Vijesti
Knowledge Transfer Metrics - Towards a European-wide set of harmonised indicators
- Detalji
- Objavljeno 22.06.2020. 10:20
Zajednički istraživački centarpredstavlja znanstveno-stručnu komponentu Europske komisije, čija uloga je osigurati znanstveno-stručnu potporu politikama Europske unije.
Izvještaj daje 10 ključnih preporuka kako unaprijediti aktivnosti transfera znanja i tehnologija na sveučilištima te predlaže indikatore praćenja tih aktivnosti s ciljem njihove harmonizacije i uzimajući pritom u obzir složenu stvarnost ureda za transfer znanja i tehnologije. Ključne poruke: izlazni indikatori ne mogu se promatrati u nezavisnosti od ulaznih indikatora aktivnosti transfera znanja i tehnologije i okruženja u kojima sveučilišta funkcioniraju, dok je učinkovitost ureda za transfer znanja i tehnologija određena misijom i ciljevima sveučilišta/istraživačkih organizacija.
Izvještaj je objavljen na službenim stranicama Europske komisije i može se pronaći na sljedećem linku: https://publications.jrc.ec.europa.eu/repository/handle/JRC120716.
Obrana teme doktorske radnje - Vedran Micek
- Detalji
- Objavljeno 19.06.2020. 12:01
1. prof. dr. sc. Anđelka Radojčić Badovinac, predsjednica
2. izv. prof. dr. sc. Hrvoje Jakovac, član
3. prof. dr. sc. Roberto Antolović, član
Tjedan mozga: Upregni za mozak!
- Detalji
- Objavljeno 16.06.2020. 17:55
Srijeda, 1. 7.
Seminar Odjela za biotehnologiju
- Detalji
- Objavljeno 15.06.2020. 11:10
Izv. prof. dr. sc. Igor Jurak,
Sveučilište u Rijeci, Odjel za biotehnologiju
19.06.2020. u 11.00
MS teams grupa OB seminari
Studentski znanstveno-istraživački projekt FoodGutBrain
- Detalji
- Objavljeno 02.06.2020. 13:41
U akademskoj godini 2019./20. u organizaciji Studentskog zbora Odjela za biotehnologiju pod vodstvom studenta Marka Rubinića i mentorstvom dr.sc. Ane Filošević i dr.sc. Rozi Andretić Waldowski provodi se studentski znanstveno-istraživački dio projekta FoodGutBrain.
Projekt se bavi tematikom utjecaja hrane na mikrobiom crijeva i ponašanje korištenjem vinske mušice (D. melanogaster) kao modelnog organizma. Istraživački rad proveden je u Laboratoriju za genetiku ponašanja Odjela za biotehnologiju u Rijeci, a dio, u Istri, u suradnji sa Znanstveno-edukacijskim centrom u Višnjanu.
Nastavak projekta provodi se u on-line izdanju zbog opreza povodom COVID-19 pandemije i to na način da je osmišljena anketa i kviz, a potom i održavanjem webinara namijenjenih široj javnosti.
Anketa je dostupna putem poveznice u razdoblju 01.06.-15.06.2020.:
https://forms.gle/jVFWayq7EDJxeNaA9
Projekt je podržan sredstvima Zaklade Sveučilišta u Rijeci i sredstvima instituta Oikon d.o.o. Više informacija na poveznici: https://sz.uniri.hr/vijesti_zborovi/foodgutbrain-uvod/
Kontakt
Radmile Matejčić 2
51000 Rijeka
Tel. +385 51 584 550
ured@biotech.uniri.hr
OIB: 64218323816
IBAN: HR3724020061400006958
Radmile Matejčić 2, O-047
http://studentska.uniri.hr/
Nadležna studentska liječnica:
dr. sc. Marijana Turčić, dr. med. spec. školske medicine
Radmile Matejčić 5, Rijeka
051/584 875 / 876
e-mail:
skolska.kampus@zzjzpgz.hr