluorescenciju). Zainteresirane kandidate molimo da se za daljnje informacije jave doc. dr. sc. Antoniji Jurak Begonja (ajbegonja@biotech.uniri.hr).

UPISI IZBORNIH PREDMETA - studenti diplomskih studija

Upisi izbornih predmeta za sve smjerove godine i smjerove diplomskih studija obaviti će se u srijedu 29. listopada 2014. u sali za sastanke O-207:

- za 2. godinu diplomskih studija od 9.30 do 10.30
- za 1. godinu diplomskih studija od 10.30 do 11.30

Molimo studente da se odazovu SVI i OSOBNO (nije moguće upisivati kolege), te da obavezno kod kuće pregledaju rasporede održavanja nastave i silabuse, te shodno tome odaberu predmete koji se NE održavaju u istom terminu.


RASPORED STUDENATA PO GRUPAMA ZA PRAKSU U JGL

Raspored održavanja prakse za studente 3. godine preddiplomskog studija u Jadran Galenskom Laboratoriju možete pogledati ovdje
 

UPISI IZBORNIH PREDMETA - studenti preddiplomskog studija

Upisi izbornih predmeta za sve 3 godine preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova obaviti će se u ponedjeljak 20. listopada 2014. od 12.00 do 13.00 sati:
Predavaonica O-269 - studenti 1. godine
Predavaonica O-268 - studenti 2. i 3. godina

Molimo studente da se odazovu SVI i OSOBNO (nije moguće upisivati kolege), te da obavezno kod kuće pregledaju rasporede održavanja nastave i silabuse, te shodno tome odaberu predmete koji se NE održavaju u istom terminu.

Obavijest studentima

Od utorka, 14.10.2014. u HNK I.pl.Zajca kreće upis novih pretplatnika/studenata, koji žele osigurati svoje stalno mjesto u gledalištu. Upis pretplate traje do 31.listopada 2014.
Više informacija možete saznati ovdje.


Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

U ponedjeljak  29. rujna 2014. započinje akademska godina 2014./2015. preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova.

Pozivaju se svi studenti 1. godine da dođu u veliku dvoranu u prizemlju zgrade (O-027) Odjela za matematiku, Radmile Matejčić 2, u ponedjeljak 29.9.2014. u 8.00 sati, gdje će im se obratiti prof.dr.sc Anđelka Radojčić - Badovinac, zamjenica pročelnika, te nakon toga slijedi predavanje kolegija Matematika s osnovama statistike koje započinje u 10.00 sati prema rasporedu .
 

Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

Raspored izvođenja radionica za brucoše iz kemijskog računa i uvoda u rad u laboratoriju možete pogledati ovdjeNeurokemija

Obavještavaju se studenti da će se prvo predavanje kolegija "Neurokemija" održati u ponedjeljak, 9. lipnja s početkom u 13:00 sati u predavaonici 030.IRL 101/ IRL 102 predavanja

Predavanje prof. Radana Spaventia održat će se u četvrtak, 06.02. u učionici 286 od 11 do 14,30. Predavanje od prof. Eraković održat će se u subotu, 08.02., u dvorani 030 od 9 do 13 sati.Klinička farmakologija

Nastava iz predmeta Klinička farmakologija počinje 19.11.2013. u 8.00 sati u predavaoni O-268.


Organska kemija

Nastava kolegija Organske kemije (BIL 201) će započeti 25. studenog 2013. u seminarskoj učionici Odjela za biotehnologiju O-268 u 13 sati za sve studente 2. godine preddiplomskog studija "Biotehnologija i istraživanje lijekova" koji su upisali navedeni kolegij. 
Obavijest studentima druge godine diplomskog studija

Laboratorij za sistemsku biomedicinu i genomiku objavljuje 2 slobodna mjesta za izradu magistarskih radova na sljedeće teme:

1.) Promjene u ekspresiji ukupnih proteina u tumorskim staničnim linijama HCT116  i SW620 nakon farmakološke inhibicije sfingozin kinaze,
2.) Utjecaj farmakološke inhibicije sfingozin kinaze na rast i preživljavanje tumorskih staničnih linija čovjeka u uvjetima in vitro.

Za daljnje informacije molim javiti se dr. Mireli Sedić (msedic@biotech.uniri.hr).Tečaj i ispit iz zaštite na radu za studente

Tečaj i ispit iz zaštite na radu bit će održan u prostoriji O-030 (zgrada Odjela na kampusu) 4. listopada 2013. u 12:00. Svi studenti 1. godine pozvani su pohađati ovaj tečaj te položiti ispit, bez kojeg neće moći pohađati praktikumsku nastavu. Tečaj i ispit su također obvezni i za studentesvih ostalih godina i smjerova, ukoliko do sad nisu pohađali tečaj i/ili položili ispit iz zaštite na radu. Skrećemo pažnju da je ovaj ispit također uvjet za izvedbu studentske prakse u vanjskim laboratorijima.

Doc.dr.sc. Duško Čakara, povjerenik za zaštitu na radu OB


Upisi i Studomat

Studenti koji upisuju višu godinu preddiplomskog i diplomskog studija obavezni su prije dolaska u Studentsku službu na upis evidentirati na Studomatu svoje osobne podatke, što je moguće učiniti sa bilo kojeg računala.

Ukoliko student ne ažurira sve tražene podatke, upis mu neće biti obavljen u cijelosti i neće moći dobiti potvrde.

 

Obavijest o početku izbornog kolegija Virologija

Predavanja iz izbornog kolegija Virologija (EBIL133) za studente treće godine preddiplomskog studija "Biotehnologija i istraživanje lijekova" će započeti 26.6.2013. u 9:00 sati u predavaonici O-268 Odjela za biotehnologiju. Mole se studenti koji uspisali kolegij da kontaktiraju doc.dr. Igora Juraka (igor.jurak@biotech.uniri.hr) najkasnije do 21.06.2013. radi dogovora o seminarskim radovima. Studentima koji nisu u mogućnosti javiti se do navedenog datuma, seminarski rad ce biti dodjeljen tjekom prvog tjedna predavanja.


Obavijest studentima III. godine preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova

Predavanja iz predmeta Osnove molekularne medicine započinju u ponedjeljak u 12:15 u predavaoni 030 u zgradi Odjela. Početni test održat će se 19.02.2013. u 8:30 u dvorani 030. Pitanja u testu odnose se sadržaje Molekularne i stanične biologije: građa stanice, biološka dogma, građa DNA, RNA, osnovni molekularni mehanizmi, replikacija, transkripcija, translacija.
 

Obavijest o ispitu studentima diplomskog studija

Drugi ispitni rok iz kolegija Razvoj i registracija lijeka održat će se u četvrtak 31.01. u 9 sati u predavaoni 268 na 2. katu.


Obavijest diplomantima


Studenti koji su diplomirali dužni su izvršiti uplatu u iznosu 200,00 kn za tiskanje svjedodžbe na žiro-račun Odjela za biotehnologiju: 2360000-1400486934 (model: poziv na broj: OIB-3), te uplatnicu donijeti  u Službu za studentske poslove, i to najkasnije do 21. siječnja 2013. godine.Obavijest o ispitu studentima diplomskog studija

Prvi rok
završnog ispita Razvoj i registracija lijeka je u petak 11.01.13 u 15 sati  u velikoj predavaonici uz uvjet: prikupljeno ukupno 26 bodova za vrijeme nastave.
Obavijest studentima 1. i 2. godine preddiplomskog studija

Sastanak i dogovor oko nastave TJELESNOG ODGOJA za 1. i 2. godinu preddiplomskog studija bit će održan dana 18.siječnja 2013. u velikoj dvorani  030 u prizemlju zgrade od 12-13 sati. Mole se svi studenti da prisustvuju.Ispit zaštite na radu - 1. godina preddiplomskog studija

Poštovani studenti,
 
ispit iz Zaštite na radu za studente 1. godine preddiplomskog studija biti će održan 13.11.2012. u 15.00 sati u dvorani O-030 u prizemlju. Svi studenti koji su odslušali predavanje dužni su pristupiti ispitu, uprotivnom neće biti u mogućnosti pristupiti vježbama u laboratorijima. Studenti koji nisu odslušali predavanje biti će naknadno obavješteni o dopunskom terminu. 
Poziv studentima 1. godine preddiplomskog studija

Poštovani studenti,

pozivate se da u srijedu 07.11.2012. prisustvujete predavanju ZAŠTITE NA RADU u dvorani O-030 od  12.00 do 15.00 sati. 
Izborni predmeti diplomskog studija

Pozivaju se studenti diplomskih studijaBiotehnologija u medicini i Istraživanje i razvoj lijekova da se prijave u uredu Odjela za biotehnologiju, do 31.10.2012. za izborne kolegije:

1. prof.dr.sc. J. Peter-Katalinić : Instrumentalno - analitičke metode u biotehnologiji
2. doc. dr. sc. R. Andretić Waldowski : Drosophila kao model organizam u neuroznanosti

Nastava započinje 19.11.2012. prema rasporedu u seminarskim dvoranama Odjela za biotehnologiju (O-268 i O-269) 
Obavijest o ispitu studentima diplomskog studija
 
Završni ispit kolegija Prirodni spojevi i njihova upotreba u farmakologiji održati će se :

pismeni ispit  - 29. listopada 2012. u 9.00 sati, predavaona O-030 u prizemlju
usmeni ispit  - 30. listopada 2012. u 12.00 sati, predavaona O-268 na 2. katu
Obavijest studentima diplomskih studija

Nastava kolegija Metode u DNA tehnologijama započet će 25.10.2012. od 8.00 do 15.00 sati, u predavaoni O-030 u prizemlju. Detaljan plan nastave biti će objavljen na stranici Odjela u rasporedu predavanja i popisu predmeta. 
Važna obavijest studentima 1. godine preddilpomskog studija

U ponedjeljak  01.10.2012. započinje akademska godina 2012./2013. preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova.

Pozivaju se svi studenti 1. godine da dođu u veliku dvoranu u prizemlju zgrade (O-030) Odjela za biotehnologiju, Radmile Matejčić 2, u ponedjeljak 01.10.2012. u 12.00 sati, gdje će im se obratiti prof.dr.sc Anđelka Radojčić - Badovinac, zamjenica pročelnika, te nakon toga slijedi predavanje kolegija Matematika s osnovama statistike koje započinje u 13.00 sati prema rasporedu .


 


Obavijest studentima 1. godine preddiplomskog studija

Svim studentima 1. godine preddiplomskog studija stigle su smart-x kartice, koje će im biti podijeljene u u Studentskoj službi Sveučilišnih odjela, u utorak 02.10.2012. u 10 sati. Mole se studenti da odmah nakon predavanja otiđu u Studentsku službu, gdje će biti prozivani, te potpisati preuzimanje  kartica. 
Predavanja za 2. i 3. godinu preddiplomskog studija

Predavanja za 2. i 3. godinu preddiplomskog studija Biotehnologija i istraživanje lijekova, prema rasporedu započinju u ponedjeljak 01.10.2012..
Medicinska mikrobiologija  započeti će u 14.00 sati , a Imunologija u 9.00 sati. Predavanja će se održati u prizemlju zgrade Odjela za biotehnologiju, Radmile Matejčić 2, u predavaoni O-030.

 


Obavijest studentima 1.godine diplomskih studija

Poštovani studenti,
nastava za 1. godinu diplomskih studija započinje 04.listopada 2012.  kolegijem Prirodni spojevi i njihova upotreba u farmakologijinositelj kolegija je prof. dr. Kristina Sepčić, a predavanje će se održati u velikoj dvorani (O-030) Odjela za biotehnologiju, R.Matejčić 2,  od 10.00 do 13.00 sati.


 


Konačna rang lista kandidata za upis na preddiplomski studij Biotehnologija i istraživanje lijekova 2012/2013
Objava: 17.07.2012.

Objavljujemo konačnu rang listu kandidata za upis na preddiplomski studij Biotehnologija i istraživanje lijekova u 2012./2013. akademskoj godini, preuzetu sa portala postani-student.hr

Kako nema prijavljenih kandidata stranih državljana, tako upisna kvota za strane državljane (3) neće biti popunjena, a sukladno odluci Senata Sveučilišta u Rijeci, ista će biti preraspodijeljena na državljane Republike Hrvatske (biti će upisani kandidati koji su postigli 46., 47. i 48. mjesto na rang listi).
Obavijest kandidatima za upis na prediplomski studij 2012./2013. akademske godine

DODATNE PROVJERE POSEBNIH ZNANJA, VJEŠTINA I SPOSOBNOSTI


Prijave za upis na sveučilišni preddiplomski studij Biotehnologija i istraživanje lijekova traju za 1. ljetni rok do petka, 8. lipnja 2012., a za 2. jesenski rok do petka, 7. rujna 2012. godine. Kandidat koji je ispunio preduvjete za upis na preddiplomski studij Biotehnologija i istraživanje lijekova obvezan je pristupiti motivacijskom razgovoru. Kandidat koji ne pristupi motivacijskom razgovoru nema pravo upisa na studijske programe bez obzira na druge ostvarene uspjehe. 

Prijave za motivacijski razgovor traju od 8. do 11. lipnja 2012. u ljetnom roku i od 7. do 10. rujna 2012. u jesenskom roku. Pristupnik je dužan zaključno s 11. lipnja 2012., odnosno 10. rujna 2012. dostaviti potvrdu o izvršenoj uplati troškova dodatne provjere znanja, vještina i sposobnosti (motivacijskog razgovora) u iznosu od 150,00 kn. Potvrda se može dostaviti e-mailom na adresu: ured@biotech.uniri.hr, faksom na broj: 051/406-588 ili osobno na adresu Trg braće Mažuranić 10, Rijeka. Uplata se vrši na žiro-račun: 2360000-1400486934, model odobrenja: 88, poziv na broj odobrenja: OIB-7 (unesite: OIB pristupnika te mu dodajte "-7").

Motivacijski razgovor održati će se za 1. ljetni rok: 13. i 14. lipnja 2012., a za 2. jesenski rok: 11. rujna 2012. Motivacijskom razgovoru pristupa se u određeno vrijeme, prema mjestu i rasporedu polaganja koji će se oglasiti u ponedjeljak, 11. lipnja 2012. godine na mrežnim stranicama Odjela za biotehnologiju, bez posebnog poziva.
Stipendije u okviru programa ''Solidarnost'' Fonda ''Aleksandar Abramov''
Objava 09.05.2012.

Sveučilište u Rijeci objavljuje Javni poziv za dodjelu stipendija u okviru programa „Solidarnost“ Fonda ''Aleksandar Abramov''. Cilj je programa pružiti financijsku potporu studentima Sveučilišta u Rijeci slabijeg imovinskog statusa, odnosno refundirati im troškove iznosa participacije u školarinama za tekuću 2011./2012. akademsku godinu. Više...Obavijest kandidatima za upis na poslijediplomski doktorski studij "Medicinska kemija"

Dana 6. ožujka 2012. godine u Zagrebu, u "Galapagos istraživačkom centru" d.o.o. , Prilaz baruna Filipovića 29, 3. kat, s početkom u 12,00 sati održati će se sastanak na temu

Doktorski studij "Medicinska kemija"

Prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac, voditeljica studija, govoriti će o studiju i odgovarati na moguća pitanja kandidata koji se javljaju na ovogodišnji natječaj.


 
.